Ο πλούτος μου είναι οι προσωπικές μου σχέσεις

15.09.2014
Αναμφισβήτητα είναι ένα σημαντικό κομμάτι από τη συλλογή που διαθέτει η σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή. Ξέρει να τραγουδά, να χορεύει, να παίζει και να τραβά επάνω της τα βλέμματα. Είναι μια πολυδιάστατη ηθοποιός και ξέρει να μας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα. Με αφορμή, λοιπόν, την πολυσυζητημένη πρεμιέρα του «Μπρούσκο», κάναμε μαζί της μια κουβέντα εφ' όλης της ύλης, τηλεοπτικής και μη!

Το νέο «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 σε λίγο επιστρέφει. Η δεύτερη χρονιά σε μια δουλειά είναι πάντα πιο δύσκολη;

Θα σου μιλήσω καθαρά προσωπικά. Για μένα το «δεύτερη χρονιά» δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Για μένα η κάθε χρονιά είναι πάντα μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, που ποτέ δεν γνωρίζω το τι μου επιφυλάσσει στην πορεία.

Το να υπάρχει δεύτερη σεζόν σημαίνει πως υπάρχει και επιτυχία. Με αυτήν τη λογική το δεύτερο ξεκίνημα δεν λειτουργεί πιο καθησυχαστικά;

Νομίζω πως αν λειτουργήσω με την λογική «α, δεύτερη χρονιά άρα το 'χουμε», θα χάσω τα πάντα. Σε αυτήν τη δουλειά είναι λάθος να θεωρείς το οτιδήποτε δεδομένο, σίγουρο, εξασφαλισμένο. Δεν είμαστε στο Δημόσιο (γέλια)! Πάντα κάθε φορά πέφτω με τα μούτρα στη δουλειά με το ίδιο πάθος, την ίδια όρεξη, την ίδια χαρά.

Η νέα χρονιά του «Μπρούσκο» ξεκινά και μαζί της ξεκινά και ένας νέος κύκλος ανάμεσα στη Δάφνη και τον Διαμαντή;

Εννοείται... Αλλωστε, πιστεύω πως ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους διαρκώς θα ανοίγονται νέοι κύκλοι. Είναι πολύ δύσκολο να μπει μια τελεία στη διαπροσωπική τους σχέση...

Ο Διαμαντής θα διεκδικήσει πάλι τη Δάφνη;

Φυσικά και όλη αυτή του η προσπάθεια θα τη γοητεύσει. Είναι διατεθειμένος να την κερδίσει, αναλαμβάνοντας και τη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού της.

Η Δάφνη θα διχαστεί ανάμεσα στον Διαμαντή και στον Μάρκο;

Οχι, δεν τίθεται θέμα διχασμού. Μπορεί να τη γοητεύει αυτό -άλλωστε ο Διαμαντής ξέρει πολύ καλά πώς να γοητεύει τους ανθρώπους γύρω του- αλλά όχι, η Δάφνη θα μείνει στο πλευρό του Μάρκου.

Ο έρωτας, δηλαδή, του Μάρκου και της Δάφνης θ' αντέξει...

Μπορεί να τα περάσουν δύσκολα γιατί ο Μάρκος θα βρεθεί στη φυλακή, όμως, ναι, ο έρωτάς τους θ' αντέξει. Ετσι κι αλλιώς έρχεται πια στη ζωή τους και το παιδί τους, το οποίο και θα τους ενώσει ακόμα περισσότερο.

Αλήθεια, η Δάφνη ως μαμά πώς θα είναι; Θα... το 'χει ή θα τη δούμε πανικόβλητη;

Οχι, όχι, μια χαρά θα το'χει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τη δείτε και πανικόβλητη. Υπάρχει νέα μαμά που να μην τραβάει τους πανικούς της (γελια); Αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της Δάφνης με το μωρό πιστεύω ότι οι τηλεθεατές θα το ευχαριστηθούν ιδιαιτέρως γιατί έχει στηθεί απολύτως ρεαλιστικά και ταυτόχρονα; Και σουρεαλιστικά, όπως είναι η καθημερινότητα μίας νέας μαμάς!

Θα την αλλάξει η μητρότητα;

Θα προσπαθήσει να είναι καλή μαμά και μέσα από αυτό το παιδί θα προσπαθήσει μια για πάντα να ξεφύγει από τις σκιές του παρελθόντος, από τις ενοχές του παρελθόντος. Μέσα από αυτό το παιδί θα προσπαθήσει να βρει τις ισορροπίες της και να προχωρήσει...

Η Δάφνη είχε για πολλά χρόνια έναν ισχυρό και πλούσιο γάμο.

Στην πορεία, όμως, αποφάσισε να ζήσει μια σχέση με κύριο συστατικό της τον έρωτα.

Σήμερα, τώρα στα δύσκολα που περνάμε, πιστεύετε πως τα ζευγάρια αναζητούν τις ισχυρές σχέσεις ή τις σχέσεις από έρωτα;

Νομίζω πως σήμερα όλοι γύρω μας δεν αναζητούν τίποτα απολύτως. Οι άνθρωποι δυστυχώς δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ερωτευθούν εύκολα. Οι πάντες έχουν μια μανία να ζουν τα πράγματα γρήγορα, να βιώνουν την καθημερινότητα σε... fast forward, σαν να μην υπάρχει αύριο και αυτό πραγματικά και με τρομάζει και δεν το καταλαβαίνω. Οπότε, που καιρός για έρωτες;

Στα δύσκολα καλύτερα μαζί ή μόνος;

Θέλει και ρώτημα; Φυσικά και είναι καλύτερα μαζί. Στα δύσκολα έχεις την ανάγκη να νιώσεις πως βρίσκεται δίπλα σου ένας άνθρωπος που σε καταλαβαίνει, που σε στηρίζει, που σου κρατά το χέρι για να μπορέσεις να συνεχίσεις.

Απ' όλα αυτά που κουβεντιάζουμε τόση ώρα αντιλαμβάνομαι πως είστε ένας άνθρωπος του συναισθήματος...

Ναι, το ομολογώ (γέλια)! Είμαι άνθρωπος του συναισθήματος, το λατρεύω το συναίσθημα και γι' αυτό ίσως δεν μου αρέσει και η λογική. Ζω με το συναίσθημα και γενικότερα είμαι άνθρωπος που προτιμά το χάος και επιθυμεί το παράλογο.

Οταν σκέφτεστε το τι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα, το τι έχετε ζήσει μέχρι σήμερα, τι συναισθήματα νιώθετε;

Νιώθω πλήρης, νιώθω πλούσια για όλα αυτά που έζησα στην προσωπική μου ζωή. Ο πλούτος μου είναι οι προσωπικές μου σχέσεις.

Εχετε μια κόρη, την Αφροδίτη. Είναι τόσο συναισθηματική όσο η μαμά της; Σας μοιάζει;

Μου μοιάζει αρκετά, αν και το κάθε παιδί γεννιέται με τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα.

Είστε μαμά που δίνει συμβουλές;

Ναι, αν και προσπαθώ με τις συμβουλές μου να την καθοδηγήσω σωστά και όχι να την κάνω... κατ' εικόνα και ομοίωσή μου (γέλια)!

Είστε περισσότερο μαμά και κόρη ή ανήκετε στην κατηγορία εκείνη των μαμάδων που λένε πως με τα παιδιά τους είναι περισσότερο... φίλοι;

Οχι, πρώτα είμαι μαμά... μαμά και μόνο όταν αντιληφθώ ότι με χρειάζεται γίνομαι και η φίλη της, αλλά και αυτό μέχρι σ' ένα σημείο. Προσπαθώ κάθε φορά η μητρική μου περιέργεια να μην περάσει τα όρια.

Η Αφροδίτη είναι καλλιτεχνική φύση σαν τη μαμά της;

Εχει καλλιτεχνική φύση γιατί ζει μέσα σε ένα σπίτι όπου έχει τέτοιες προσλαμβάνουσες, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ καλή και στην φυσική. Οπότε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για το τι μπορεί τελικά να επιλέξει αργότερα στη ζωή της. Προσωπικά θα είμαι ευτυχισμένη αν καταφέρει το παιδί μου να κάνει αυτό που την καλύπτει και την εκφράζει απόλυτα.

Μπήκατε ποτέ στο πειρασμό να κάνετε και ένα δεύτερο παιδί;

Οχι, ποτέ, ίσως γιατί, τώρα που το σκέφτομαι, είμαι κι εγώ μοναχοπαίδι.

Δεν είχατε την έγνοια να μη μείνει αργότερα μόνη της, όπως λένε πολλοί γονείς για τα παιδιά τους, ή μήπως αυτό το θέμα της μοναξιάς ενός παιδιού που δεν έχει αδέλφια είναι έως έναν βαθμό... μύθος;

Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο πραγματικά υπάρχει. Και εγώ δεν έχω αδέλφια, αλλά δεν ένιωσα ποτέ μόνη. Νομίζω πως κανείς δεν μένει μόνος σε αυτήν τη ζωή αν δεν το επιλέξει ο ίδιος. Αλλωστε, οι άνθρωποι που ζουν μόνοι δεν έχουν και τον πανικό του να έχουν διαρκώς κάποιον δίπλα τους.

Εκτός από την τηλεόραση, αυτή η σεζόν σας βρίσκει υπερδραστήρια και στο θέατρο.

Ναι και είμαι πανευτυχής. Μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε εντός Αττικής τις παραστάσεις με τους «Βατράχους» και αμέσως μετά έρχεται στον δρόμο μου ο «Ματωμένος Γάμος».

Δηλαδή, αυτό τον χειμώνα δεν θα σας δούμε σε μιούζικαλ...

Δεν έχω καμία εμμονή με τα μιούζικαλ, απλώς μου προκύπτουν...

Εχουμε αρκετά χρόνια να σας δούμε σε πρόζα και με ένα τόσο κλασικό έργο.

Σωστά, γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή που μου το πρότεινε ο Γιάννης Κακλέας ενθουσιάστηκα. Θα κρατήσω τον ρόλο της μάνας και το έργο θ' ανέβει στο Θέατρο Βασιλάκου. Το περιμένω πώς και πώς... Ο «Ματωμένος Γάμος» για μένα αυτή την περίοδο είναι ένας νέος, μεγάλος έρωτας. Εχω απίστευτη χαρά, αγωνία και αδημονία γι' αυτό που μου συμβαίνει.

Πρεμιέρα
Ο καινούργιος κύκλος επεισοδίων της σειράς του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο» αποφασίστηκε τελικά να κάνει πρεμιέρα στους δέκτες μας την επόμενη Κυριακή 28 του μήνα, με διπλό επεισόδιο. Στο μεταξύ, αυτή την εποχή, τα γυρίσματα της σειράς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην Κύπρο.

Βιογραφικό

Η Εβελίνα Παπούλια γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1971 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Από 6 ετών παρακολουθούσε εντατικά μαθήματα χορού.

Το 1989 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο χορό. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Lee Strasberg Theater Institute απ' όπου και αποφοίτησε. Ταυτόχρονα πήρε μέρος σε διάφορα θεατρικά έργα, όπως το West Side Story (1993), ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Omega Dance Company.

Μη καταφέρνοντας να πάρει αμερικανική υπηκοότητα, όπως πραγματικά ήθελε, γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες σειρές στην τηλεόραση. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τον ρόλο της στην κωμική σειρά «Δύο ξένοι».

Εκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία «Safe Sex» του 1999, ενώ την έχουμε δει και σε πολλές ακόμη σημαντικές ταινίες.

Συνέχισε με διάφορες δουλειές στη σκηνή. Σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο «Hedwig and the Angry Inch», ενώ η πιο πρόσφατη μεγάλη θεατρική της επιτυχία ήταν η συμμετοχή της στη ροκ όπερα «Δαίμονες», στον ρόλο της Λόα.

ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ