Σούλης: "Δεν είμαι σωτήρας κανενός"

13.12.2011
Ο αρχιτέκτονας που αλλάζει σπίτια και ζωές αποκαλύπτει πως θα «έχτιζε» διαφορετικα την τηλεόραση, μιλά στο Radar για την παλια συνεργασια του με τη Μενεγάκη και εξομολογείται τις «μαύρες» στιγμές του.

Ο αρχιτέκτονας που αλλάζει σπίτια και ζωές αποκαλύπτει πως θα «έχτιζε» διαφορετικα την τηλεόραση, μιλά στο Radar για την παλια συνεργασια του με τη Μενεγάκη και εξομολογείται τις «μαύρες» στιγμές του.

Πώς σας αντιμετωπίζουν στα σπίτια όπου πάτε; Ειδικά τώρα, σας βλέπουν λίγο σαν «σωτήρα» τους;

Δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο σωτήρας κανενός. Οι «μεγάλες» αυτές λέξεις με κάνουν να αισθάνομαι άβολα. Στα σπίτια μπαίνω ως φίλος. Και έτσι με υποδέχονται οι σπιτονοικοκύρηδες! Με μια μεγάλη αγκαλιά, με αγάπη και χαμόγελα. Τώρα για τις αιτήσεις, ναι, είναι αλήθεια ότι έχουμε χιλιάδες και φέτος. Δεν σου κρύβω ότι μας στεναχωρεί όλους που τόσο πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν...

Γενικά, έχετε την εικόνα του πάντα αισιόδοξου ανθρώπου. Εχετε περάσει ποτέ «μαύρες» στιγμές;

Δεν ξέρω αν ήμουν εκ φύσεως αισιόδοξος και αυτό επικράτησε ή απλώς εκπαίδευσα τον εαυτό μου. Μάλλον και τα δύο. Φυσικά και έχω ζήσει κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές, από αυτές που νομίζεις ότι ποτέ δεν θα τελειώσουν. Ομως τώρα πια δεν τις βλέπω «μαύρες», αλλά σαν κομμάτια της ζωής μου που μου έμαθαν πολλά. Τις έχω δεχτεί και τις αγαπώ όσο και τις καλές στιγμές, μη σου πω και περισσότερο. Μου έμαθαν πολλά...

Η συνεργασία σας στο «Πρωινό ΑΝΤ1» πώς είναι; Με ποιον ταιριάζετε περισσότερο και τι κλίμα επικρατεί στο πλατό;

Πάρα πολύ καλή! Χαίρομαι που συνεργάζομαι με τον Χρήστο και τη Σίσσυ. Αν και είναι διαφορετικοί άνθρωποι, έχουν αυτή την ωραία χημεία και αλληλοεκτίμηση, κάτι που γενικά επικρατεί στην εκπομπή και σε όλο το πλατό. Και κάθε φορά που παρουσιάζω ένα θέμα για το σπίτι ενδιαφέρονται ειλικρινά, έχουν απορίες, παίζουμε, κάνουμε πειράγματα. Εχουν και οι δύο πολύ χιούμορ, είναι επαγγελματίες, αγαπούν τη δουλειά τους και αυτό «βγαίνει»!

Εχετε κρατήσεις επαφές με την Ελένη Μενεγάκη;

Πρώτα απ’ όλα, με την Ελένη τα πέρασα καλά, έμαθα πολλά, είχαμε πολύ καλή χημεία. Η Ελένη έχει τη δουλειά της και την οικογένεια της, εγώ τώρα πια είμαι στα σπίτια από το πρωί έως το βράδυ, εργαζόμαστε και σε διαφορετικά κανάλια οπότε δεν συναντιόμαστε στη δουλειά. Η συνεργασία μας έχει λήξει εδώ και χρόνια, και έτσι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επικοινωνία. Αν όμως τύχει και βρεθούμε, μιλάμε, με ρωτάει, τη ρωτάω... Ολα είναι καλά! Οι καλές συνεργασίες είναι σαν τις σχέσεις. Ακόμα και αν κάνουν τον κύκλο τους και οι άνθρωποι μετά «χάνονται», όταν τα έχουν περάσει καλά μαζί και έχουν συνεργαστεί σωστά, το κλίμα παραμένει πάντα καλό και θερμό.

Σε μια χρονιά όπου η τηλεόραση θυμίζει πόλη-φάντασμα πώς θα την «ανακαινίζατε»;

Θα «έχτιζα» περισσότερες επιμορφωτικές εκπομπές, αρκετά ντοκιμαντέρ για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και προγράμματα με θέμα τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, την Τέχνη και τη φύση.

Είστε από τους ανθρώπους που η προσωπική τους ζωή έχει διαφυλαχθεί. Θέλει κόπο ή τρόπο;

Τίποτα από τα δύο. Δεν έκανα κάτι σκόπιμα. Από τα πρώτα μου βήματα στον χώρο, είδα συναδέλφους που δουλεύουν στην τηλεόραση να υποφέρουν από την έλλειψη ιδιωτικότητας, άλλους να μην μπορούν να ζήσουν χωρίς την υπερέκθεση και να μη βλέπουν το πόσο πολύ τους «στοιχίζει» και μερικούς να είναι πιο ευτυχισμένοι γιατί υπήρχαν και «μίλαγαν» μόνο μέσα από τη δουλειά τους και από πουθενά αλλού. Δεν χρειάστηκε κόπο ούτε τρόπο. Απλώς δεν μου αρέσει να εκθέτω φιλίες, σχέσεις και καταστάσεις για δύο γραμμές παραπάνω...

Λευτέρης Μπιντέλας, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη