Απατεώνας «έγδυσε» γνωστούς καλλιτέχνες

29.02.2012
Θύματα μίας καλοστημένης απάτης έπεσαν γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Ένας σεσημασμένος απατεώνας εμφανιζόταν ως μεγαλοεπενδυτής από την Αμερική και τους αποσπούσε μεγάλα

Θύματα μίας καλοστημένης απάτης έπεσαν γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Ένας σεσημασμένος απατεώνας εμφανιζόταν ως μεγαλοεπενδυτής από την Αμερική και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο εν λόγω κύριος, ήταν μόνιμος τρόφιμος Κορυδαλλού, αλλά παρουσιαζόταν στα «επώνυμα» θύματα του ως ελληνοαμερικανός επενδυτής και τους υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, που πίστεψαν τα όσα τους έλεγε ήταν ο Πάνος Μεταξόπουλος, ο Νεκτάριος Σφυράκης και ο ηθοποιός Σπύρος Ιωάννου

Ο «επενδυτής», τους είχε υποσχεθεί πως ετοιμάζει μεγάλο σχήμα, με άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ελένη Βιτάλη, ο Κώστας Μακεδόνας, τους οποίους ισχυριζόταν ότι γνώριζε προσωπικά!

Μάλιστα είχαν ετοιμάσει το σχήμα και είχαν ξεκινήσει και τις πρόβες! Έτσι, βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε λειτουργία το κόλπο των αυτοκινήτων, το οποίο πάντα «πιάνει». Τους έταξε πως θα τους πουλούσε δυο αυτοκίνητα Smart στην τιμή-ευκαιρία των 1.700 ευρώ. Για κάθε αυτοκίνητο, ισχυρίστηκε πως θα έπαιρνε επιδότηση 4.500 ευρώ από μεγάλη εταιρία ποτών.

Ωστόσο, τους είπε πως έπρεπε να δώσουν μια προκαταβολή 1.700 ευρώ, γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε, μιας και του είχαν κλέψει το αυτοκίνητο με όλα τα προσωπικά του έγγραφα. Μέχρι και το σπασμένο τζάμι τους έδειξε, το οποίο πιθανότατα έσπασε ο ίδιος.

Τελικά την πήρε την προκαταβολή των 3.000 ευρώ και έγινε καπνός, με τον απατεώνα να μην απαντά ποτέ στα δυο κινητά τηλέφωνα που είχε δώσει.

Όσο για τον Πάνο Μεταξόπουλο; Όπως είπε τον πίστεψε και αναγκάστηκε να ακυρώσει μια σειρά από άλλες δουλειές που είχε προγραμματίσει, γιατί του είχε ζητήσει να ξεκινήσουν άμεσα οι… παραστάσεις!