Ο Μάικλ Τζάκσον καταθέτει στη δίκη του θανάτου του

28.09.2011
Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, ο βασιλιάς της ποπ ακούγεται ακόμη μια φορά να μιλά με έναν τρόπο –τουλάχιστον- ανατριχιαστικό, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, ο βασιλιάς της ποπ ακούγεται ακόμη μια φορά να μιλά με έναν τρόπο –τουλάχιστον- ανατριχιαστικό, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), στην οποία ο προσωπικός του γιατρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ξεκίνησε χθες και το ενδιαφέρον προκύπτει μεγάλο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray) υποστήριξε ότι ο Μάικλ Τζάκσον αυτοκτόνησε και ότι τα στοιχεία που θα παραθέσουν θα το αποδείξουν περίτρανα.

"Τα επιστημονικά πειστήρια θα αποδείξουν ότι όταν ο Δρ. Μιούρεϊ έφυγε από το δωμάτιο του Μάικλ Τζάκσον αρνούμενος να του δώσει το φάρμακο που ζητούσε, εκείνος χορήγησε ο ίδιος στον εαυτό του μια δόση Propofol, η οποία σε συνδυασμό με το Lorazepam που είχε πάρει νωρίτερα, δημιούργησε μια τέλεια καταιγίδα στο σώμα του που τον σκότωσε ακαριαία", υποστήριξε ο Εντ Τσέρνοφ (Ed Chernoff), συμπληρώνοντας ότι ο θάνατός του ήταν τόσο στιγμιαίος που δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε τα μάτια του.

Στη χθεσινή πρώτη μέρα της δίκης όπου παραβρέθηκαν και μέλη της οικογένειας Τζάκσον, ο Μιούρεϊ σκούπισε αρκετές φορές τα δάκρυά του, μη μπορώντας να ελέγξει τη συγκίνησή του.

Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας μάλιστα η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε ηχητικό ντοκουμέντο που ηχογραφήθηκε στις 10 Μαΐου 2009 στο iPhone του Μιούρεϊ και συγκλόνισε όσους το άκουσαν.

Σε αυτό το ντοκουμέντο ακούγεται ο Τζάκσον να μιλά πολύ αργά και με δυσκολία και σαφώς υπό την επήρεια αγνώστων χημικών στοιχείων και να λέει ότι πρέπει να βάλει τα δυνατά του στις συναυλίες ώστε όσοι φύγουν από εκεί να έχουν δει το ωραιότερο σόου της ζωής τους. Έξι εβδομάδες μετά το περιστατικό, ο Μάικλ πέθανε σε ηλικία 50 ετών.

Με αυτό το στοιχείο οι δικηγόροι ήθελαν να παρουσιάσουν τον Μιούρεϊ ως έναν γιατρό ανίκανο να χειριστεί το ουσιαστικό πρόβλημα του ασθενή του.

Στο μεταξύ ο μεγαλύτερος από τα τρία παιδιά του Τζάκο έκανε αυτές τις μέρες το σόλο ντεμπούτο του στις δημόσιες εμφανίσεις και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, πληροφορίες θέλουν τον 14χρονο Πρινς Μάικλ Τζάκσον (Prince Michael Jackson) και τη 13χρονη αδελφή του, Πάρις (Paris), να ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσης στη δίκη του πατέρα τους.

Επιμέλεια-Απόδοση: Ζωή Κίττα
Μοντάζ: Θάνος Μοσχονάς