Τατιάνα Στεφανίδου: πώς χάνει τα κιλά των διακοπών

15.09.2013
Τη συνταγή της δίαιτας ORAC του Δημήτρη Γρηγοράκη ακολουθεί πάντα η παρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου για να χάσει τα κιλά που πήρε στις διακοπές. Το περιοδικό Ciao παρουσιάζει την 7ημερη διατροφή που ακολουθεί η λαμπερή παρουσιάστρια.

Ημέρα πρώτη

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 1,5% λιπαρά με δημητριακά ολικής άλεσης, 1 φρούτο, καφές ή τσάι

Δεκατιανό: 2 μπισκότα πλούσια σε δημητριακά

Μεσημεριανό:γεμιστά με λίγες πατάτες, 1 μερίδα τυρί φέτα και 5-6 μέτριες ελιές

Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά και 2 φρυγανιές σίκαλης

Βραδινό: σαλάτα ρόκα με σολομό και λίγο λάδι

Ημέρα δεύτερη:

Πρωινό: 2 φέτες ψωμί με μαργαρίνη, μαρμελάδα ή μέλι, καφές ή τσάι

Δεκατιανό: 1 μπανάνα

Μεσημεριανό: 1 μερίδα ψητά μπιφτέκια, 1 μερίδα ρύζι καστανό και σαλάτα εποχής

Απογευματινό: 50 γραμ σοκολάτα υγείας

Βραδινό: 1 ντάκο κρητικό με παξιμάδι, σαλάτα εποχής 4 ελιές, τυρί

Ημέρα τρίτη:

Πρωινό: 1 τοστ με τυρί και γαλοπούλα, 1 ποτήρι χυμό φρούτων, καφέ ή τσάι

Δεκατιανό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά

Μεσημεριανό: 1 μερίδα φακές, 1 μερίδα τυρί, 5-6 μέτριες ελιές

Απογευματινό: 1 μπανάνα, 1 μήλο

Βραδινό: τονοσαλάτα με ελάχιστο ελαιόλαδο

Ημέρα τέταρτη:

Πρωινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά, 3 φρυγανιές σίκαλης, καφέ ή τσάι

Δεκατιανό: 2 κράκερ σίκαλης

Μεσημεριανό: ψάρι φούρνου με λίγες πατάτες, πατζάρια βραστά ελάχιστο ελαιόλαδο

Απογευματινό: 1 ποτήρι γάλα και 2 μπισκότα πλούσια σε δημητριακά

Βραδινό: χωριάτικη σαλάτα με ελάχιστο ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί μαύρο

Ημέρα πέμπτη:

Πρωινό: 1 φέτα μαύρο ψωμί, 1 μερίδα τυρί φέτα, 1 ποτήρι γάλα 1,5 % λιπαρά, καφέ ή τσάι

Δεκατιανό: 1 αχλάδι

Μεσημεριανό: 1 μερίδα φασολάκια λαδερά, 1 μερίδα τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα μαύρο ψωμί

Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά και 1 μήλο

Βραδινό: 1 ομελέτα (2 αβγά και λαχανικά) και σαλάτα εποχής με λίγο λάδι

Ημέρα έκτη

Πρωινό: 1 τοστ με γαλοπούλα και τυρί, 1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά, καφέ ή τσάι

Δεκατιανό: 2 μπισκότα πλούσια σε λιπαρά

Μεσημεριανό: κοτόπουλο κοκκινιστό με με λίγο ρύζι, σαλάτα εποχής με ελάχιστο ελαιόλαδο

Απογευματινό: 80 γραμ. παστέλι

Βραδινό: 1 φρουτοσαλάτα (μήλο, μπανάνα, καρύδια, μέλι και κανέλα)

Ημέρα έβδομη

Πρωινό: 1 αβγό βραστό, 1 φέτα μαύρο ψωμί, 1 ποτήρι χυμός φρούτων, καφέ ή τσάι

Δεκατιανό: 2 κ.σ ξηρούς καρπούς

Μεσημεριανό: 1 μερίδα μπριζόλα ψητή σαλάτα εποχής, τυρί φέτα σπιρτόκουτο χαμηλών λιπαρών

Απογευματινό: 1 φέτα μαύρο ψωμί, 1 κ.γ μέλι

Βραδινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά, 1 μερίδα ρύζι βραστό

πηγή Ciao