Χρυσικού: Φωτογραφίζεται με τους πρόσφυγες που φιλοξενεί & καταγγέλλει! [photos]

21.04.2016
Πριν λίγες μέρες, η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομής, "Καλημερούδια" για την απόφαση της να φιλοξενήσει στο σπίτι της δύο νεαρούς πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Τότε, πολλοί ήταν εκείνοι που συγκινήθηκαν με την κίνηση της. Υπήρξαν, όμως, κι εκείνοι που αντιμετώπισαν με ειρωνική διάθεση την απόφαση της να φιλοξενήσει έναν 25χρονο και έναν 19χρονο στο σπίτι της, αφήνοντας σαφή ερωτικά και σεξιστικά υποννοούμενα.

Η γνωστή ηθοποιός φωτογραφίζεται με τους δύο νεαρούς πρόσφυγες για λογαριασμό του περιοδικού You και καταγγέλλει ότι δέχτηκε μέχρι και απειλές, ενώ απαντά και σε εκείνους που σχολίασαν ειρωνικά την απόφαση της.

Ο Χασάν από τη Συρία και ο Ραχίν από το Αφγανιστάν μένουν μαζί της το τελευταίο διάστημα, με την ηθοποιό να μιλά στο περιοδικό για τις προσωπικές ιστορίες των δύο νεαρών φιλοξενούμενων της.

«Ο Χασάν σπούδαζε στο Λίβαν, Ιστορία και η πόλη του βομβαρδίστηκε. Όταν γύρισε βρήκε τους γονείς του νεκρούς και το σπίτι του κατεστραμμένο. Ο 19χρονος Ραχίν, που είναι Αφγανός, είναι ένα παιδί που δούλευε ως μεταφραστής για τον αμερικανικό στρατό και ουσιαστικά προσεγγίστηκε από τους Ταλιμπάν για να τους δώσει πληροφορίες. Όταν αρνήθηκε, δέχτηκε πολύ σημαντικές απειλές για τη ζωή του, ενώ βρήκαν και τον μικρότερο αδελφό του και τον χρησιμοποίησαν ως μοχλό πίεσης για να τους βοηθήσει, ενώ τον ξυλοκόπησαν και πάρα πολύ άσχημα σαν αντίποινα επειδή δε δέχτηκε. Αισθάνθηκε ότι κινδυνεύει και αποφάσισε να φύγει ο ίδιος αλλά και όλη η οικογένειά του μετακόμισε στην Καμπούλ για να είναι πιο ασφαλής. Ήρθαν και οι δύο μέσω Τουρκίας στη Λέσβο και φυσικά καταγγέλλουν φοβερά πράγματα για τη συμπεριφορά των Τούρκων απέναντί τους», περιγράφει η ηθοποιός.

Όσο για τα σχόλια και τις απειλές που δέχτηκε, λέει:

«Δεν ασχολήθηκα αλλά το έκαναν οι φίλοι μου και η οικογένειά μου και με πήραν πολύ θορυβημένοι και φοβισμένοι λέγοντάς μου «πρόσεχε»! Εγώ, όμως, δεν προκαλώ αλλά φυσικά και θα είμαι στις επάλξεις και θα απαντώ και δεν θα υπάρξει κανένας άνθρωπος που θα με κάνει να φοβηθώ όταν θεωρώ ότι πράττω κατά συνείδηση. Οι απειλές σ’ εμένα δεν πιάνουν… Δεν θα σταματήσω αυτό που κάνω επειδή κάποιος παράφρων και ημίτρελος απείλησε ότι θα με σκοτώσει και θα με δείρει. Εμένα αυτά με πεισμώνουν».