Μάριος Αθανασίου: "Στον δικό μου μικρόκοσμο δεν χωράει η τελετή του γάμου"

23.02.2016
Ο Μάριος Αθανασίου στη συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό περιοδικό αποκάλυψε γιατί δεν θέλει να παντρευτεί και ποια είναι σήμερα η σχέση του με την Μαρία Σολωμού.

Ο γνωστός ηθοποιός στην συνέντευξη που έδωσε στο ΕΓΩ, μίλησε για το θέμα του γάμου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο δικό μου μικρόκοσμο δεν χωράει αυτή η τελετή. Καλώς ή κακώς, δεν βρίσκω κάτι χρήσιμο, λειτουργικό, γοητευτικό στο να κάνω ένα γάμο για να επισημοποιήσω μια σχέση μου. Για μένα το βασικό ζητούμενο είναι δύο άνθρωποι να είναι μαζί για πάντα. Να αγαπιούνται, να καταφέρουν να είναι ερωτευμένοι. Να έχουν σεβασμό και θαυμασμό ο ένας για τον άλλο και να φτιάξουν μία οικογένεια. Αν αυτό επισημοποιηθεί από την εκκλησία, από το δήμο, από τον μπακάλη της γειτονιάς ή από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, δεν μου λέει κάτι.».

Ο Μάριος Αθανασίου, ο οποίος έχει αποκτήσει μια κόρη με την τωρινή του σύντροφο, διατηρεί φιλικές σχέσεις με την πρώην σύντροφό του Μαρία Σολωμού. Ο ίδιος είπε για την γνωστή ηθοποιό με την οποία έχουν έναν γιο: «Είναι φυσικό, όχι απλά εφικτό. Έτσι πρέπει να είναι. Είμαστε γονείς ενός παιδιού. Έχει περάσει πια και μία δεκαετία από το χωρισμό μας. Έχω αμέριστη εκτίμηση και θαυμασμό για τη Μαρία ως άνθρωπο, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο χωρισμός φέρνει αναταράξεις και αλλαγές το πρώτο διάστημα. Όταν ο καθένας ισορροπήσει τη ζωή του, δει τα πράγματα, καταλάβει αν αυτό ήταν για καλό ή για κακό, μπορεί να το φέρει σε ένα ανθρώπινο και πολιτισμένο επίπεδο. Η ζωή είναι μικρή, δεν μπορείς να την τρως με μικρότητες.»