Λέχου: "Δεν το έχω σίγουρο ότι κάποιος θα μου δίνει ψωμί"

13.12.2011
Ως γνωστόν ο κλάδος των ηθοποιών έχει υποφέρει πολύ και η Κάτια Δανδουλάκη, η Κατερίνα Λέχου και πάρα

Ως γνωστόν ο κλάδος των ηθοποιών έχει υποφέρει πολύ και η Κάτια Δανδουλάκη, η Κατερίνα Λέχου και πάρα πολλοί άλλοι διάσημοι ηθοποιοί όπως δήλωσαν σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Tv Έθνος»

«Όλοι οι ηθοποιοί, από τους πιο δημοφιλείς μέχρι τους λιγότερο γνωστούς, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση», λέει η Κάτια Δανδουλάκη ενώ συνεχίζει: «Η τηλεόραση ήταν μια διέξοδος οικονομική για τον ηθοποιό, αλλά πλέον οι σειρές που γίνονται είναι μία ή δύο. Η πτώση στο θέατρο είναι της τάξεως του 60%, άρα στην τσέπη του ηθοποιού κατά 70-80%. Δεν έχω βρεθεί σε χειρότερη κατάσταση ποτέ!»,λέει και μένουμε με ο στόμα ανοιχτό με το πώς είναι δυαντόν να είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα σε ένα ν τόσο λαμπερό χώρο.

«Το επάγγελμά μας είναι από τη φύση του ανασφαλές, δύο φορές τον χρόνο είμαστε άνεργοι» λέει η Κατερίνα Λέχου που μπορεί να είχε τεράστια επιτυχία πέρυσι το «Νησί» όμως η ανησυχία είναι διάχυτη και η Κατερίνα έχει μάθει να ζει έτσι!

«Οπότε η κρίση δεν μου δημιουργεί παραπάνω ανασφάλεια, με την έννοια ότι είμαι εκπαιδευμένη κάθε μέρα να διεκδικώ το ψωμί μου. Δεν θεωρώ δεδομένο ότι κάποιος θα μου δίνει ψωμί», λέει η ηθοποιός και συνεχίζει: «επειδή η τηλεόραση μπορούσε να απορροφά όλα αυτά τα νέα παιδιά που έβγαιναν σωρηδόν από τις σχολές. Τώρα, όλα αυτά τα νέα παιδιά με τόσα όνειρα έχουν μείνει ξεκρέμαστα», διαπιστώνει και έει τα δίκια της.

«Η τηλεόραση περνάει τη χειρότερη φάση των τελευταίων χρόνων. Η κρίση έχει επηρεάσει τη δουλειά μας, τους μισθούς μας, τον τρόπο πληρωμής μας. Δεν πληρωνόμαστε τις επαναλήψεις -σε άλλη χώρα θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας με τις επαναλήψεις μόνο- και πλέον δύο δουλειές μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός, όχι παραπάνω», λέει ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος φέτος θα πρωταγωνιστούσε στον 4ο κύκλο της σειράς «50-50» που λόγω κρίσης, προς το παρόν, αναβλήθηκε. Τι κάνει αυτή η κρίση πια...

Ελένη Αναστασάκη