Κάτω από τα άστρα

27.06.2011
Παραβρεθήκαμε στο πάρτι για το Ράλι Ακρόπολις στον «Διόνυσο» και στο δείπνο για τα 80 χρόνια του οδηγισμού στο Μουσείο Μπενάκη.

Eνα μεγάλο και νεανικό πάρτι στο εστιατόριο «Διόνυσος» με θέα την Ακρόπολη διοργάνωσε ο όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου για την εκκίνηση του φετινού Ράλι Ακρόπολις (φωτό 1-2).

Τα 80 του χρόνια γιορτάζει ο οδηγισμός στην Ελλάδα και ένα ξεχωριστό δείπνο 250 ατόμων δόθηκε στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς για την ενίσχυση των σκοπών του. Ο οδηγισμός είναι μια παγκόσμια οργάνωση νεότητας με κύριο στόχο του την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων μέσω ευχάριστων παιδαγωγικών προγραμμάτων που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1910 από τον λόρδο Ρόμπερτ Μπέιντεν Πάουελ ως η θηλυκή εκδοχή του προσκοπισμού, τον οποίο επίσης είχε ιδρύσει ο ίδιος τρία χρόνια νωρίτερα. Στην Ελλάδα ο οδηγισμός εισήχθη το 1932 από την Ειρήνη Καλλιγά, ενώ πριν από δύο δεκαετίες περίπου οι όροι συμμετοχής του διευρύνθηκαν περιλαμβάνοντας ως μέλη του πλέον αγόρια και κορίτσια. Κύριος χορηγός της βραδιάς ήταν ο Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη (φωτό 3-7).

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]