Νικολαϊδου: Μιλά για τη μάχη της με τον καρκίνο

08.03.2013
Μία αποκαλυπτική και συγκινητική εξομολόγηση για τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο κάνει η Κάτια Νικολαϊδου.

Η γνωστή ηθοποιός πριν λίγα χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με την ύπουλη ασθένεια. Πάλεψε και βγήκε μεγάλη νικήτρια. Σήμερα μιλά για τις μέρες εκείνες και δίνει ένα μάθημα ζωής και αισιοδοξίας σε όσους περνούν μία παρόμοια κατάσταση.

«Προσπάθησα όσο το δυνατόν, τουλάχιστον την περίοδο που ήμουν πραγματικά πολύ άρρωστη, να μην το βγάλω προς τα έξω. Ήταν δύσκολο να κρατηθεί μυστικό» δηλώνει χαρακτηριστικά στο περιοδικό Λοιπόν. «Σκέφτηκα λέγοντας το πρόβλημά ίσως βοηθούσε ανθρώπους που πέρασαν, περνούν ή μπορεί δυστυχώς, να περάσουν μία τέτοια κατάσταση, να τους δώσει αισιοδοξία» λέει, ενώ τονίζει ότι δεν φοβάται τον θάνατο

«Δεν τον φοβήθηκα τότε, τώρα θα τον φοβηθώ; Φ οβάμαι τον θάνατο για τους ανθρώπους που αγαπώ, για τον εαυτό μου καθόλου. Και αύριο να έρθει είμαι τόσο χορτάτη και τυχερή» παραδέχεται, ενώ εξηγεί ότι πλέον ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό της.

Όσο για την ασθένεια και πώς την αντιμετώπισε; «Με ψυχραιμία. Θα ήθελα άνθρωποι που περνούν μία τόσο δύσκολη στιγμή στη ζωή τους να βρουν το κουράγιο να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα. Το φωνάζω. Έχω ανθρώπους κοντά μου που τους στηρίζω όσο μπορώ. Αυτό θέλουν, μπορούν να το νικήσουν, να τα ξεπεράσουν όλα».

Στη συνέχεια η γλυκιά ηθοποιός δε διστάζει να πει ότι είναι βλακεία να μη λες τη λέξη «καρκίνος» και πώς μέσα από αυτή την περιπέτεια συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή. «Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φοβερό, δεν θα συμβεί σε μένα αλλά στο διπλανό μου. Όταν συμβαίνει κι έρχεσαι κοντά στο θάνατο, είναι κάτι το μαγικό. Δεν περιλαμβάνει μόνο το ωραίο η λέξη μαγικό, αλλά και το εξωπραγματικό. Συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Αν ζεις το κάθε δευτερόλεπτο του σήμερα, χτίζεις το καλύτερο αύριο. Δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου να προχωρήσει. Μία μέρα ακόμα, ένα μήνα. Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή για τον άνθρωπο» δηλώνει χαρακτηριστικά η Νικολαιδου.