Προφυλακίστηκε ο Λάκης Γαβαλάς!

30.01.2012
Τον δρόμο της φυλακής πήρε ο Λάκης Γαβαλάς και όχι αυτό δεν είναι ανέκδοτο. Ο 60χρονος επιχειρηματίας θα κρατηθεί στη φυλακή μέχρι οι συνήγοροί του να διευθετήσουν την υπόθεση, καθώς κατηγορείται

Τον δρόμο της φυλακής πήρε ο Λάκης Γαβαλάς και όχι αυτό δεν είναι ανέκδοτο. Ο 60χρονος επιχειρηματίας θα κρατηθεί στη φυλακή μέχρι οι συνήγοροί του να διευθετήσουν την υπόθεση, καθώς κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 145 χιλιάδων ευρώ. Οι δικηγόροι του προσπάθησαν να αποφύγουν την κράτησή του, ζητώντας από τις αρχές να κατατεθεί το ποσό σε δόσεις. Ωστόσο, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, καθώς η καταβολή του ΦΠΑ πρέπει να γίνει εφάπαξ.

Η οφειλή αυτή προέρχεται από την δεύτερη εταιρία του Γαβαλά, η οποία φαίνεται να έχει συνολικά χρέη ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Ο Λάκης είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές για τις οικονομικές εκκρεμότητες προς το δημόσιο. Μάλιστα η δεύτερη είχε γίνει την Παρασκευή, όπου τον άφησαν ελεύθερο για να τον συλλάβουν στην έξοδο. Ωστόσο, η διαφορά με τις προηγούμενες συλλήψεις του επιχειρηματία είναι πως τούτη τη φορά δεν κατηγορείται για χρέη προς το δημόσιο (αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος) αλλά για μη απόδοση ΦΠΑ που θεωρείται κακούργημα. Και για το λόγο αυτό διατάχθηκε η κράτησή του.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση επωνύμου για μη απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο.