20 καλά κρυμμένα μυστικά της «Μάγισσας» Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερυ [photos]

15.05.2016
Πριν από 21 χρόνια, στις 18 Μαΐου του 1995. η Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερυ, κόρη του θρύλου του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Μοντγκόμερυ, άφησε την τελευταία της πνοή, αλλά ακόμα και σήμερα άγνωστες πτυχές της προσωπικής κι επαγγελματικής της ζωής συνεχίζουν να απασχολούν αφού αγαπήθηκε όσο λίγες σταρ.

Μπορεί εμείς να τη θυμόμαστε ως τη γλυκιά κι αθώα «Σαμάνθα» από την τηλεοπτική σειρά «Η Μάγισσα» της χρυσής εποχής της αμερικανικής τηλεόρασης της δεκαετίας του ’60 όπου φορούσε πάντα μακριές τουαλέτες, φορέματα ή παντελόνια, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι η Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερυ (Elizabeth Montgomery) δεν έκανε και σέξι -τουλάχιστον για τα δεδομένα της εποχής- φωτογραφίσεις.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 1964 και παιζόταν με μεγάλη επιτυχία για οκτώ συνεχόμενες σεζόν. Από τον πρώτο μέχρι τον τρίτο κύκλο της, η «Μάγισσα» κατατασσόταν στις 10 δημοφιλέστερες σειρές της Αμερικής, από τον τέταρτο μέχρι τον έκτο στις 25 δημοφιλέστερες σειρές.

Μόνο στους δύο τελευταίους κύκλους βγήκε εκτός Τοπ-25, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της εποχής. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του συμπρωταγωνιστή της, Ντικ Γιορκ (Dick York) κι η αντικατάστασή του από τον Ντικ Σάρτζεντ (Dick Sargent) στο ρόλο του συζύγου, Ντάρριν που για πολλούς ήταν η αφορμή για την πτώση των τηλεθεάσεων κυρίως στην έβδομη κι όγδοη σεζόν. Η χημεία μεταξύ της Ελίζαμπεθ και του νέου παρτενέρ της δεν συγκρινόταν με αυτή που είχε με τον προηγούμενο.

Παρ’ όλ’ αυτά το ABC είχε ζητήσει και ένατη σεζόν, η οποία δε γυρίστηκε ποτέ αφού η Μοντγκόμερυ αποχώρησε, κρίνοντας ότι πλέον κι η ίδια η σειρά είχε κουράσει κι ανακυκλωνόταν.

Η Λίζι -όπως την αποκαλούσαν οι δικοί της άνθρωποι- συνέχισε μια πετυχημένη καριέρα στην τηλεόραση μέσα από κυρίως δραματικούς -προς μεγάλη έκπληξη των φαν της- ρόλους και με τις τηλεταινίες της να σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Deadline for Murder: From the Files of Edna Buchanan» την άνοιξη του 1995 η ηθοποιός δεν αισθανόταν καθόλου καλά, αλλά περίμενε να τελειώσει πρώτα τις υποχρεώσεις της εκεί και μετά να πάει για εξετάσεις.

Όταν τελικά πήγε, διαγνώστηκε με προχωρημένο καρκίνο του παχέος εντέρου. Οι γιατροί δεν είχαν περιθώρια να τη βοηθήσουν να το ξεπεράσει οπότε η Ελίζαμπεθ προτίμησε -αντί να ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία- να πάει σπίτι της. Μάλιστα, λέγεται ότι την τελευταία ημέρα είχε ζητήσει από το σύζυγο και τα παιδιά της να βγουν έξω από το δωμάτιο καθώς δεν ήθελε να τη δουν να αφήνει την τελευταία της πνοή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από το θάνατό της ας δούμε την γνωστή μας «Μάγισσα» με μία άλλη πιο σέξι ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και ας μάθουμε 20 καλά κρυμμένα μυστικά της.