Ρίκι Μάρτιν: "Δεν ήθελα να είμαι γκέι! Ντρεπόμουν"

27.08.2013
Την καρδιά του άνοιξε στο αυστραλιανό περιοδικό GQ ο ποπ σταρ της δεκαετίας του 90, Ρίκι Μάρτιν (Ricky Martin).

Ο 41χρονο σήμερα Ρίκι, που το 2010 ανοίχτηκε σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, εξομολογήθηκε πως πάλεψε για χρόνια με τη σεξουαλικότητά και τα ένστικτά του και είχε φτάσει σε σημείο να χλευάζει άλλους ομοφυλόφιλους:

''Ήμουν θυμωμένος, επαναστάτης. Κοιτούσα άλλους γκέι άντρες και σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να είμαι έτσι, δεν θέλω να είμαι έτσι, δεν είμαι εγώ, ντρεπόμουν'' εξηγεί ο τραγουδιστής που μεγάλωσε γεμάτος ντροπή γι' αυτό που ήταν για να συμπληρώσει:

''Όταν σου λένε όλοι ότι αυτό που νιώθεις πως είσαι είναι λάθος -η κοινωνία, οι άνθρωποι γύρω σου, η πίστη σου- το ένστικτό σου χάνεται. Έτσι, ξεσπούσα το θυμό μου στους γύρω μου''.

Η αλήθεια ήρθε για τον τραγουδιστή πολλά χρόνια μετά, όταν άνοιξε τα μάτια του και κατάλαβε πως δεν μπορεί να κρύβει όσα νιώθει:

''Κοιτάζω πίσω και καταλαβαίνω πόσο πολύ χλεύασα τους ανθρώπους που ήξερα πως είναι γκέι. Είχα πέσει στην παγίδα της ομοφοβίας. Έπρεπε να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και να καταλάβω πως έπρεπε να ξεφύγω από την παγίδα αυτή''.

Ο Ρίκι έγινε πατέρας το 2008 με παρένθετη μητέρα και απέκτησε δύο αγόρια, το Ματέο και το Βαλεντίνο. Ο Μάρτιν έκανε γνωστό στο κοινό πως διατηρεί μονογαμικό δεσμό με τον αγαπημένο του Κάρλος Γκονζάλες Αμπέλα (Carlos González Abella).