Oι σούπερ σταρ που έγιναν... ξενοδόχοι! Θησαυρίζουν και από τις κρατήσεις!

25.04.2015
Πολυτελή δωμάτια για όλα τα γούστα, μεγαλόπνοες ιδέες. Οταν οι αστέρες δεν εργάζονται για τη σόουμπιζ, ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους. Γνωστοί ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μουσικοί επενδύουν στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με επιτυχία.

Τελευταίο όνομα στον κύκλο; Αυτό του Λεονάρντο ντι Κάπριο, που ετοιμάζει οικολογικό θέρετρο στην εξωτική Μπελίζ (πρώην Βρετανική Ονδούρα) στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής, το οποίο προορίζεται να υποδεχτεί τους πρώτους παραθεριστές το 2018.

Το πρότζεκτ ονομάζεται «Blackadore Caye, a restorative island» και προβλέπει ουσιαστικά ένα εντυπωσιακό νησί-πλατφόρμα μέσα στο γαλάζιο του ωκεανού με βίλες και πισίνες απόλυτα εναρμονισμένες με το φυσικό τοπίο, τεχνητούς υφάλους και καταφύγια για τα ψάρια, όπως και την επαναφύτευση θαλάσσιου γρασιδιού και μαγκρόβιων, ενώ μια ομάδα ερευνητών θα ελέγχει την επίδραση του θερέτρου στο περιβάλλον. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αγόρασε το Blackadore Caye έναντι 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με τον Τζεφ Γκραμ, ιδιοκτήτη ενός ακόμη θερέτρου στην Μπελίζ.

Ο σκοπός των συνεργατών δεν είναι μόνο η «θεραπευτική» επιρροή του ξενοδοχείου στους επισκέπτες του αλλά και στην ίδια τη φύση. «Ο κύριος στόχος είναι να γίνει κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο», δήλωσε ο Αμερικανός σταρ προσβλέποντας να προσπεράσει σε ευρηματικότητα (και γιατί όχι και σε κέρδη) τους συναδέλφους του.

Η λίστα

Ποιοι είναι αυτοί; Η λίστα μεγάλη. Περιλαμβάνει τους Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κλιντ Ιστγουντ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζον Μάλκοβιτς, Μπόνο, Ολίβια Νιούτον-Τζον και αρκετούς ακόμα.

Ας ξεκινήσουμε από τον Κόπολα. Ο Ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης και οινοπαραγωγός διατηρεί δύο ιδιοκτησίες, επίσης στην Μπελίζ, συμπεριλαμβανομένου του παράκτιου Turtle Inn στην ήσυχη Πλασένσια. Το πολυτελές θέρετρο διαθέτει 25 δωμάτια-μπάνγκαλοους διακοσμημένα με μπαλινέζικα έπιπλα και ιαπωνικά μπάνια, που έχουν ιδιωτικούς κήπους και εξωτερικά ντους. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 309 δολάρια τη βραδιά.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Ρίτσαρντ Γκιρ είναι ο οικοδεσπότης 8 δωματίων του Bedford Post Inn στο Γουέτσεστερ της Νέας Υόρκης. Το οίκημα χρονολογείται από το 1870 και διαθέτει τζάκια και μαρμάρινα μπάνια. Πρόσφατα ο γνωστός Νεοϋορκέζος σεφ Μάικλ Γουάιτ ανέλαβε τα δύο εστιατόρια του πανδοχείου, το ιταλικό Campagna και το all-day Barn. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 395 δολάρια τη βραδιά.

Κοντά στον Γκιρ βρίσκεται ο πρωτοπόρος στον χώρο, Ρόμπερτ ντε Νίρο. Συνέταιρος της αλυσίδας ξενοδοχείων Nobu στο Λας Βέγκας και αλλού, ο βετεράνος ηθοποιός έχει ανοίξει στη Νέα Υόρκη το Greenwich Hotel με 88 δωμάτια, καθένα με λουξ λεπτομέρειες (θιβετιανά χαλιά, μαροκινές πλάκες κτλ.) και έχει αναθέσει το ιταλικό εστιατόριο Locanda Verde στον σεφ Αντριου Καρμελίνι. Τα δωμάτια διατίθενται από 575 δολάρια και πάνω ενώ η τιμή της σουίτας TriBeCa ανέρχεται στο τσουχτερό ποσό των 15.000 δολαρίων τη βραδιά. Κάθε σταρ έχει το ξενοδοχείο που συμβαδίζει με το στυλ του, γι' αυτό και ο Κλιντ Ιστγουντ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο γηραιός σκηνοθέτης και ηθοποιός κράτησε άθικτη μια γαλακτοκομική φάρμα του 19ου αιώνα στην Καλιφόρνια για να τη μετατρέψει στο Mission Ranch Hotel and Restaurant με 33 δωμάτια. Στο ράντσο του τα πρόβατα βόσκουν ακόμη στο παρακείμενο λιβάδι, ενώ διατηρούνται η φάρμα, ο αχυρώνας και οι εξοχικές κατοικίες. Το παλιό τυροκομείο είναι σήμερα εστιατόριο με ζωντανό πιάνο. Οι τιμές λογικές, ξεκινούν από τα 125 δολάρια.

Στον δικό του τόπο ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, στην ορεινή Γιούτα, όπου κάθε χρόνο «τρέχει» το κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σάντανς, είναι ο ιδιοκτήτης του Sundance Mountain Resort με τα 100 δωμάτια και το σικ-ρουστίκ εστιατόριο Tree Room που είναι χτισμένο γύρω από ένα έλατο. Το κατάλυμα προσφέρει δραστηριότητες στην περιοχή χειμώνα-καλοκαίρι καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις στα γούστα του Ρέντφροντ. Τιμές από 199 δολάρια τη βραδιά.

Αλλάζοντας ήπειρο, στο Μπρούκλετ της Αυστραλίας, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νιούτον Τζον είναι συνιδιοκτήτρια του Gaia Retreat & Spa. Το θέρετρο προσφέρει πακέτα περιποίησης για το σώμα στους χώρους του όπως και γυμναστηριακές δραστηριότητες, ενώ το εστιατόριο δίνει έμφαση στην υγιεινή διατροφή. Τα 19 δωμάτιά του βρίσκονται σε μπάνγκαλοους ενώ ένα πακέτο με διπλή διανυκτέρευση ξεκινάει από τα 900 δολάρια Αυστραλίας.

Δεν είναι όμως όλοι οι καλλιτέχνες... ακριβοί. Παράδειγμα ο Τζον Μάλκοβιτς, που νοικιάζει μόνο προς 29 λίρες τη βραδιά το οικονομικό «The Big Sleep hotel» στο Κάρντιφ της Ουαλίας καθώς και στο Τσέλτενχαμ και το Ιστμπουρν της Αγγλίας. Τα ξενοδοχεία του είναι μπουτίκ στο μέγεθος και έχουν από 51 έως 81 δωμάτια. Είναι απλά επιπλωμένα με ζωηρά διακοσμημένους δημόσιους χώρους και δωρεάν πρωινό.

Παρόμοιας λογικής ο Μπόνο και ο κιθαρίστας The Edge των U2 έχουν από κοινού το The Clarence, ξενοδοχείο 50 δωματίων στην καρδιά του Δουβλίνου, που απηχεί αύρα ροκ εν ρολ και ιρλανδικής παράδοσης και αποτελεί αν όχι αξιοθέατο, μέρος για διαμονή για κάθε τουρίστα της πόλης. Τιμές από 92 λίρες Αγγλίας.