Αύγουστος Κορτώ: Θέλει παιδί με τον άνδρα του!

05.12.2014
Το νέο του γάμου του και ο τρόπος δημοσιοποίησής του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Ο λόγος για τον συγγραφέα Αυγουστο Κορτώ που πριν λίγες ημέρες μοιράστηκε με τους φίλους του το γάμο με το φίλο του Τάσο σε δημαρχείο της Νέας Υόρκης.

Τώρα ο Κορτώ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Αntivirus αποκαλύπτει αυτός και ο άνδρας του θέλουν πολύ να αποκτήσουν ένα παιδί, είναι υπέρ της υιοθεσίας, ωστόσο έχουν πλήρη γνώση ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό…

«Όταν σου εύχονται μανάδες “να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς” συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο γάμος του «Μία μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας. Συζητώντας το, όμως, με τον άνδρα μου αναγνωρίσαμε, ότι αν και έχει μια ιδιωτική διάσταση και ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, αποτελεί και ένα πρώτο βήμα -για άτομα που ίσως βρίσκονται ή βρεθούν στην ίδια θέση- να καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο ο γάμος ή το σύμφωνο, αν και εγώ θα συνεχίσω να επιμένω για το γάμο μέχρι να καλυφθούν τα ζητήματα που αφήνει κενά αυτό το σύμφωνο. Οτι είναι και πρέπει να είναι μέσα στα θεμελιώδη δικαιώματά τους… Ακόμα και όταν η πολιτεία στρέφεται εναντίον τους, να συνεχίζουν να διεκδικούν το προφανές και για τους υπόλοιπους. Σε αυτή τη φάση, χωρίς καμία περίπτωση να θέλω να ονομάσω τον εαυτό μου επανάσταση, δεν τολμώ ούτε καν την ιδιότητα του ακτιβιστή να σφετεριστώ, αυτή τη στιγμή το να μη σωπαίνεις αποτελεί πράξη βαθιά επαναστατική» πρόσθεσε.

Τιp: Αυτήν την περίοδο παρουσιάζεται στο θέατρο Θησείον η «Κατερίνα», το βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή της διπολικής του μητέρας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.