Θυμώνουμε πολύ εύκολα σήμερα!

20.02.2012
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για το μέλλον των τηλεοπτικών «Βασιλιάδων», για τον ρόλο της νεόπλουτης Τιτίκας, που ζει κυριολεκτικά «στον κόσμο της», αλλά και την περίεργη επιρροή της οικονομικής κρίσης στις σχέσεις των σημερινών ανθρώπων.

Το τελευταίο διάστημα πολλά γράφονται για το μέλλον των «Βασιλιάδων» στην τηλεόραση...

Υπάρχουν προβλήματα και είναι γνωστό. Από εκεί και πέρα, υπάρχει όλη η καλή διάθεση -από όσο ξέρω- να λυθούν. Γενικότερα ζούμε σε μια κατάσταση που είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν υπάρχει ρευστότητα πουθενά. Ο ένας χρωστά στον άλλον κι αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος. Τα κανάλια χρωστούν στις παραγωγές και οι παραγωγές στους ηθοποιούς. Είναι μια αγορά που με την κρίση δυσκολεύεται. Αναγκαστικά κι εμείς κάνουμε υπομονή.

Ο ρόλος της Τιτίκας Βλάχου-Κανελλοπούλου «καθρεφτίζει» έναν τύπο γυναίκας που εξακολουθεί να ζει στον κόσμο της;

Η Τιτίκα είναι μια γυναίκα νεόπλουτη που ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την εξωτερική της εμφάνιση και για το κοινωνικό της status, που προσδιορίζεται από τον χώρο στον οποίο ζει και κινείται. Αυτές είναι οι φιλοδοξίες της. Θέλει να είναι όμορφη να έχει την εκπομπή της που έχει τον τίτλο «Είσαι γυναίκα»! Υπάρχει μια ματαιοδοξία σε όλο αυτό. Η Τιτίκα είναι αλλού, σε σχέση με την εποχή στην οποία ζούμε. Η Τιτίκα και η εποχή μας είναι δύο ξένοι.

Παρά την υπερβολή που έχουν μέσα τους οι ρόλοι, εσύ έχεις γνωρίσει γυναίκες σαν την Τιτίκα;

Δεν θα μπορούσα να έχω φίλη μια γυναίκα σαν την Τιτίκα, που υποδύομαι. Είναι κόντρα ρόλος για μένα. Ομως, στο παρελθόν έχω συναναστραφεί τέτοιου είδους κόσμο και μάλιστα έχω κλέψει και διάφορα στοιχεία από αυτές τις γυναίκες, για να φτιάξω τον σγκεκριμένο χαρακτήρα.

Πως θα εξελιχθεί ο ρόλος της;

Η γυναίκα αυτή είναι πολύ στερημένη συναισθηματικά και έχει μια σχέση που ουσιαστικά δεν την καλύπτει. Στο μέλλον, όμως, θα αντιδράσει, θα κάνει πράγματα για τον εαυτό της και θα εξελιχθεί.

Πρόσφατα δήλωσες ότι η κρίση μάς έχει κάνει χειρότερους.

Δεν ξέρω τελικά τι ανθρώπους μας έχει κάνει η κρίση! Ο καθένας μας είναι τόσο αγανακτισμένος, του συμβαίνουν τόσα πράγματα στην καθημερινότητα του, που είναι πολύ εύκολο να θυμώσει με τον συνάνθρωπό του. Ετσι, βλέπουμε πόσο ευέξαπτοι είναι όλοι γύρω μας, πως επιτίθενται ο ένας στον άλλο. Η κωμωδία μας βοηθά να χαλαρώσουμε. Εμένα αυτό που μου λένε είναι ότι έπειτα από μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα περιμένουν τη σειρά για να μπορέσουν να χαμογελάσουν.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ