Το φάρμακο που σκότωσε την Έιμι

12.09.2011
Σταθερός στην άποψη πως η κόρη του δεν πέθανε από χρήση ναρκωτικών ουσιών εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο πατέρας της αδικοχαμένης Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse).

Σταθερός στην άποψη πως η κόρη του δεν πέθανε από χρήση ναρκωτικών ουσιών εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο πατέρας της αδικοχαμένης Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse).


Ο Μιτς Γουάινχαουζ (Mitch Winehouse) υπήρξε καλεσμένος στο νέο σόου του δημοσιογράφου Άντερσον Κούπερ (Anderson Cooper) με τίτλο "Anderson" τα γυρίσματα του οποίου έγιναν την περασμένη εβδομάδα.


Στην εκπομπή που θα μεταδοθεί σήμερα, ο πατέρας της Έιμι υποστηρίζει πως το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου -οπότε και η νεαρή τραγουδίστρια έχασε τη ζωή της- δεν είχε καταναλώσει κρακ και ηρωίνη όπως έχει ειπωθεί. Αντίθετα στο αίμα της 27χρονης βρέθηκε μόνο το Λίμπριουμ ένα ηρεμιστικό το οποίο έπαιρνε η Έιμι με συνταγή γιατρού για να ξεπεράσει την εξάρτησή της από το αλκοόλ.


Το καταπραϋντικό αυτό σκεύασμα ανκήκει στις γνωστές βενζοδιαζεπίνες, που χορηγούνται με συνταγή για λίγες μόνο εβδομάδες ως βοήθεια για την αντιμετώπιση μιας κρίσης. Είναι εύκολο να αποκτήσει κανείς ψυχολογική εξάρτηση απ' αυτά και όσοι προσπαθούν και τα σταματούν ενδέχεται να εμφανίσουν πολύ δυσάρεστα στερητικά συμπτώματα.


Είναι δύσκολο να πάρει κανείς υπερβολική δόση από αυτά, εκτός αν χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και άλλα καταπραϋντικά, όπως το αλκοόλ. Και στην περίπτωση της Έιμι τούτο και έγινε.

"Αυτό που συνέβη στην Έιμι δεν έχει να κάνει με χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Η Έιμι είχε αποτοξινωθεί. Ό,τι έκανε η Έιμι, το έκανε στην υπερβολή του. Έπινε υπερβολικά και μετά αποτοξινώθηκε υπερβολικά", τόνισε ο Μιτς στην συνέντευξή του κομμάτι της οποίας προβλήθηκε στο δίκτυο "TMZ"!


Πάντως, τα λεγόμενα του πατέρα της 27χρονης τραγουδίστριας επιβεβαιώθηκαν και μετά τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Έιμι στα τέλη του περασμένου μήνα. Τότε έγινε γνωστό πως στο αίμα της αδικοχαμένης τραγουδίστριας δεν βρέθηκαν παράνομες ναρκωτικές ουσίες αλλά μικρή ποσότητα αλκοόλ που δεν είναι σίγουρο πως αυτή θα μπορούσε να σκοτώσει την Γουάινχαουζ.


Στο εν λόγω σόου εμφανίστηκε ο σύντροφος της Έιμι, Ρεγκ Τράβις (Reg Traviss) με τον οποίο φημολογείτο πως η τραγουδίστρια είχε προχωρήσει σε μυστικό αρραβώνα.


Ο Ρεγκ ανέφερε πως οι δυο τους σχεδίαζαν να κάνουν ένα ταξίδι στην Σάντα Λουσία για να γιορτάσουν τα 28α γενέθλια της Έιμι στις 14 Σεπτέμβρη. Η νεαρή τραγουδίστρια λάτρευε το νησί αυτό της Καραϊβικής, αφού σε αυτό κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά το 2008.

Ο Τράβις παραδέχτηκε πως η Έιμι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ αλλά είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της.

Τα πλήρη αποτελέσματα από περεταίρω τοξικολογικές εξετάσεις της Έιμι θα δοθούν στην οικογένεια Γουάινχαουζ στις 26 Οκτωβρίου.

Κατερίνα Πατούλια