Κλεψιμέικο το βιβλίο της Γκουίνεθ Πάλτροου;

19.03.2012
Πολυπράγμων μας έχει προκύψει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, αλλά κάποιοι έρχονται να αμφισβητήσουν ένα από τα ταλέντα της και εκείνη λέγεται ότι τα έχει "πάρει" στο κρανίο.


Ηθοποιός, σύζυγος, μητέρα, τραγουδίστρια, με δικό της γυναικείο site, μαγείρισσα και συγγραφέας.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, η Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) θέλησε να μοιραστεί με το κοινό της την αγάπη της για τη μαγειρική καθώς και να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος ήταν ό άνθρωπος που τη μύησε στα μυστικά της κουζίνας.

Έτσι, η 39χρονη σταρ κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο "My Father’s Daughter" (Η κόρη του πατέρα μου) η πατρότητα (!) του οποίου όμως, αμφισβητείται σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, άρθρο των New York Times υποστηρίζει ότι το πόνημα… νοστιμιάς της Πάλτροου θα έπρεπε να είχε την υπογραφή της Τζούλια Τούρσεν (Julia Turshen) την οποία χαρακτηρίζει ως "συγγραφέα φάντασμα".

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται συχνά στις περιπτώσεις όπου ταλαντούχοι άνθρωποι, που όμως δεν έχουν τα μέσα ή τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν οι ίδιοι τη δουλειά τους, επιλέγουν να γίνουν "το μολύβι" ή "η φωνή" πίσω από διάσημα ονόματα που τελικά καρπώνονται και την επιτυχία ως δική τους.

"Δεν υπάρχει συγγραφέας φάντασμα στο βιβλίο μου. Έγραψα μόνη την κάθε λέξη", ξεκαθάρισε στη σελίδα της στο Facebook η Γκουίνεθ ενώ η ίδια η Τούρσεν υποστήριξε, μιλώντας στην ιστοσελίδα Epicurious ότι όντως "βοήθησε" στο εν λόγω βιβλίο. Και εξήγησε πώς...

"Η Γκουίνεθ και εγώ συζητούσαμε εδώ επί έναν χρόνο μήπως κάναμε ένα βιβλίο μαγειρικής μαζί. Μαζεύαμε συνταγές και ιστορίες και το συνολικό αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς βρίσκεται στις σελίδες του βιβλίου My Father’s Daughter", εξήγησε η ειδική επί της μαγειρικής Τζούλια χαρακτηρίζοντας την έκδοση ως "μια αυθεντική συλλογή εμπειριών της Γκουίνεθ σχετικά με το πώς της αρέσει να ταΐζει τους ανθρώπους της".

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα