Ο Μουτσινάς με βοήθησε να εξελιχθώ τηλεοπτικά

21.08.2014
Από την επόμενη Δευτέρα θα δοκιμαστεί στη θέση της βασικής παρουσιάστριας στο νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Alpha. H Κατερίνα Καινούριου δηλώνει αισιόδοξη και χαρούμενη για το νέο της ξεκίνημα, κάνει τον τηλεοπτικό της απολογισμό για το «Δέστε τους», με αυτοκριτική διάθεση παραδέχεται κάποια από τα λάθη του παρελθόντος ενώ εξομολογείται πως είναι απόλυτα ευτυχισμένη στην προσωπική της ζωή.

«Καλοκαίρι παντού» από τις 7 Ιουλίου στον Alpha. Δένετε στα δοκιμαστικά ως δίδυμο με τον Παύλο Σταματόπουλο;

Νομίζω ότι αυτή η χημεία είχε δοκιμαστεί και λίγο καιρό πριν, όταν πολλές φορές τις Τρίτες όταν ο Νίκος έλειπε λόγω «Νικ Ο Κλοκ», αυτός που τον αντικαθιστούσε ήταν ο Παύλος. Επειδή είχαμε και φιλικές επαφές, είχα διακρίνει μια χημεία μεταξύ μας. Από τα δοκιμαστικά είμαι ενθουσιασμένη. Eπειδή έχουμε στήριξη αλλά και καλή διάθεση, ελπίζουμε να πάει καλά η εκπομπή.
Θα πλαισιώνεστε και από άλλα πρόσωπα;

Ο Alpha έχει κάνει ένα πολύ ωραίο casting και θα δούμε και καινούρια πρόσωπα.

Ο Νίκος Μουτσινάς ξεκίνησε την εβδομάδα αποχαιρετώντας στην ουσία τους τηλεθεατές του «Δέστε τους». Μπορεί η εκπομπή να υπάρξει χωρίς τον Νίκο Μουτσινά;

Θα σου μιλήσω για τον εαυτό μου. Είναι προσωπικό θέμα του Νίκου το τι έχει συζητήσει με τον σταθμό. Εγώ είμαι ευγνώμων –και θα το λέω κάθε στιγμή– που ο Νίκος με βοήθησε να εξελιχθώ τηλεοπτικά. Από εκεί και πέρα εγώ εργάζομαι σε έναν σταθμό κι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του. Εγώ έχω για έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το κανάλι. Το τι θα γίνει την επόμενη σεζόν θα το αποφασίσει ο σταθμός. Είμαι σίγουρη πως θα δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη ομάδα που θα κρατά συντροφιά στους τηλεθεατές τα απογεύματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο σταθμός με τιμά με ένα συμβόλαιο.

Δική σου επιθυμία είναι να συνεχιστεί το «Δέστε τους» με άλλη ομάδα;

Αν με ρωτάς για τη ζώνη, εννοείται πως θέλω...

Για το concept της εκπομπής ρωτάω...

Δεν μπορώ να σου απαντήσω καθώς αποχωρεί ο βασικός παρουσιαστής, οπότε αλλάζουν τα δεδομένα. Concept, πρόσωπα, φιλοσοφία εκπομπής, είναι απόφαση του Alpha.

Πολλά ακούστηκαν για κακό κλίμα μεταξύ των συντελεστών πίσω από τις κάμερες. Σε ποιον βαθμό ισχύει κάτι τέτοιο;

Για να είναι μια εκπομπή επιτυχημένη επί τέσσερα χρόνια με εμφανή την καλή χημεία μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων, προφανώς και δεν ισχύει. Διαφωνίες έχουν υπάρξει. Εγώ από πλευράς μου ουδέποτε έχω δημιουργήσει προβλήματα στις ομάδες των εκπομπών που έχω υπάρξει. Είμαι αρκετά συζητήσιμη...

Επειτα από τέσσερα χρόνια ένας κύκλος κλείνει. Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό;

Θα ήμουν αχάριστη αν σου έλεγα πως αυτός ο κύκλος δεν ήταν ο πιο σημαντικός της ζωής μου τηλεοπτικά. Μέσα από το «Δέστε τους» ωρίμασα τηλεοπτικά, έβγαλα τον πραγματικό μου εαυτό, εξελίχθηκα και γενικά τα έχω καταφέρει καλά. Εκανα κάποια βήματα αξιοπρεπή.

Ανανέωσες τη συνεργασία σου με τον Alpha για έναν χρόνο. Τι έχετε συζητήσει για την επόμενη σεζόν εκτός της καθημερινής εκπομπής;

Εχω καταθέσει εγώ μια πρόταση που αφορά μια εκπομπή με concept μόδας. Την έχω αρκετά χρόνια στο μυαλό μου και είναι ένα από τα τηλεοπτικά μου όνειρα. Είμαστε σε συζητήσεις, όμως προς το παρόν δίνουμε έμφαση στο καθημερινό. Το συμβόλαιό μου αναφέρει καθημερινή εκπομπή. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Alpha ως προς το πώς θα με χρησιμοποιήσει.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του Νίκου Μουτσινά και της Μαρίας Ηλιάκη όταν τους ανακοίνωσες πως αναλαμβάνεις την καθημερινή εκπομπή του σταθμού;

Μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Το συζήτησα πρώτα με τον Νίκο, που μου είπε πως θα με στηρίξει και πιστεύει σε μένα.

Εισέπραξες πολλές αρνητικές κριτικές αυτά τα τέσσερα χρόνια. Από συναδέλφους σου, από τηλεκριτικούς, ενδεχομένως και από μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Απέφυγες να απαντήσεις ευθέως. Το έχεις μετανιώσει;

Οχι! Είναι λογικό στην αρχή όταν δεν σε ξέρουν και βλέπουν μια ξανθιά κοπέλα με έντονο μακιγιάζ να επικεντρώνονται στην εικόνα της. Να την «κράζουν». Είμαι πολύ προσγειωμένη και ήξερα ότι θα συμβεί όλο αυτό. Προσπάθησα τα ελαττώματά μου και τις ατέλειες να τα κάνω προτερήματα. Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό το πέτυχα. Εχω κερδίσει τη συμπάθεια και τηλεθεατών και ανθρώπων της τηλεόρασης. Υπάρχουν κριτικοί που στο παρελθόν έγραψαν αρνητικά και στη συνέχεια έγραψαν και όμορφα πράγματα. Αυτό για μένα είναι επιτυχία.

Θεωρείς πως υπερπροβάλλεις την εικόνα σου μέσω των προσωπικών σου λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Αγαπώ πολύ τα social media και θεωρώ πως μου έκαναν καλό! Κάνω μια καθημερινή εκπομπή και μπαίνω στα σπίτια του κόσμου. Λογικό είναι οι τηλεθεάτριες να κάνουν ερωτήσεις για τα ρούχα και την εμφάνιση. Προβάλλω τη δουλειά μου.

Μεταξύ αυτών που σου έχουν καταλογίσει είναι πως από το 2009, που συμμετείχες στην πεντάδα του «Oμορφου κόσμου», μέχρι και σήμερα έχεις υπερεκθέσει την προσωπική σου ζωή.

Το έχω ξαναπεί: Ποτέ δεν έχω στήσει παπαράτσι, ποτέ δεν έχω δώσει θέμα για την προσωπική μου ζωή. Δεν έγινε επειδή το ήθελα. Ισως κάποια περίοδο να είχα κάνει κάποια λάθη. Κάποια τα έχω μετανιώσει. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω...

Θα ήθελες κάποιες σχέσεις του παρελθόντος να έχουν μείνει μακριά από τη δημοσιότητα;

Θα το ήθελα, αλλά τώρα δεν μπορώ να αλλάξω κάτι.

Πάντως στη σχέση σου με τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο κρατάς πιο χαμηλούς τόνους. Πόσο σε έχει αλλάξει αυτή η σχέση;

Σίγουρα μεγαλώνω, ωριμάζω, βλέπω πράγματα και μαθαίνω από τα λάθη του παρελθόντος. Είναι ένας άνθρωπος που ήρθε σε μια περίεργη φάση της ζωής μου. Με βοήθησε δίνοντάς μου πολύ όμορφα πράγματα. Μου πηγαίνουν όλα καλύτερα επειδή είμαι πολύ καλά στα προσωπικά μου. Είμαι ευτυχισμένη.

Εχεις δηλώσει πως συγκατοικείτε από τον πρώτο μήνα. Δεν είναι λίγο ρίσκο όλο αυτό;

Αν με ρωτούσες παλαιότερα, θα σου έλεγα «Δεν θα το έκανα ποτέ». Μου βγήκε σε καλό.

Πόσο κοντά είναι στο προσωπικό πλάνο σου ο γάμος και ο ερχομός ενός παιδιού;

Το θεωρώ την ολοκλήρωση μιας γυναίκας. Θα το ήθελα πολύ να το ζήσω όλο αυτό, όμως στην παρούσα φάση δεν σχεδιάζω κάτι τέτοιο. Αν έρθει, βέβαια, από μόνο του, είναι καλοδεχούμενο.

Τελευταία σε έχουμε δει σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Πώς προέκυψε η φιλία σας;

Την Κωνσταντίνα τη γνωρίζω πολύ πριν έρθει στον Alpha. Είναι ένα κορίτσι που εκτιμώ πάρα πολύ γιατί έχει δουλέψει πολύ στη ζωή της. Είναι άνθρωπος εχέμυθος και έχει την εκτίμησή μου.

Θα ήθελες να συνεργαστείτε στην tv;

Με πολλούς ανθρώπους θα ήθελα να συνεργαστώ. Βεβαίως και με μεγάλη μου χαρά θα συνεργαζόμουν με την Κωνσταντίνα γιατί είναι δουλευταρού και απόλυτα συνεργάσιμη.

Yπάρχουν αληθινές φιλίες στη showbiz;

Εγώ ναι, έχω, όχι μόνον αληθινές, αλλά και μακροχρόνιες. Για παράδειγμα τη Μαρία Μπεκατώρου.

Πώς αντιμετωπίζεις τα κακεντρεχή σχόλια;

Πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο και προσπαθώ να μη με αγγίζουν. Ολα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει και τον φθόνο και την απόρριψη, αλλά προχωράω μπροστά.

Βιογραφικό

Γεννημένη Πρωτομαγιά η Κατερίνα Καινούργιου σπούδασε στο Γαλλικό Σχολείο του Αγίου Ιωσήφ ενώ ασχολήθηκε από μικρή ηλικία και με το μπαλέτο.

Αποφοιτώντας από το λύκειο αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και πέρασε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώτη της δουλειά ήταν σε ηλικία 18 ετών στη δημοσιογραφική ομάδα της πρωινής εκπομπής «Χωρίς ταμπού», που παρουσιάζε για χρόνια η Μαρία Μπεκατώρου στο Telecity.

Επειτα από δύο χρόνια μεταπήδησε στον «Ομορφο κόσμο» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Mega και στη συνέχεια την σεζόν 2008 – 2009 στον «Πρωινό Καφέ» όπου παρουσίαζε και κάποια θέματα on camera.

To ντεμπούτο της ως παρουσιάστριας γίνεται την επόμενη σεζόν στον «Ομορφο κόσμο το πρωί» στο πλαίσιο της γνωστής πρωινής πεντάδας του Mega.

Από μικρή ηλικία είχε πάθος με τη μόδα και πλέον ασχολείται με αυτήν επαγγελματικά, καθώς λανσάρει την προσωπική της συλλογή σε συνεργασία με γνωστή ελληνική εταιρία ένδυσης.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ