Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x

26.09.2011
Με 175 νέες ταινίες, το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x» ήταν μια πραγματική γιορτή για τους σινεφίλ.

Σήμερα, Κυριακή, πέφτει η αυλαία του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x» με την προβολή στο Αττικόν της ιρανικής ταινίας «Ενας Χωρισμός». Στον ίδιο κινηματογράφο είχε δοθεί η λαμπερή πρεμιέρα της έναρξης της διοργάνωσης, στις 14 Σεπτέμβρη, με τη γαλλική ταινία «The artist», παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ενώ μετά την προβολή ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι στο Pasaji, όπου ποτό της βραδιάς ήταν το Dewar’s.

Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε το 1995 από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών και το περιοδικό «Σινεμά» με κύριο σκοπό του να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν συγκεντρώνοντας τις πιο δυνατές πρεμιέρες. Φέτος προβλήθηκαν 175 ταινίες (ανάμεσά τους και 12 ελληνικές) στους κινηματογράφους Αττικόν, Δαναός 1&2, Απόλλων και Αστορ. Στις ταινίες που το κοινό ξεχώρισε συγκαταλέγονται οι: «The artist», «Drive», «Αι Ειδοί του Μαρτίου» και «Το Γάλα».

Κατά την 11ήμερη διάρκεια του φεστιβάλ διοργανώθηκαν, παράλληλα, μια σειρά από καλλιτεχνικές δράσεις, το Στρογγυλό Τραπέζι «Κρίση και Πολιτισμός» στο βιβλιοπωλείο Ιανός αλλά και διάφορες εκδηλώσεις και πάρτι. Υπολογίζεται ότι περίπου 55.000 σινεφίλ παρακολούθησαν τις προβολές, αφού οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει για το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τους μοιράστηκε δωρεάν σε ανέργους. Μέγας χορηγός ήταν η Conn-x (για 6η συνεχή χρονιά), χρυσός ο ΟΠΑΠ, μέγας υποστηρικτής το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χορηγός των πάρτι το Dewar’s και χορηγός μετακινήσεων η Chevrolet.

17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δημιουργήθηκε το 1995 από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών και το περιοδικό «Σινεμά» με κύριο σκοπό του να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]