Διπλή μαστεκτομή έκανε η Αντζελίνα Τζολί!

14.05.2013
Σοκάρει η είδηση πως η διάσημη ηθοποιός υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή -αν και για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια στους New York Times σήμερα, η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) πήρε τη δραστική απόφαση μόλις έμαθε ότι έχει το γονίδιο BRCA1, το οποίο αυξάνει δραματικά την πιθανότητα να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών.

"Οι γιατροί μου υπολόγισαν ότι έχω 87% πιθανότητες για καρκίνο του μαστού και 50% για καρκίνο των ωοθηκών", αποκάλυψε η 37χρονη σταρ εξηγώντας πως "μόλις συνειδητοποίησε την πραγματικότητα του θέματος αποφάσισε να δράσει προληπτικά και να ελαχιστοποιήσει όσο περισσότερο μπορούσε το ρίσκο.

"Έτσι έκανα προληπτική διπλή μαστεκτομή", δήλωσε η μητέρα έξι παιδιών, Αντζελίνα, συμπληρώνοντας ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε μόλις, στα τέλη Απριλίου. Την ίδια περίοδο δηλαδή που όλος ο κόσμος ασχολούνταν με τις προετοιμασίες του γάμου της με τον Μπραντ Πιτ (Brad Pitt).

Τέλος ας θυμίσουμε ότι η δική της μανούλα, Μαρσελίν Μπερτράν (Marcheline Bertrand) πέθανε από καρκίνο του μαστού το 2007 σε ηλικία 56 ετών.

"Νιώθω πολύ δυνατή που πήρα μια σκληρή απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τη θηλυκότητά μου. Για όποια γυναίκα το διαβάζει αυτό, ελπίζω να τη βοηθήσει να ξέρει ότι έχει επιλογές", συνέχισε η Τζολί ενθαρρύνοντας όλες τις γυναίκες -ιδιαίτερα όσες έχουν ανάλογο ιστορικό- να ζητήσουν πληροφορίες από ειδικούς ώστε να κάνουν τις όποιες επιλογές χρειαστεί.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοοιός παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα, τόνισε ιδιαίτερα την αγάπη και τη συμπαράσταση που είχε σε όλη τη διαδικασία από τον σύντροφό της, ο οποίος ήταν δίπλα της "κάθε λεπτό των επεμβάσεων" στο Pink Lotus Breast Center.

"Καταφέραμε να βρούμε στιγμές να γελάσουμε μαζί. Ξέραμε ότι αυτό ήταν το σωστό πράγμα να κάνουμε για την οικογένειά μας και τελικά νιώθαμε ότι θα μας έδενε περισσότερο. Και έτσι έγινε", παραδέχτηκε συγκινημένη η Τζολί, τονίζοντας πόσο τυχερή νιώθε που έχει έναν σύντροφο σαν τον Μπραντ Πιτ που την αγαπά και τη στηρίζει τόσο

"Έτσι, όποιος έχει μια σύζυγο ή μια φιλενάδα που το περνά αυτό, να ξέρετε ότι και εσείς είστε σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας", προέτρεψε στο τέλος η Αντζελίνα Τζολί υπογραμμίζοντας τη συντροφικότητα του όλου θέματος.
Περαστικά και σιδερένια...

Ζ. Κ.