Η Κέιτ Γουίνσλετ εξηγεί γιατί απαγορεύει τα social media στα παιδιά της

02.11.2015
Την κατηγορηματική της τοποθέτηση απέναντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά της "ούτε που τα γνωρίζουν".

Η Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) δεν συμπαθεί καθόλου τα social media και φροντίζει να τα κρατά σθεναρά έξω από το σπίτι της. Και έχει τους λόγους της, τους οποίους εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια.

Τρία παιδιά έχει η 40άρα ηθοποιός -και μάλιστα από τρεις διαφορετικούς συζύγους. Ζει μέσα στην εποχή της η Γουίνσλετ -και ακολουθεί τις εξελίξεις δεδομένου και του επαγγέλματός της. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτεί και όλα όσα γίνονται. Το αντίθετο μάλιστα.

Μιλώντας στους Sunday Times, η Κέιτ Γουίνσλετ παραδέχτηκε ότι τα social media και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν "κάνουν το αίμα της να βράζει" και ότι έχει απαγορεύσει ρητά στα παιδιά της να τα χρησιμοποιούν.

"Έχουν τεράστια επίδραση στη αυτοεκτίμηση των νεαρών γυναικών καθώς τους μαθαίνουν πώς να σχεδιάζουν τους εαυτούς τους ώστε να αρέσουν στον κόσμο. Και τι έρχεται αμέσως μετά; Διατροφικές διαταραχές".

Αυτοί ακριβώς είναι οι φόβοι της Γουίνσλετ και... προσέχει για να έχει.

Για την ιστορία τα τρία παιδιά της Κέιτ είναι η 14χρονη Μία (από τον γάμο της με τον Τζιμ Τρίπλχορν), o 11χρονος Τζό (από τον γάμο της με τον Σαμ Μέντες) και ο μόλις 22 μηνών Μπέαρ (από τον νυν σύζυγό της, Νεντ Ροκενρόλ)