20 στιγμές της Άννας Κορακάκη πριν τα μετάλλια στο Ρίο [photos]

10.08.2016
Με χρυσά γράμματα γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού το όνομα της Άννας Κορακάκη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι και το χρυσό στο πιστόλι στα 25μ.!

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη, της οποίας η προσπάθεια υποστηρίζεται από την Stoiximan, ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονείται από τον πατέρα της, ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας. Από το 2010 είναι μέλος της εθνικής ομάδας και στον πρώτο της αγώνα στο εξωτερικό κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόναχο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.

Διαβάστε ακόμη: Οι πιο σέξι αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο [photos]

Η νεαρή Ολυμπιονίκης γι’ αλλού... ξεκίνησε κι αλλού η ζωή την πήγε! Ξεκίνησε το στίβο, αλλά κάποια σωματικά εμπόδια την έφεραν εκτός και ο μπαμπάς της την έφερε στη σκοποβολή. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε, αλλά μετά τις πρώτες προπονήσεις τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και ο μπαμπάς της είπε πως αν δουλέψει σε λίγα χρόνια θα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια ή Ολυμπιονίκης.

Η Κορακάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που μετά από 104 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Διαβάστε ακόμη: Πού βρίσκονται σήμερα 20 Έλληνες και ξένοι Ολυμπιονίκες [photos]

Για να φτάσει ως την καταξίωση έπρεπε να περάσει δια πυρός και σιδήρου, όπως αποκάλυψε η μητέρα της μιλώντας στην ΕΡΤ. «Είμαι πολύ περήφανη. Η επιτυχία ήρθε από σκληρή δουλειά από την κόρη και το σύζυγό μου (σ.σ. ο πατέρας της είναι και προπονητής της). Είναι δικαίωση των κόπων τους για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό. Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες», είπε η Φωτεινή Χριστοδούλου.

Εμείς συγκεντρώσαμε 20 φωτογραφίες της όμορφης Ελληνίδας αθλήτριας από τα social media!