Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνεϊ

16.03.2012
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, ο δημοφιλής ηθοποιός προσήχθη από ένστολους πράκτορες της μυστικής αστυνομίας ενώ βρισκόταν στην Ουάσινγκτον.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Cover Media, η σύλληψη του Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) έγινε ενώ ηγείτο μιας διαμαρτυρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα έξω από την Σουδανική πρεσβεία.

"Διαμαρτύρονταν για τη βία που ασκεί σε αθώους άντρες, γυναίκες και παιδιά η κυβέρνηση στο Σουδάν. Απαιτούσαν να επιτραπεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα πριν μετατραπεί στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του κόσμου", δήλωσε στο κοσμικό κανάλι TMZ ο εκπρόσωπος του σταρ, Σταν Ρόζενφιλντ (Stan Rosenfield).

Πηγές από το περιβάλλον του Κλούνεϊ, αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός "νιώθει καλά για τη σύλληψη του καθώς φέρνει το πρόβλημα στη δημοσιότητα".

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο πάτερας του 50χρονου γόη Νικ (Nick), όπως και ο γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Τζιμ Μόραν (Jim Moran).

Η κράτηση του Κλούνεϊ σημειώνεται μετά την κατάθεση του στην Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, την περασμένη Τετάρτη σχετικά με τη επικίνδυνη αποστολή που είχε κάνει στην θερμή ζώνη των συνόρων ανάμεσα στο Σουδάν και το Νότιο Σουδάν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Γερουσία είχε συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) και τον αμερικανό πρόεδρο (Barck Obama), Μπάρακ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο.