Η ατάκα που έστειλε στον θάνατο την Κάρολιν Κένεντι

20.01.2012
Δώδεκα χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του μοναχογιού του JFK και της συζύγου του, ένα νέο βιβλίο ρίχνει μακάβριο φως στην υπόθεση που εκείνην την εποχή είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ (John Kennedy Jr) υπήρξε, εκ των πραγμάτων στο κέντρο της δημοσιότητας, από τη στιγμή που γεννήθηκε. Μάλιστα, μεγαλώνοντας, οι επιλογές του σε συντρόφους καθώς και το γενικότερο lifestyle του, τον είχαν μετατρέψει κυριολεκτικά σε "αγαπημένο των ΜΜΕ".

Από τη στιγμή που ο Τζον Τζον παντρεύτηκε την Κάρολιν Μπέσετ (Carolynn Bessette) το 1996, το φως των προβολέων έπεσε το ίδιο και στους δυο, με τις κάμερες να τους παρακολουθούν ασφυκτικά. Μέχρι τις 16 Ιουλίου 1999 και τη μοιραία πτήση που κόστισε και στους δύο τη ζωή.

Το θέμα επανέρχεται σήμερα στη δημοσιότητα εξαιτίας του βιβλίου που κυκλοφορεί η πρώην προσωπική γραμματέας του Τζον Κένεντι Τζούνιορ, μέσα στο οποίο εξηγεί ότι ήταν εκείνη που έπεισε την Κάρολιν να ανέβει στη μοιραία πτήση, παρά την αρχική θέλησή της.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο "Fairy Tale Interrupted" ("Το παραμύθι που διακόπηκε", σε ελεύθερη μετάφραση) και μέσω αυτού επέλεξε η Ρόζμαρι Τερένσιο (RoseMarie Terenzio) να πει τη δική της αλήθεια…

Όπως αποκαλύπτει η 44χρονη πρώην γραμματέας, την περίοδο εκείνη ο γάμος του διάσημου ζευγαριού δεν πήγαινε και πολύ καλά, κυρίως επειδή η Κάρολιν, διοικητικό στέλεχος στην εταιρεία του Κάλβιν Κλάιν, δεν μπορούσε να διαχειριστεί καλά το βάρος που προκαλούσε η διαρκής παρουσία των μίντια στη ζωή της από τότε που μπήκε στην οικογένεια των Κένεντι.

Έτσι, είχε αποφασίσει να μην παραβρεθεί στον γάμο του ξαδέλφου Ρόρι που γινόταν στις 17 Ιουλίου. Τα νέα σχετικά με την απόφαση της Κάρολιν είχε μεταφέρει ο ίδιος ο 39χρονος Κένεντι στην έμπιστη γραμματέα του, προσθέτοντας ότι εκείνος δεν επρόκειτο να προσπαθήσει να την μεταπείσει.


Όμως η Ροζμαρι ανέλαβε να κάνει ακριβώς αυτό… Να κάνει την Κάρολιν να αλλάξει γνώμη.

"Δεν είμαι ποτέ προτεραιότητα. Πάντα κάποιος άλλος έρχεται πρώτος. Ή το περιοδικό (σ.σ. το περιοδικό στο οποίο ήταν εκδότης ο Τζον). Κάτι με τη δουλειά. Απλά θέλω έναν φυσιολογικό γάμο. Είμαι εξουθενωμένη", θυμάται την Κάρολιν να της λέει, η Ροζμαρι ενώ εκείνη την εκλιπαρούσε να το ξανασκεφτεί και να μη δώσει δικαιώματα στον κόσμο να τη συζητήσει…

"Το ξέρω, αλλά δεν είναι τώρα ο κατάλληλος καιρός για να το αλλάξεις. Θα είναι όλη η οικογένειά του στον γάμο. Και δεν θέλεις να βάλεις τον εαυτό σου σε μια θέση όπου όλοι θα σε κρίνουν. Το κάνουν καιρό αυτό", της είπε η γραμματέας προτρέποντάς της να ντυθεί και εκείνη θα την πήγαινε στο αεροδρόμιο.

Η Κάρολιν την ευχαρίστησε και λίγες ώρες αργότερα, το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο ίδιος ο Τζον Τζον με επιβάτες τη σύζυγό του και την αδελφή της Λόρεν (Lauren), χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στο Μάρθα' ς Βίνγιαρντ…

"Δεν νιώθω υπεύθυνη για ό,τι έγινε, αλλά πάντα θα σκέφτομαι ότι έπρεπε να είχα κρατήσει το στόμα μου κλειστό", αποκάλυψε η Ρόζμαρι στο περιοδικό "People" προσθέτοντας ότι αποφάσισε να γράψει το βιβλίο ως "φόρο τιμής" στο αδικοχαμένο ζευγάρι…

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα