Δήλωση-βόμβα Κανάκη: Εγώ πήρα τους μπράβους!

19.04.2013
Με ειλικρίνεια που σοκάρει και με απόλυτη φυσικότητα, ο Αντώνης Κανάκης κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης,

όπου εκδικάζεται η γνωστή υπόθεση για κύκλωμα τοκογλυφίας που δρούσε στη συμπρωτεύουσα ότι εκείνος «ζήτησε την προστασία των μαγαζιών του από τους μπράβους’!!! Ο Κανάκης ήταν μάρτυρας στην υπόθεση, αφού σύμφωνα με καταθέσεις ήταν «θύμα» του κυκλώματος που πωλούσε και προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά.

Αλλά ο mr Αρβύλα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και σε καμία περίπτωση δε δέχεται ότι έπεσε θύμα. Ο Αντώνης Κανάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμών: "Δεν μπορεί να με εκβιάσει κανένας. Κανένας! Σε υπόνοια εκβιασμού στο παρελθόν πήγα μόνος μου στην Ασφάλεια και το κατήγγειλα."

Μία ώρα κράτησε η κατάθεση του και στην Espresso διαβάζουμε τους απολαυστικούς πραγματικά διαλόγους που ακούστηκαν στην αίθουσα.

Κανάκης: Σε όλο τον πλανήτη Γη τα νυχτερινά μαγαζιά πληρώνουν για την προστασία και την ασφάλειά τους για περιπτώσεις μικροεπεισοδίων.

Πρόεδρος: Γιατί δεν επιλέξατε να προσλάβετε σεκιούριτι;

Κανάκης: Δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ' αυτή τη δουλειά σεκιούριτι, έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα φακό στο χέρι!

Εισσαγγελέας: Τα πληρώνατε αυτά τα άτομα. Υποστηρίζετε πως δεν υπάρχει κράτος;

Κανάκης: Σας σοκάρει που η αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει τα μαγαζιά; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει περιπολίες. Δεν υπάρχει στον πλανήτη Γη κατάστημα που να περιμένει την αστυνομία για να επέμβει σε καβγά μέσα σε μπαρ. Είναι εθιμικό δίκαιο να υπάρχει φύλαξη.

Απολαυστική (για να το θέσουμε κομψά) ήταν η στιγμή που ο συνήγορος του Κανάκη διέκοψε ερώτηση της προέδρου. Τότε ο παρουσιαστής του είπε: "Αφήστε τη να με ρωτήσει, πιο γρήγορα θα τελειώσουμε".

"Έχετε καθαρό λόγο και στην τηλεόραση και εδώ", του είπε λίγο αργότερα η πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση του Κανάκη: "Αφού σκέφτομαι να έρχομαι συνέχεια"!

Και μετά νομίζαμε ότι οι δικαστικές ιστορίες που βλέπαμε στο πάλαι ποτέ λατρεμένο «Ορκιστείτε παρακαλώ» ανήκαν στη σφαίρα της συγγραφικής φαντασίας. Αμ δε. Συμβαίνουν και στις καλύτερες δικαστικές αίθουσες.