Συγκλονισμένος όλος ο κόσμος από τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπάουι

11.01.2016
Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της μουσικής Ντέιβιντ Μπόουι σήμερα τα ξημερώματα μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο «Λεπτός Λευκός Δούκας», ο δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ Ντέιβιντ Μπόουι έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 18 μήνες.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε με μια λιτή και σύντομη ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του στα social media.

"Ο Ντέιβιντ Μπόουι πέθανε ειρηνικά σήμερα, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, μετά από θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Ξέρουμε πως πολλοί θρηνείτε με την απώλεια, σας ζητούμε όμως να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους".

Ο Μπόουι ή αλλιώς Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουν όπως ήταν το κατά κόσμον όνομά του έγινε αρχικά γνωστός το 1969 με το τραγούδι «Space Oddity» που έσπασε τα κοντέρ μπαίνοντας το βρετανικό top 5.

Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο altwer ego Ziggy Stardust. Αποτελεί ένας σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ.

Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια. Συνέχισε να πειραμάτιζεται τις δεκαετίας του 1990 και του 2000.

Ας τον αποχαιρετίσουμε με μερικά από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια