Καινούργιου: "Με ενοχλεί να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου"

12.09.2011
Θα μπορούσε να είναι άλλη μια συνηθισμένη όμορφη ξανθιά στον κόσμο της τηλεόρασης. Ομως, η Κατερίνα Καινούριου

Θα μπορούσε να είναι άλλη μια συνηθισμένη όμορφη ξανθιά στον κόσμο της τηλεόρασης. Όμως, η Κατερίνα Καινούριου με την έντονη προφορά της και έναν υπόγειο αυτοσαρκασμό αποδεικνύει ότι πάνω από όλα είναι ένα κορίτσι με χιούμορ, στην συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Radar και στην Βένια Καραγιάννη! Διάβασε τα πάντα-όλα για την εκρηκτική ξανθιά παρουσιάστρια!

Eχω πάρει κακές κριτικές για την προφορά μου και έχω κάνει λογοθεραπεία, αλλά με αυτό έχω γίνει αρεστή. Μέσα από το σίριαλ του «Δέστε τους» κοιτάξαμε να το διακωμωδήσουμε.

Οσο ήσουν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο υπήρξες ρεπόρτερ στην εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου. Τι θυμάσαι αλήθεια από εκείνη την περίοδο;

Για την ακρίβεια ήμουν η μοναδική ρεπόρτερ και αγαπούσα πολύ αυτό που έκανα. Η Μαρία είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος και είμαστε ακόμα φίλες, βγαίνουμε για καφέ, κάνουμε παρέα και περιμένω πώς και πώς να πάει στο Master Chef και να τη δω. Εννοείται ότι μιλούσαμε έπειτα από κάθε live του «Just the 2 of us» και σχολιάζαμε τα πάντα! Και βέβαια την ψήφισα!

Εσύ όταν ήσουν ρεπόρτερ, είχες όνειρο να βγεις μπροστά από τις κάμερες;

Το απολάμβανα αυτό που έκανα, αλλά ναι, είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα ήθελα να βγω και μπροστά. Μάλιστα, είχα κάνει και παλιότερα δοκιμαστικά για άλλες εκπομπές, αλλά δεν με είχαν πάρει και είχα απογοητευτεί. Από την άλλη έλεγα ότι το κάθε τι πρέπει να γίνεται την κατάλληλη στιγμή...

Τώρα, λοιπόν, που έχεις την εμπειρία της παρουσίασης, προτιμάς τη δουλειά πίσω από την κάμερα, που παρέχει και μεγαλύτερη ασφάλεια;

Και τα δύο είναι τεράστια ευθύνη και τα απολαμβάνω εξίσου. Ομως, δεν είμαι και από τους ανθρώπους που πάνε στην εκπομπή τελευταία στιγμή, βάφονται και βγαίνουν. Κάθομαι στο γραφείο, συμμετέχω, έχω άποψη και θέλω να την εκφέρω. Από την άλλη είμαι πολυ ανασφαλής γενικά...

Από πού πιστεύεις ότι προκύπτει αυτό;

Απο πολλά πράγματα. Μπορεί να σου την έχει δημιουργήσει το σπίτι σου, η σχέση σου ή ο εαυτός σου ο ίδιος. Στη δική μου περίπτωση οι δικοί μου με έχουν μεγαλώσει με κάποια «πρέπει», ήθελαν πάντα να με έχουν γειωμένη, με αποτέλεσμα αυτό να μου δημιουργεί αρκετή ανασφάλεια.

Ποιες είναι οι δικές σου «κρυμμένες» ανασφάλειες;

Στην προσωπική μου ζωή, ας πούμε, είμαι ανασφαλής. Θέλω να φερθώ καλά στον άλλον, έχω το σύνδομο του να είμαι «τέλεια» μαζί του για να με εκτιμήσει κι αυτός.

Και αυτό τελικά οι άντρες το εκτιμούν;

Δεν ξέρω, αλήθεια, αν θέλουν οι γυναίκες να είναι πιο εύθραστες ή αν προτιμούν τις πιο δυναμικές. Προσωπικά δεν είμαι της άποψης «φτύσ’τον και θα κολλήσει». Δεν το εφαρμόζω.

Τελικά ποια εκπομπή πιστεύεις ότι σου ταίριαξε καλύτερα;

Το πρωινό στο Mega ή το «Δέστε τους»; Νιώθω πολύ τυχερή γιατί έκανα μια πολύ σωστή επιλογή με το «Δέστε τους» κι έβγαλα τον χαρακτήρα μου. Σίγουρα με βοήθησε πολύ ο Νίκος Μουτσινάς σε αυτό. Κι ήταν εμφανές ότι δεν ταίριαξα με τα παιδιά του «Oμορφου Κόσμου» όσο με τα παιδιά στο «Δέστε τους».

Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να συνεργάζεσαι με γυναίκες;

Oχι, δεν είναι και δεν υποννοώ κάποιον άλλο, το λέω για τον εαυτό μου. Από τη φύση μας οι γυναίκες είμαστε πολύ ανταγωνιστικές από την εξωτερική μας εμφάνιση μέχρι το πώς θα στηθείς μπροστά στην κάμερα. Είμαστε λίγο πιο εγωίστριες από τους άντρες.

Αυτό σε έφερε και σε σύγκρουση με τη Μαρία Ηλιάκη;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψεις και εγώ με τη Μαρία όχι μόνο το δούλεψα, αλλά βρήκαμε τις ισορροπίες μας. Δεν είχαμε κάτι να χωρίσουμε, απλώς χρειαζόμασταν χρόνο για να γνωριστούμε καλύτερα. Πραγματικά δεν τέθηκε θέμα τσακωμού κι έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Την εκτιμώ, τη σέβομαι και είναι ένα πολύ καλό παιδί.

Αλήθεια, σε πειράζουν τα σχόλια για την προφορά σου;

Το έχω συνηθίσει πια και το έχω αποδεχτεί. Eχω πάρει κακές κριτικές και έχω κάνει λογοθεραπεία, αλλά με αυτό με έχει γνωρίσει ο κόσμος και με αυτό έχω γίνει αρεστή. Μέσα από το σίριαλ του «Δέστε τους» θέλαμε να το διακωμωδήσουμε, ήταν ένα εύρημα του Νίκου να τσαλακώσει την εικόνα της «ωραίας ξανθιάς» κι έβγαλε ένα πρόσωπο πιο οικείο.

Hσουν σε μια τετράχρονη σχέση με τον Ευγένιο Κατραβά. Hταν επώδυνος ο χωρισμός;

Δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο, αλλά διατηρώ μια καλή σχέση και πρέπει να προχωρήσω τόσο εγώ όσο κι εκείνος. Υπάρχει στη ζωή μου ως ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, τον εκτιμώ και τον αγαπώ πολύ.

Σε έχουν καταπιέσει σε μια σχέση ή υπήρξες εσύ η πιο καταπιεστική;

Είχα μια σχέση όπου είχα περάσει πολύ καλά. Εγώ μπορεί να είχα καταπιέσει και τυραννίσει τον Ευγένιο, ίσως και κουράσει. Αλλά εκείνος ομολογουμένως μου είχε φερθεί άψογα.

Πρόσφατά έγινε ένα θέμα με δημοσιογράφους του Star, που πήγαν να σε παρουσιάσουν ως την πιο χαζή ξανθιά, η οποία πήγε διακοπές στην Πάρο και ζητούσε «μπριζόλα γάλακτος χωρίς γάλα». Ακολούθησε μια δικιά σου εξοργισμένη διάψευση μέσω facebook. Τι έχεις να πεις για αυτό;

Είνα ένα θέμα που με στεναχώ ρησε και με πλήγωσε πάρα πολύ. Σέβομαι όλους τους συναδέλφους και τα ρεπορτάζ τους, αλλά δεν μου αρέσει το ψέμα, η ανακρίβεια και η κακεντρέχεια. Εχω να πάω στην Πάρο 6 χρόνια και αν μη τι άλλο δεν δέχομαι από κανέναν να υποτιμά τη νοημοσύνη μου. Δόξα τω Θεώ έχω παλέψει πολύ και για τις σπουδές μου και για το μορφωτικό μου επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα θέμα που έχω αφήσει πίσω μου και δε κρατάω κακία σε κανέναν. Είμαι σίγουρη ότι και οι συνάδελφοι κατάλαβαν ότι έχουν κάνει λάθος.

Data
Έχει τελείωσει τη σχολή ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεργάστηκε στην εκπομπή της Μ. Μπεκατώρου. Στη συνέχεια δούλεψε με τον Γρ. Αρναούτογλου, μετά στον «Πρωινό Καφέ», ενώ πρώτη της δουλειά μπροστά από τις κάμερες ήταν στον «Ομορφο Κόσμο».