100 $ κόστισαν οι χειροπέδες στον Τζορτζ Κλούνεϊ

17.03.2012
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του, ο 50χρονος ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος και έκανε μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) συνελήφθη χτες μαζί με τον πατέρα του, Νικ (Nick) και τον δημοκρατικό γερουσιαστή της Βιρτζίνια, Τζιμ Μόραν (Jim Moran) ενώ συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην αφρικανική χώρα οδηγώντας σε λιμό τους κατοίκους της.

Η σύλληψη τους έγινε μετά από τρεις προειδοποιήσεις της αστυνομίας ότι είχαν παραβιάσει την απόσταση ασφαλείας από την πρεσβεία και θα έπρεπε να αποτραβηχτούν. Οι τρεις άντρες, μαζί με άλλους συγκεντρωμένους που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας ο καθένας εγγύηση 100 δολαρίων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αστυνομικό τμήμα ο ακτιβιστής σταρ είπε ότι ελπίζει το περιστατικό να βοηθήσει τον σκοπό της κινητοποίησης τους: "Ποτέ δεν ξέρεις αν πράγματι καταφέρνεις κάτι… Ελπίζουμε να βοηθήσει. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα [σ' αυτή την κατάσταση]. Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουδάν, πριν μετατραπεί στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως".

Αυτή ήταν η πρώτη σύλληψη για τον πρωταγωνιστή των "Απογόνων" και η εμπειρία αυτή δεν του άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων: "Είναι πράγματι ταπεινωτικό να συλλαμβάνεσαι, ανεξάρτητα από το τι έκανες, αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ με τον πατέρα μου", είπε στους δημοσιογράφους.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και ο 78χρονος πατέρας του οδηγήθηκαν στο ίδιο κελί μαζί με όλους τους συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο, τίποτα απ' όλα αυτά δεν τον έκανε να χάσει το γνωστό χιούμορ του:

"Είναι η πρώτη μου σύλληψη και... ελπίζω η τελευταία μου. Ήταν δύσκολο, μπορείτε να φανταστείτε", είπε προσθέτοντας ότι η κράτηση του θα καταγραφεί στο ποινικό του μητρώο.

Ο Κλούνεϊ άρχισε να εκφράζει ανοιχτά τις φιλελεύθερες απόψεις του το 2003, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία εναντίον του πολέμου στο Ιράκ. Όμως δεν σκοπεύει να κάνει πολιτική καριέρα, καθώς ο ίδιος εκτιμά πως κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει πάρει πάρα πολλά ναρκωτικά και έχει κοιμηθεί με πάρα πολλές γυναίκες για να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των Η.Π.Α.