Καλομοίρα: «Δεν θα πέσω σε κατάθλιψη όταν σβήσουν τα φώτα!»

27.06.2011
Αν ακόμα κάποιος πιστεύει ότι η Καλομοίρα είναι ένα γλυκό, αθώο κορίτσι που μιλάει σπαστά ελληνικά ή ότι έγινε γνωστή επειδή απλώς βρέθηκε σε μια ευτυχή τηλεοπτική συγκυρία, μάλλον δεν μπορεί να εκτιμήσει σωστά αυτό που πραγματικά είναι: Μια έντονη προσωπικότητα με πολύ καλά οργανωμένη σκέψη και με ακόμα πιο σαφή εικόνα για τις προτεραιότητες της ζωής της.

Τελικά πότε θα μάθεις καλά ελληνικά; Μήπως τελικά όλο αυτό είναι θέμα ενός καλού μάρκετινγκ του εαυτού σου;

Εγώ πιστεύω ότι μιλάω τέλεια ελληνικά, αλλά μου λένε ότι πρέπει να τα βελτιώσω. Εχω κάνει μαθήματα, αλήθεια σου λέω, αλλά το ότι μιλάω έτσι όχι, δεν είναι θέμα μάρκετινγκ. Μακάρι να είχα ταλέντο σε αυτό!

Τον τελευταίο καιρό βρίσκεσαι μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Είσαι ο μοναδικός Ελληνας καλλιτέχνης που κάνει καριέρα εδώ λείποντας όμως τον περισσότερο καιρό. Πώς το καταφέρνεις αυτό;

Τον πρώτο καιρό που είχα έρθει στην Ελλάδα δεν ήθελα να φύγω ούτε μία εβδομάδα, γιατί φοβόμουν. Στον χώρο αυτό σου βάζουν πολύ έντονα τον φόβο και δεν έφευγα ούτε για να δω τους γονείς μου. Οσο όμως περνούσε ο καιρός είπα στον εαυτό μου πως τελικά όταν βγάζεις ένα καλό τραγούδι κι εμφανίζεσαι πάλι, δεν σε ξεχνούν. Μπορεί να μην είναι τόσο σούπερ όσο αν ήσουν εδώ, όμως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.

Οταν όμως αποφάσισες να φύγεις, δεν φοβόσουν ότι ο κόσμος θα σε ξεχάσει γρήγορα, δεδομένου ότι βγαίνουν συνέχεια νέες τραγουδίστριες;

Ναι, βέβαια, γιατί βγαίνουν και πιο νέες κοπέλες και πιο... γκόμενες. Ομως δεν αγχώνομαι γιατί πιστεύω αν κάνεις κάτι με όλη σου την αγάπη, πολλή δουλειά και με καλή ομάδα, δεν έχεις πρόβλημα.

Αν είχες μια καλή πρόταση θα έμενες για να δουλέψεις νύχτα ή η σύντομη εμπειρία σου στα μαγαζιά δεν σου άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις;

Ναι, αν είχα μια καλή πρόταση και μπορούσα να κάνω show σε ένα μαγαζί, θα το έκανα. Οταν δούλεψα βράδυ, πέρασα πολύ καλά. Ούτε είδα ναρκωτικά -ήξεραν ότι εγώ δεν κάνω κι ούτε τα έβαλαν ποτέ μπροστά μου- ούτε τίποτα άλλο περίεργο. Ενιωθα μια προστασία και με αυτούς που είχαν τα μαγαζιά κι έτσι ένιωθα καλά.

Δηλαδή δεν είχες νιώσει αυτό που λέμε «ανταγωνισμό πάνω στην πίστα»;

Μια φορά είχε γίνει κάτι με μία συνάδελφο και έλεγα στον εαυτό μου «δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου το έκανε αυτό!». Δεν είχα καταλάβει ότι θα μου φερόταν έτσι. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτές τις δουλειές, όλοι θα πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον τους. Δηλαδή λες: Πάει η άλλη καλά; Τέλεια, να κάνουμε μαζί ντουέτο!

Εσύ πώς το αντιμετώπισες εκείνο το σκηνικό;

Εκανα την... Κινέζα, πήγα την επόμενη μέρα στη δουλειά και προσπάθησα να είμαι όσο καλύτερη γίνεται. Ημουν άλλωστε σε μια θέση όπου δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Συγγωρώ τον άλλον, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και όλα στη ζωή είναι ρολόι και γυρίζουν.

Στην Αμερική τώρα σπουδάζεις διοίκηση επιχειρήσεων. Δηλαδή η δουλειά που θέλεις να κάνεις είναι να είσαι τραγουδίστρια στην Ελλάδα και business woman στην Αμερική;

Γιατί όχι; Ο κόσμος είναι γεμάτος πιθανότητες! Μου αρέσει να διαβάζω και να μαθαίνω νέα πράγματα. Το ξέρω ότι είναι λίγο περίεργο, αλλά θα μου άρεσε να το κάνω. Νομίζω όμως ότι αν δεν ήμουν τραγουδίστρια θα ήθελα να είμαι δασκάλα Ιστορίας.

Δηλαδή δεν θα ήθελες να κάνεις καριέρα τραγουδίστριας στο εξωτερικό;

Είμαι 26 ετών και δεν είμαι πια πολύ μικρή! Σκέψου ότι η Lady Gaga είναι 24! Νιώθω όμως χαρούμενη που μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω στην Ελλάδα και στην Αμερική δεν με ξέρει κανείς. Είναι μια υγιής ισορροπία για μένα. Δηλαδή όλες αυτές που είναι παγκόσμια γνωστές είναι χαρούμενες; Δεν ξέρω...

Τότε γιατί πήγες στη Eurovision, αφού δεν σε ενδιέφερε η διεθνής καριέρα;

Τότε ήταν διαφορετικά. Τότε ήθελα να ανήκω στη Ευρώπη, αλλά την Ευρώπη την έχω το ίδιο με την Ελλάδα. Δεν σου λέω ότι αν κάτι μου πουν να γίνει παγκόσμια θα πω όχι, αλλά μου αρέσει και έτσι όπως είναι. Εγώ από τότε που ξεκίνησα ήμουν έτοιμη για όλο αυτό που μου συνέβη. Είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου, ήξερα πώς θα δώσω συνεντεύξεις, τα πάντα. Αλλά δεν σημαίνει ότι και οι γύρω μου ήταν το ίδιο προετοιμασμένοι!

Οταν πάντως μετά τη Eurovision έφυγες από την Ελλάδα νόμιζα ότι δεν θα επέστρεφες ποτέ αλλά και ότι θα έφευγες και από τη Heaven. Τι άλλαξε;

Κι εγώ αυτό νόμιζα, ότι δεν θα επέστεφα. Με την εταιρεία όλα έγιναν μαγικά. Πήρα νέο συμβόλαιο, άλλαξαν κάποιοι άνθρωποι και με τον Μάκη Πουνέντη έχω πολύ καλή σχέση, είναι φοβερός. Με την αλλαγή του συμβολαίου έγινε η νύχτα μέρα. Τό ότι έφυγα τελικά για λίγο ήταν για καλό.

Αν όμως τελικά έφευγες δεν θα ήταν κρίμα για την όποια δουλειά είχες ήδη κάνει εδώ;

Οταν είσαι στη showbiz και είσαι στην αρχή, και καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά δεν έχεις επιλογές, απλώς κάνεις το κορόιδο. Τότε είχαν έρθει κάποια στιγμή τα πράγματα πολύ οριακά. Είχα γίνει τίγρης και πριν τα διαλύσω όλα είπα ότι είναι καλύτερα να φύγω. Γιατί όταν σε χτυπούν, λες, χτύπα κι άλλο αλλά φτάνεις σε ένα σημείο που λες φτάνει!

Με την τηλεόραση θα ήθελες να ασχοληθείς;

Ναι, μου αρέσει πολύ και όσο μεγαλώνω και αποκτώ εμπειρίες πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω -νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. Θα μου άρεσε να κάνω κάτι ψυχαγωγικό, νομίζω ότι οι Ελληνες με όλα όσα περνάνε το μόνο που χρειάζονται είναι να έχει χαρά η τηλεόραση για να γελάσουν.

Με τον Γιώργο είστε μαζί περίπου 5 χρόνια. Αισθάνεσαι μήπως ότι παντρεύτηκες γρήγορα, δεδομένου ότι είσαι σχετικά μικρή και δεν έχεις προλάβει να αποκτήσεις πολλές εμπειρίες;

Μην το λες, είχα τις εμπειρίες μου όσο ήμουν στην Ελλάδα. Ημουν μόνη μου τρία χρόνια. Δηλαδή τι άλλο να κάνω; Και χαίρομαι που τα έκανα γιατί βλέπεις κάποια πράγματα και εκτιμάς τον άνθρωπο που εχεις δίπλα σου. Λέω δόξα τω Θεώ, έχω ένα καλό παιδί που με αγαπά και με προσέχει. Δεν νομιζω ότι παντρεύτηκα μικρή. Ενιωθα ότι θα έβγαινα έξω κι άλλο, θα γνώριζα άντρες και ότι μετά ότι θα μπερδευτώ γιατί δεν θα ήξερα τι ήθελα. Εγώ θέλω κάποιον που να είναι ο καλύτερός μου φίλος.

Ο γάμος έγινε νωρίς. Σκέφτεσαι να κάνεις άμεσα και ένα παιδί;

Δεν ξέρω ακόμα. Αγχώνομαι γιατί τα παιδιά θέλουν πολλή προσοχή. Οχι βέβαια όταν είναι μικρά αλλά στο πώς πρέπει να τα μεγαλώσεις. Εγώ με την αδελφή μου δουλεύαμε πάντα από μικρές κι δεν βγαίναμε πολύ έξω, αλλά αν τώρα έρθει η κόρη μου και μου πει από μικρή «μαμά θέλω να βγω», θα τη σκοτώσω.

Τι άλλαξε στη ζωή σου μετά το γάμο;

Εχω πιο πολλά πράγματα να κάνω γιατί είμαι κλασική νοικοκυρά. Βάζω πλυντήριο, σιδερώνω, μαγειρεύω -κάνω μόνο σούπα αβγολέμονο και ψάρι βέβαια- και προσπαθώ να καθαρίζω εγώ όλο το σπίτι. Μου λένε «καλά, δεν έχεις καθαρίστρια;» και λέω όχι γιατί πρώτα θα έπρεπε να είχε η μαμά μου και μετά εγώ. Θα μου πεις, δεν βαριέσαι να βάζεις κάθε εβδομάδα πλυντήριο; Ναι, αλλά από το να ακούω τον Γιώργο να μου λέει «δεν έχω καθαρή μπλούζα» προτιμώ να βάζω πλυντήριο! Μου αρέσει να ασχολούμαι και με τον κηπουρική και τα λουλούδια.

Είσαι πάντα πολύ θετική στην αντιμετώπιση της ζωής. Ετσι ήσουν πάντα;

Στα σοβαρά πράγματα κλείνομαι στον εαυτό μου και δεν μιλάω σε κανέναν. Προσπαθώ να σκεφτώ τι δεν πήγε καλά και τι θα μπορούσα να κάνω εγώ γι’ αυτό. Ο κόσμος νομίζει ότι επειδή είμαι εξωστρεφής αλλά δεν είναι έτσι. Δεν με ξέρετε καλά. Εχουν συμβεί κάποια πολύ σοβαρά πράγματα σπίτι μου που αν δεν ήμουν θετική θα με είχαν τρελάνει.

Πέρασες δηλαδή δύσκολη φάση ως παιδί;

Ναι, αλλά πολλοί νομίζουν ότι ήμασταν στο σπίτι όλο αγκαλιές και φιλιά. Θα ήθελα να ήταν έτσι, αλλά δεν ήταν. Δεν λέω ότι δεν πέρασα ωραία, αλλά μακάρι να μην είχα αυτά τα προβλήματα, γιατί μπορεί να ήμουν μικρή αλλά οι εικόνες σού μένουν. Και έβλεπα τη μαμά μου που πόναγε τόσο πολύ και αυτά δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Τώρα πια την καταλαβαίνω...

Εχεις προετοιμάσει τον εαυτό σου για τη στιγμή που θα σβήσουν τα φώτα;

Δεν με πειράζει γιατί αυτό το είχα πάντα στο μυαλό μου. Δεν έλεγα «εγώ είμαι και κανένας άλλος». Γι’ αυτό και στον Γιώργο λέω ότι δεν θέλω να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με το: «τι όμορφα που είστε». Δεν μετράει αυτό, αλλά το μέσα μας. Κι εμένα οι γονείς μου δεν με μεγάλωσαν έτσι, ποτέ δεν με έκαναν να πιστέψω ότι είμαι κάτι, γι’ αυτό και δεν θα πέσω σε κατάθλιψη όταν σβήσουν τα φώτα!

Τη δόξα την έχεις αντιμετωπίσει. Πόσο σημαντικό όμως ρόλο παίζουν τα χρήματα στη ζωή σου;

Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχεις χρήματα για να ζεις άνετα. Εχω περάσει φάσεις στη ζωή μου όπου στο εστιατόριο δεν είχαμε πελάτες και επειδή έπρεπε να πληρώσουμε το νοίκι αναγκαζόμουν να πάω με το μενού σε όλα τα κτίρια της γειτονιάς και να πω «Εχουμε την καλύτερη πίτσα. Πάρτε την από εμάς». Ομως δεν θέλω ποτέ τα χρήματα να γίνουν αρρώστια της ζωής. Το μόνο που θέλω σε δέκα χρόνια από σήμερα είναι να είμαι καλά με την οικογένειά μου και να έχω τρία παιδιά.

Data Bank

  • Τη γνωρίσαμε μέσα από το Fame Story και είναι η μοναδική νικήτρια σε talent show που έχει κάνει καριέρα.
  • Οι δυο πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα της ήταν η Eurovision και όταν εμφανίστηκε μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο στο Ηρώδειο.
  • Το αγαπημένο της φαγητό είναι οι τηγανητές πατάτες με το κέτσαπ.
  • Το αγαπημένο της μότο είναι «να είσαι αυθεντικός και να είσαι ο εαυτός σου».
  • Με τον Γιωργο γνωρίστηκε στο χωριό της, που είναι κοντά στη Σπάρτη, ενώ η πρόταση γάμου τής έγινε σε ένα ρομαντικό εστιατόριο κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν.
  • Ο κρυφός της πόθος είναι να συνεργαστεί με τον Σάκη Ρουβά.

Καλοκαιρινά σχέδια
Το καινούργιο single της Καλομοίρας λέγεται «This is the time» και το καλοκαίρι θα κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Ολα τα τελευταία νέα της θα τα βρείτε στο site της,

Βένια Καραγιάννη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ