Η Λονγκόρια προκαλεί δημόσια τη Βικτόρια Μπέκαμ!

18.08.2014
Μια ξαφνική όσο και πραγματική ψυχρολουσία απειλεί τις τελευταίες ώρες την ατσαλάκωτη εικόνα της βρετανίδας σχεδιάστριας, μετά την πρόκληση που δέχτηκε από την διάσημη ηθοποιό και –πρώην;- κολλητή της.

Τζάστιν Μπίμπερ, Τέιλορ Σουίφτ, Όπρα Ουίνφρεϊ… μία-μία οι διασημότητες από άκρη σε άκρη της Αμερικής και όχι μόνο, υποκύπτουν στην τελευταία λέξη της μόδας που μεταδίδεται σαν πυρετός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για καλό σκοπό αυτή τη φορά.

Αν δεις τον αγαπημένο σου ηθοποιό, ή τραγουδιστή να υπομένει ένα μπουγέλο με παγωμένο νερό κατακέφαλα, θα ξέρεις τι φταίει: έχει δεχτεί την "Πρόκληση του Παγωμένου Κουβά" (ALS Ice Bucket Challenge), δηλαδή συμμετέχει στην τελευταία λέξη στο χώρο της φιλανθρωπίας, η οποία μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να συγκεντρώσει σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS), μιας εκφυλιστικής ασθένειας του νευρικού συστήματος που οδηγεί σταδιακά σε ολική παράλυση.

Πρόκειται για ένα είδος στοιχήματος που άρχισε να διαδίδεται στις αρχές του μήνα μέσω των κοινωνικών δικτύων και απαιτεί να διαλέξεις μέσα σε 24 ώρες ανάμεσα στο να δωρίσεις 100 δολάρια στον αγώνα ενάντια στην ALS ή να δεχτείς μια ψυχρολουσία μπροστά στην κάμερα προκαλώντας ονομαστικά τον επόμενο που θέλεις να δεις να συμμετέχει. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις και τα δύο και να κερδίσεις τον τίτλο του γενναίου αλλά και γενναιόδωρου διάσημου, αντί του φοβιτσιάρη και τσιγκούνη.

Μυστικό της επιτυχίας του εγχειρήματος είναι ότι η κάθε πρόκληση γίνεται δημοσίως, αφού το κάθε βίντεο ανεβαίνει σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο των φίλων και εχθρών κάθε παίκτη, όσο και των θαυμαστών του.

Αυτή η σχετικά απλή ιδέα δημιουργήθηκε από τον Τιμ Φρέιτ (Tim Frate) έναν πάσχοντα πρώην αθλητή στη μνήμη του παίκτη του μπέιζμπολ, Λου Γκέριγκ (Lou Gehrig), ο οποίος υπήρξε μια από τις πρώτες διασημότητες που χτυπήθηκαν από τη νόσο και πλέον αποτελεί σύμβολο για τους ομοιοπαθόντες.

Ήδη στην αλυσίδα των συμμετεχόντων έχουν προστεθεί μεταξύ άλλων, οι Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift), Σελένα Γκόμεζ (Selena Gomez), Όπρα Ουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), Κάρα Ντελεβίν (Cara Delevingne) και Τόρι Σπέλινγκ (Tori Spelling) ενώ επόμενοι στη σειρά είναι ο Μπάρακ Ομπάμα ως προσκεκλημένος του Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber) και της Έθελ Κένεντι (Ethel Kennedy), αλλά και η Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham) μετά από πρό(σ)κληση της κολλητής της, Έβα Λονγκόρια (Eva Longoria) η οποία προκάλεσε επίσης τον Ρίκι Μάρτιν (Ricky Martin) και την Μέλανι Γκρίφιθ (Melanie Griffith).

Αδιάψευστος μάρτυρας αλλά και πηγή τρελού γέλιου είναι το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube:

Τώρα, αναμένεται να δούμε πώς θα αντιδράσουν η Βικτόρια και οι άλλοι δύο, αλλά και ποιον θα κατονομάσουν στη συνέχεια για διάδοχο τους σε περίπτωση που δεχτούν να συμμετάσχουν.