Η μάνα σκότωσε τη Μπρίτανι Μέρφι;

19.08.2014
Δύο εβδομάδες πριν την προβολή της βιογραφικής ταινίας για την αδικοχαμένη ηθοποιό από το Lifetime, ο μπαμπάς της δήλωσε έξω φρενών με το κανάλι, ενώ άφησε υπόνοιες πως υπαίτια για τον θάνατο της κόρης του είναι η ίδια η μητέρα της.

Η αναζωπύρωση του δράματος εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν το Hollywood Reporter αποκάλυψε ότι η δίωρη βιογραφική ταινία "The Brittany Murphy Story" (Η Ιστορία της Μπρίτανι Μέρφι) θα προβληθεί το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου και ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίζει η Αμάντα Φούλερ (Amanda Fuller).

Όμως, σύμφωνα με τον πατέρα της Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Merphy), Άντζελο Μπερτολότι (Angelo Bertolotti) πρόκειται για ένα μυθικό κατασκεύασμα που μικρή σχέση μπορεί να έχει με την πραγματικότητα καθώς οι συντελεστές δεν ζήτησαν τη γνώμη του σε κανένα στάδιο της παραγωγής.

"Το Lifetime δεν είναι εξουσιοδοτημένο να προβάλει την αληθινή ιστορία της Μπρίτανι Μέρφι", δήλωσε ο ίδιος στο κοσμικό RadarOnline, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα για τα αίτια του θανάτου της κόρης του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Μέρφι πέθανε στο σπίτι της στις 20 Δεκεμβρίου του 2009, ενώ πέντε μήνες αργότερα την ακολούθησε και ο σύζυγος της, Σάιμον Μόντζακ (Simon Monjack). Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος και των δύο αποδίδεται στην ίδια αιτία και συγκεκριμένα σε πνευμονία που προκλήθηκε από έναν μύκητα και βαριά αναιμία λόγω δηλητηρίασης από συνταγογραφημένα φάρμακα.

"Έπρεπε να με έχουν ρωτήσει. Σκοπεύω να κινηθώ νομικά εναντίον του Lifetime" ομολογεί πικραμένος ο Μπερτολότι, ο οποίος επιμένει πως ο θάνατος της Μπρίτανι ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας, ή τουλάχιστον εγκληματικής αμέλειας, αφήνοντας αιχμές για τη μητέρα της ηθοποιού, Σάρον Μέρφι (Sharon Murphy). "Ας μας εξηγήσει εκείνη γιατί έβαλε την κόρη της να της τα γράψει όλα στη διαθήκη της αφήνοντας έξω τον Σάιμον", είπε σε αποκλειστική συνέντευξη του στο ενημερωτικό Examiner:

"Ας μας πει η Σάρον γιατί προέβη σ' αυτή την πράξη αφού η Μπρίτανι και ο Σάιμον της ανακοίνωσαν ότι ήθελαν να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη και να αποκτήσουν παιδί. Ας μας διευκρινίσει πώς σκόπευε να στηρίξει τον εαυτό της μόνη της για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, μόλις θα έφευγε η Μπρίτανι. Ας μιλήσει για το ότι έβγαλε στο σφυρί την επαγγελματική ταυτότητα, το διαβατήριο, τα ρούχα, μέχρι και τα εσώρουχα της Μπρίτανι. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα που ζητούν ερμηνεία. Ανάμεσα σε τρεις ανθρώπους που μένουν στο ίδιο σπίτι, μόνο ένας επιβιώνει κι επωφελείται οικονομικά" καταλήγει ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας ότι υποψιάζεται την πρώην σύζυγο του για τη διπλή δολοφονία της 32χρονης κόρης και του γαμπρού του.

Οι υποψίες του Μπερτολότι έχουν ενισχυθεί από τη δήλωση ενός παθολόγου στις αρχές του μήνα, ο οποίος διατείνεται ότι ο θάνατος της πρωταγωνίστριας του Clueless θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η μητέρα της καλούσε ασθενοφόρο 24 ώρες νωρίτερα.

"Όταν η Μπρίτανι κατέρρευσε στο μπάνιο, πιθανόν να μην μπορούσε να γίνει τίποτα που να τη σώσει από το ιατρικό προσωπικό", είπε χαρακτηριστικά ο ντόκτορ Ρίτσαρντ Σέφερντ (Richard Shepherd) στην εξειδικευμένη ιατροδικαστική εκπομπή Crimewatch του BBC:

"Αλλά αν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο 24 ώρες πριν και της είχε χορηγηθεί ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή, ίσως να είχε επιζήσει και να ήταν ακόμη εδώ. Όμως ήταν πια τόσο ζαλισμένη και καταβεβλημένη από τα φάρμακα που μάλλον ούτε ο Σάιμον, ούτε η Σάρον μπορούσαν να καταλάβουν πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση της".

Για την ιστορία, το RadarOnline επικοινώνησε με εκπρόσωπο της βιογραφικής ταινίας για τη Μπρίτανι, ο οποίος είπε πως ούτε η Σάρον Μέρφι έχει ερωτηθεί για το έργο και ότι δεν συνεργάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο με την παραγωγή.