Μερκούρη: Δεν έγινε καλόγρια-δεν έστησε την ιστορία

19.12.2013
Πριν λίγο καιρό οργίασαν οι φήμες ότι η Ειρήνη Μερκούρη κλείστηκε σε μοναστήρι. Η ίδια ήτο άφαντη και τα δημοσιεύματα ότι εγκατέλειψε τα εγκόσμια έδιναν κι έπαιρναν.

Η αοιδός τελικά εμφανίσθηκε και πήγε καλεσμένη στα Καρντάσιανς χωρίς τα ράσα της μοναχής, αλλά με λευκό στενό παντελόνι και διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα. Διέψευσε και τους ισχυρισμούς που την ήθελαν να «έστησε» η ίδια το θέμα για δημοσιότητα.

«Δεν έχω ιδέα πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία ότι εγώ κλείστηκα σε μοναστήρι. Δεν το έστησα εγώ. Πηγαίνω τακτικά και προσκυνώ, αλλά αυτό γίνεται από τότε που ήμουν πέντε χρονών. Πιστεύω και πηγαίνω σε προσκυνήματα πάντα», δήλωσε μες στην απορία η νεαρή αοιδός.

Και τόνισε ότι είναι ντροπή να γράφονται τέτοια πράγματα, που την θίγουν. Άλλο, αν η ίδια καθυστέρησε να βάλει τέλος σε αυτά τα... ντροπιάστηκα δημοσιεύματα.

«Έγραψαν ότι τα παράτησα όλα και απομακρύνθηκα από το σύμπαν. Δεν είναι κάτι που μπορώ να το προσπεράσω. Είναι ντροπή γιατί έχει να κάνει με τον ίδιο τον Θεό. Όταν εγώ θα πάω να πιω έναν καφέ και θα φορέσω ένα στενό παντελόνι, όσοι με δουν θα πουν “α η…. που ντύνεται έτσι και μετά πάει και προσκυνάει”. Δεν συζήτησα ποτέ, τίποτα και με κανέναν. Αν κλεινόμουν σε μοναστήρι δεν θα το έλεγα σε κανέναν. Είναι κάτι που δεν το φωνάζεις. Είναι σαν να λες έγινα καλόγρια ελάτε να με δείτε. Είναι δυνατόν;», είπε.

Βέβαια, η Μερκούρη εξέφρασε και το παράπονό της, επειδή κανείς δεν την πήρε τηλέφωνο για να την ρωτήσει αν ισχύουν οι φήμες.

«Δεν θα πατούσα ποτέ πάνω στη θρησκεία μου για να φανώ για πέντε λεπτά στην τηλεόραση. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα και το έχω αποδείξει. Δεν θα χρησιμοποιούσα τον Θεό μου για να πω “δείτε με”».

Μάλιστα, εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας πόλεμος εναντίον της που ξεκινά από τη δικαστική διαμάχη που έχει με την δισκογραφική εταιρεία της. Αλλά είναι σίγουρη ότι σύντομα θα τελειώσουν όλα. Και στο σημείο αυτό, τα Καρντάσιανς την αποχαιρέτησαν, ενώ έπεσε στη διαπασών το νέο της τραγούδι. Απλά πράγματα.