Αθανασίου: απαντά για τη σχέση με τη Γερμανού!

12.09.2011
Ο Μάριος Αθανασίου μπορεί να απέχει καιρό από το θέατρο και την τηλεόραση αλλά πρωταγωνιστεί σε έντυπα και εκπομπές μέσα

Ο Μάριος Αθανασίου μπορεί να απέχει καιρό από το θέατρο και την τηλεόραση αλλά πρωταγωνιστεί σε έντυπα και εκπομπές μέσα από έρωτές του. Ο ίδιος δίνει απαντήσεις σε όλες τις φήμες και μας μιλά για τη νέα του θεατρική δουλειά, μιλάει για την απιστία και ανοίγει την καρδιά του στον Βασίλη Μπουζιώτη του Radar και μιλάει για όλους και για όλα!

Μαθαίνουμε ότι έχεις βρει μια «μέθοδο απιστίας» και θα θέλαμε να μας ανοίξεις τα μάτια!

Η «Μέθοδος» που έχω βρει αφορά μονάχα το θεατρικό έργο του Ζορζ Φεϊντό «Η μέθοδος της απιστίας» και μόνο μέσω αυτής μπορώ να σας ανοίξω τα μάτια, γιατί ως Μάριος δεν ξέρω τέτοιες μεθόδους!

Δεν υπήρξες ποτέ άπιστος;

Δεν υπήρξα ποτέ άπιστος. Oταν κάτι μου τελειώνει, πριν αρχίσω κάτι άλλο χώριζω. Ποτέ μου δεν υπήρξα σε σχέση και να παίζω και αλλού.

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατί μου δίνεις την εικόνα ενός άντρα που επειδή έχει Σειρήνες πλάι του ακόμα κι όταν είναι σε σχέση, παίζει!

Λάθος εικόνα έχεις, λοιπόν! Με όσες γυναίκες ήμουν ως τώρα, υπήρξα πάντοτε πιστός άντε, να σου πω ένα 98% να ησυχάσεις!

Εσύ ήσουν πιστός. Οι σύντροφοί σου, όμως, ήταν;

Νομίζω ναι! Δεν ξέρω, πάντως δεν έμαθα ποτέ ότι έτρωγα κέρατο. Με αυτά δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος, ξέρεις...

Θα συγχωρούσες μια άπιστη γυναίκα;

Εξαρτάται από την περίπτωση. Νομίζω πως όχι. Δεν μπορείς να είσαι με τον άλλο όπως πριν όταν μάθεις ότι από το δικό σας κρεβάτι πήγαινε σε ένα άλλο για να γυρίσει πάλι σε σένα, ότι άφηνε την αγκαλιά σου για μια άλλη.

Δεν σου αρέσει να μιλάς για τα προσωπικά σου, αλλά η Μαρία Σολωμού μετά τον χωρισμό σας έριξε άπλετο φως σε πολλά από όσα σας αφορούσαν. Από το ότι όλα ξεκίνησαν από ένα one night stand μέχρι το ότι το παιδί σας ήρθε... τυχαία!

Τη Μαρία την αγαπώ, είναι δικός μου άνθρωπος, είναι η μητέρα του παιδιού μου, είναι μια γυναίκα ξεχωριστή με την οποία έχω καθημερινή επαφή και της οποίας ξέρω καλά τον αυθορμητισμό. Κάποια από αυτά τα είπε, κάποια της τα έβαλαν στο στόμα ή τα διαστρέβλωσαν. Η δική μου στάση είναι άλλη να μη μιλάω γι’ αυτά.

Μαθαίνω ότι έκανες και τον γιο σας Ολυμπιακό...

Τι άλλο θα μπορούσα να τον κάνω; Δεν είμαι δημοκρατικός σε τέτοια θέματα. Το παιδί μου μόνο Θρύλος μπορεί να’ναι!

Εχετε γίνει «φιλαράκια» με τον γιο σου;

«Φιλαράκι» δεν μπορείς να’ σαι με το παιδί σου, αλλά τα πάμε πολύ καλά και τον καμαρώνω.

Θα ξαναέμπαινες στη θέση «είμαι ξανά με γυναίκα και παιδί»;

Ρωτάς κάποιον που έχει βγει από έναν πόλεμο, αν θα γύριζε στη μάχη; Αστειεύομαι, προς Θεού! Δεν ξέρω... Ο Αλέξανδρος μου αρκεί, νομίζω!

Δημοσιεύματα σε θέλουν ζευγάρι με τη Ναταλία Γερμανού.

Είμαστε μόνο καλοί φίλοι και τίποτα παραπάνω.

Αλλα πάλι σε θέλουν με 23χρονη φοιτήτρια με την οποία συγκατοικείτε σπίτι σου! Ισχύει;

Είμαι μόνος μου, αυτό μόνο έχω να σου πω.

Στη «Μέθοδο της απιστίας» είσαι πολιτικός. Με την καλή έννοια ή με την κακή;

Υπάρχει πολιτικός με την καλή έννοια; Εντάξει, ένας δύο υπάρχουν, αλλά είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα δυστυχώς.

Παίζεις τον Ριμπαρντιέ, που απατά ασύστολα τη γυναίκα του.

Ναι! Η Αγγελική Αθηνά Οικονομάκου έφαγε πολύ κέρατο από τον πρώτο της άντρα και πήρε όρκο πως στον δεύτερο που κάνει με τον Ριμπαρντιέ δεν θα το επιτρέψει να ξανασυμβεί! Αυτός όμως είναι χειρότερος από τον πρώην και ακολουθεί μια μέθοδο δικής του σύλληψης για να την απατά, την οποία... διδάσκει και στον παλιό του φίλο, τον Τομερό Μάνος Παπαγιάννης για να κερδίσει μια γυναίκα που θέλει πολύ... Μόνο που αυτή η γυναίκα είναι η γυναίκα του, η Αγγελική... Πρόκειται για μια καταπληκτική φάρσα με την υπογραφή του Φεϊντό που σκηνοθετεί ο Χρήστος Καρχαδάκης ο ίδιος υπογράφει και την απόδοση του έργου με τη Βάσια Παναγοπούλου.

Μένεις εκτός τηλεόρασης από θέση και άποψη;

Εκανα αρκετές σειρές και ήθελα πολύ να έρθει στα χέρια μου ένα σενάριο διαφορετικό από αυτά που είχα παίξει. Μου άρεσαν, τα υποστήριξα, αλλά ένιωθα έντονη την ανάγκη να δοκιμαστώ σε καινούργια νερά. Τα σενάρια που πήρα δεν ήταν αυτά που ήθελα και έτσι έμεινα εκτός.

Ηταν πάρεργο για σένα η τηλεόραση;

Ποτέ δεν ήταν πάρεργο. Την αγάπησα την τηλεόραση και το σίγουρο είναι ότι της χρωστάω πολλά.

Στα δύο χρόνια που έμεινες εκτός, ζήλεψες κάποια σειρά;

Ζήλεψα με την καλή έννοια το «Νησί», που ήταν εξαιρετική δουλειά. Θυμάμαι ακόμα πόσο μου άρεσαν τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά». Να γυρίσω στην τηλεόραση, αλλά όχι για να κάνω μια από τα ίδια!

Ο γοητευτικός καθηγητής κύριος Ποντίκης που έπαιζες στο «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» έκαψε καρδιές και καίει ακόμα...

Ακόμα καίει, πράγματι, το βλέπω προχωρώντας στον δρόμο. Μου φέρνει μια αμηχανία αυτό έπειτα από τόσο χρονικό διάστημα, αλλά το κατανοώ αφού ο κόσμος αγαπάει πάντα κάποιους ήρωες!

Η μέθοδος της απιστίας
Ο Μάριος Αθανασίου κάνει πρόβες στο έργο του Ζορζ Φεϊντό «Η μέθοδος της απιστίας», που θα ανέβει στο θέατρο «Βεάκη». Μαζί του οι Αθηνά Οικονομάκου, Μάνος Παπαγιάννης, Γιάννης Μπουραζάνας κ.α. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου.