20 τίτλοι έναρξης σειρών που μας «στοίχειωσαν» στα '90s [vds]

23.05.2016
Οι ξένες σειρές και κυρίως όσες είχαν προέλευση από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν απουσίαζαν ποτέ από το πρόγραμμα των ελληνικών σταθμών από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους.

Ίσα ίσα κιόλας που αποτελούσαν μια καλή εναλλακτική λύση, αφού το κόστος τους ήταν σαφώς χαμηλότερο από την παραγωγή μιας ελληνικής σειράς και μπορούσαν άνετα να χτυπήσουν τρελά νούμερα τηλεθέασης.

Στη συνέχεια έχουμε συγκεντρώσει 20 αμερικανικές σειρές, οι οποίες έσκισαν σε τηλεθέαση στα '90s με αποτέλεσμα οι τίτλοι έναρξης να έχουν παίξει τόσες φορές στην ελληνική τηλεόραση που έγιναν σήμα κατατεθέν και χωρίς να είσαι μπροστά στην οθόνη ήξερες ποιά σειρά έπαιζε τη δεδομένη στιγμή.

Baywatch
Καλλίγραμμα γυναικεία κι αντρικά κορμιά με κόκκινο μαγιό να δίνουν το φιλί της ζωής. Η ένοχη απόλαυση της τηλεόρασης που εκτόξευσε τη δημοτικότητα της Πάμελα Άντερσον στα ύψη.

X-Files
Ο Μόλντερ κι η Σκάλι έψαχναν να βρουν την αλήθεια εκεί έξω για 9 σεζόν.

Ατίθασα Νιάτα
Η σαπουνόπερα που μας συντρόφευε τα μεσημέρια για πολλά χρόνια μέσα από τη συχνότητα του ANT1.

Δρ. Κουίν: Μόνη στην Άγρια Δύση
Τα μεσημέρια της Κυριακής είχαν άρωμα Άγριας Δύσης με την Τζέιν Σέιμουρ στο ρόλο που την καθιέρωσε στη συνείδηση του κοινού.

Ηρακλής
Ο ημίθεος αγωνιζόταν για το καλό στην αρχαία Ελλάδα όπως τη συνέλαβαν ο Ρομπ Τάπερτ κι ο Σαμ Ράιμι μέχρι που του έκλεψε την παράσταση η “Ζήνα”.


Hercules - The Legendary Journeys από hercules-immortal

Ζήνα, η πριγκίπισσα του πολέμου
Τα καταγάλανα μάτια της Λούσυ Λόουλες, η πολεμική ιαχή της Ζήνα και το σάκραμ έγραψαν ιστορία όσο η ηρωίδα τριγυρνούσε στην αρχαία Ελλάδα -κι όχι μόνο- με τη Γαβριέλλα, προσπαθώντας να επανορθώσει για τα εγκλήματα του παρελθόντος.

Στη Λεωφόρο του Μέλροουζ
Νεανικοί έρωτες, ίντριγκες κι άγιος ο Θεός στη σειρά που προέκυψε από το Μπέβερλι Χιλς. Πάνω κάτω ίδια συνταγή, αλλά με μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.

Λόις & Κλαρκ: Οι νέες περιπέτειες του Σούπερμαν
Πριν τον Χένρι Καβίλ και τον Τομ Γουέλινγκ, ο Ντιν Κέιν ενσάρκωσε τον Σούπερμαν, έχοντας στο πλευρό του την “Λόις” Τέρι Χάτσερ.

Η Μάγισσα
Μπορεί η σειρά να είχε παιχτεί στα '70s για πρώτη φορά στη χώρα μας, όμως, η επαναπροβολή της στα '90s από το Mega σύστησε τη Σαμάνθα και στους νεότερους με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Μάτλοκ
Ο παμπόνηρος δικηγόρος Μπεν Μάτλοκ, τον οποίο υποδυόταν ο Άντι Γκρίφιθ μας κρατούσε τα βράδια συντροφιά με τις περιπέτειές του μέσα από τη συχνότητα του Mega για πολλά χρόνια.

Νταντά Αμέσου Δράσεως
Η καλύτερη Νταντά του κόσμου με την θεωρητικά σπαστική, αλλά ταυτόχρονα τόσο αξιολάτρευτη και χαρακτηριστική φωνή.

Παντρεμένοι με παιδιά
Η οικογένεια Μπάντυ έγραψε ιστορία στην τηλεόραση και συνδυάστηκε με τον μοναδικό Φρανκ Σινάτρα στους τίτλους της σειράς.

O Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ
Η σειρά που μας σύστησε το νεαρούλη Γουίλ Σμιθ και σκόρπισε άφθονο γέλιο για έξι ολόκληρες σεζόν.

Σάντα Μπάρμπαρα
Μπορεί να μην έφτασε την επιτυχία της “Τόλμης”, όμως, μας σύστησε τη νεαρούλα τότε Ρόμπιν Ράιτ με το μακρύ κατάξανθο μαλλί.

Συγγραφέας Ντετέκτιβ
Η Άντζελα Λάνσμπερι ανακατευόταν εκεί που δεν έπρεπε και πάντα έμπλεκε σε μεγάλες περιπέτειες.

Η Τζίνι & το τζίνι
Η πανέμορφη “Τζίνι” Μπάρμπαρα Ίντεν έκανε τη ζωή πατίνι του αστροναύτη “Τόνι Νέλσον” Λάρυ Χάγκμαν για ακόμα μία φορά στα '90s και οι τίτλοι της σειράς έχουν μείνει χαραγμένοι στους τηλεθεατές.

Τόλμη & Γοητεία
Η σειρά που όλοι τα έχουν φτιάξει με όλους, αλλά δεν πτοούνται και γιατί άλλωστε, αφού η τηλεθέαση σχεδόν 30 χρόνια μετά, ακόμα είναι στα ύψη.

Φιλαράκια
Μας συστήθηκαν πριν 22 χρόνια και σήμερα τόσα χρόνια μετά έχουμε χάσει το μέτρημα από τις άπειρες επαναλήψεις.

Χαϊλάντερ
Ο αθάνατος Ντάνκαν ΜακΚλάουντ κράτησε συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό για έξι σεζόν με τους Queen να δίνουν το “παρών” στους τίτλους της σειράς.

Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς
Έρωτες και χτυποκάρδια στα θρανία που μας απασχόλησαν για δέκα χρόνια με μεγάλη επιτυχία.