Να γιατί έκανε τις πλαστικές η Ρενέ Ζελβέγκερ

29.10.2014
Το "μεταλλαγμένο" πρόσωπο της διάσημης ηθοποιού προκάλεσε μέγα σάλο. Και σήμερα έχουμε ένα πιθανό –επιστημονικό- σενάριο ως προς το γιατί.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ (Renee Zellweger) προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν στην τελευταία της επίσημη εμφάνιση τρόμαξε ο κόσμος να τη γνωρίσει. Ήταν, στην κυριολεξία, μια άλλη.

Η ίδια, αρνήθηκε ότι έκανε το παραμικρό στο πρόσωπό της, υποστηρίζοντας ότι η όποια αλλαγή οφείλεται στο ότι αυτό τον καιρό είναι πολύ καλά στα προσωπικά της –και φαίνεται.

Ωστόσο, μια απλή ματιά σε φωτογραφίες του τότε και του τώρα δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι "έχει πέσει νυστέρι".

Σύμφωνα με τον Έντουαρτ Ντάτον (Edward Dutton), καθηγητής του φινλανδικού πολιτισμού στο πανεπιστήμιο Oulu της Φινλανδία, λοιπόν, ο λόγος για τον οποίο η 45χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είναι η βούλησή της να "ξεφορτωθεί τα σημάδια της καταγωγής της". Κάτι σαν αυτό που έκανε ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), δηλαδή, που θέλησε να διώξει από πάνω του τα αφροαμερικανικά χαρακτηριστικά αλλά και το χρώμα του δέρματός του.

"Ανοίγοντας" το χαρακτηριστικά σχιστό μάτι της, η Ρενέ, θέλησε να διώξει από πάνω της τα στοιχεία της σκανδιναβικής κληρονομιάς της, προσπαθώντας να αποκτήσει ένα πιο κλασικά ευρωπαϊκό λουκ.

Ο πατέρας της Ρενέ, Εμίλ Ζελβέγκερ (Emil Zellweger) είναι Νορβηγός και η μητέρα της, μισή Κβεν και μισή Σάμι (εθνικές μειονότητες και οι δύο που συναντούνται στη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία και προσδίδουν αυτό το ασιατικό χαρακτηριστικό στα μάτια).

Θέλοντας, λοιπόν, για κάποιον λόγο να απομακρυνθεί από την καταγωγή της, η Ρενέ επιχείρησε να αλλάξει το πρόσωπό της με τα γνωστά αποτελέσματα.

Φυσικά αυτή είναι μόνο μια θεωρία. Και τη μεταφέρουμε ως τέτοια ακριβώς…