Πετιλλόν: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του

02.10.2014
Τη δική του δύσκολη μάχη δίνει εδώ και καιρό ο Ερρίκος Πετιλλόν. Το πρώην μοντέλο και παρουσιαστής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

αφού πάσχει από διπολική διαταραχή, δηλαδή η κλασική μανιοκατάθλιψη. Ο ίδιος μιλά στο protothema.gr για την ασθένεια, που όπως λέει ο ίδιος, τον οδήγησε αργά αλλά σταθερά σε μονοπάτια καταστροφικά.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν γνώριζε για το πρόβλημα του, ενώ χρειάστηκε να περάσει από αρκετούς γιατρούς μέχρι να βρεθεί εκείνος που θα εντοπίσει από τι πάσχει ακριβώς. Λέει, επίσης, πως στο παρελθόν υπήρχαν πολλές στιγμές που είχε επιτυχίες, αλλά ο ίδιος πάθαινε μανίες και στο τέλος κατέστρεφε από μόνος του ο, τι είχε δημιουργήσει. Ωστόσο, ο ίδιος το απέδιδε στις... αυτοκαταστροφικές τάσεις που θεωρούσε ότι είχε.

Ο διπολισμός, όπως παραδέχεται, τον έφερε στην απομόνωση απ’ όλους, χάθηκε από τον κόσμο, είχε κατάθλιψη, ενώ έφτασε στο σημείο να μη μπορεί να διαχειριστεί τα άγχη που είχε και τις ανησυχίες. Μάλιστα, κατέληξε, όπως λέει, να μη μπορεί να κρατήσει σε ισορροπία αυτό που λέγεται ζωή! Μάλιστα, παραδέχεται ότι η δημοσιότητα, αφού για μεγάλο διάστημα συμμετείχε σε πάνελ εκπομπών, τού δημιούργησε μεγαλύτερες στρεσογόνες καταστάσεις.

Στο πλευρό του στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει με το «τέρας», όπως λέει, έχει το γιο του, ο οποίος του συμπαραστέκεται. Αλλά και οι ειδικοί του Κέντρου Έρευνας και Ανθρωπίνων Συμπεριφορών τον βοηθούν να ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: protothema.gr