Κ. Καραφώτης: "Οχι άλλες σχέσεις πάθους"

09.05.2011
Ο Κώστας Καραφώτης μιλάει για τις ανασφάλειές του, τους λόγους που τον οδήγησαν σε ψυχολόγο, τις πρώην του και τη νυν αγαπημένη του. Είναι τελικά τόσο «κακό παιδί στον έρωτα» όπως ακούγεται;

Σε μάθαμε από το «Fame Story 2». Αν ξαναγύριζες στη μετά το Fame Story εποχή σου, τι θα άλλαζες;

Οταν βγαίνεις από ένα τέτοιο δημοφιλές show και είσαι νέος στη δουλειά, κάποια πράγματα δεν έχεις την εμπειρία να τα χειριστείς. Το ό,τι ασχολήθηκαν με την προσωπική μου ζωή εκείνη τη περίοδο ήταν φυσικό γιατί ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη τηλεθέαση. Εγώ, όμως, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι έπρεπε να χειριστώ και αυτό μαζί με τη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες σπασμωδικές κινήσεις τότε. Πάντως θα ξαναπήγαινα στο «Fame Story» γιατί το έκανα με πολλή αγάπη.

Εχεις δηλώσει ότι ένιωθες ανώριμος και ανασφαλής. Το «Fame Story 2» σε βοήθησε ή το επιδείνωσε;

Σαφώς το έκανε πολύ χειρότερο. Ηταν η κορύφωση της ανασφάλειας. Δεν ήξερα από δημοσιότητα. Ιατρική σπούδασα, πήρα το πτυχίο μου στις 14 Νοεμβρίου 2003 και μπήκα κατευθείαν στο show. Η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι πάρα πολύ εύκολα. Η συνήθεια και η καθημερινότητα με σκοτώνουν.

Αυτό ισχύει και στις ερωτικές σου σχέσεις;

Βεβαίως και γενικότερα δεν είμαι πάρα πολύ σταθερός χαρακτήρας. Το ζώδιό μου -είμαι Παρθένος- θέλει σταθερότητα και τάξη. Εμένα όμως δεν μου αρέσει το πολύ σίγουρο. Στο μυαλό μου πάντα θέλω να υπάρχει γενικότερα μια τάξη αλλά τάξη μέσα στην αταξία. Είναι λίγο «σχιζοφρενικό» αυτό που λέω αλλά έτσι νιώθω (γέλια)!

Πριν από τρία χρόνια χρειάστηκε να επισκεφτείς ψυχολόγο. Τι σε οδήγησε εκεί;

Τίποτα συγκεκριμένο. Ηταν όλα αυτά μαζεμένα που μου συνέβαιναν. Δεν είχα καθίσει να τα βάλω κάτω και να σκεφτώ, να δω τι έγινε ξαφνικά στη ζωή μου. Αφησα την Ιατρική, βρέθηκα στον χώρο του τραγουδιού, το άγχος μου έγινε μεγαλύτερο. Κι όλα αυτά γίνονταν πολύ μηχανικά και πολύ γρήγορα χωρίς εγώ να το ελέγχω. Είχα δουλειά όλη την ώρα και δεν έδινα σημασία στον εαυτό μου κι έτσι δεν μπορούσα να κάνω την αυτοκριτική μου. Προστέθηκαν και οι χωρισμοί, όλο το «πακέτο» και είπα «κάτι πρέπει να κάνω, γιατί τα έχω χάσει λίγο». Ετσι πήγα στον ψυχολόγο.

Είχες πανικούς; Αγοραφοβία;

Ολα αυτά. Το περίεργο είναι ότι είχα αγοραφοβία εκτός της δουλειάς μου. Oταν έπρεπε να βρίσκομαι με κόσμο λόγω της δουλειάς μου, δεν είχα πρόβλημα. Αν με πήγαινες όμως σε ένα εμπορικό κέντρο να ψωνίσω, τρελαινόμουν.

Κάπου είχες... ξεχάσει τον Κώστα;

Ακριβώς!

Τον βρήκες;

Ευτυχώς δεν τον είχα χάσει... Είχε ξεφύγει λίγο και τον βρήκαμε εύκολα. Αν το καθυστερούσα κι άλλο, μπορεί να είχε... φύγει!

Ο έρωτας σε όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο που πέρασες έπαιξε καθοριστικό ρόλο;

Σε εμένα ο κεραυνοβόλος έρωτας λειτουργεί αρνητικά.

Ερωτεύεσαι «μπαμ και κάτω», με πάθος;

Ερωτευόμουν έτσι. Κι όλο αυτό είναι μια σπίθα που μπορεί να γίνει πυρκαγιά και να σου κάψει το σπίτι ολόκληρο και να μείνεις στο δρόμο.

Εφτασες στο σημείο να νιώσεις ότι αυτή η σπίθα σε έκαψε ολόκληρο;

Βεβαίως. Επειδή έχω... κάψει τέσσερα-πέντε δικά μου σπίτια -μπορεί αντίστοιχα κι από την άλλη μεριά να... κάηκαν σπίτια, αλλά δεν ήταν κάτι που το ήθελα ή το επιδίωξα (γέλια). Σε έναν παθιασμένο έρωτα, γίνονται διάφορες καταστροφές! Απλά έφτασα σε μια ηλικία όπου δεν είμαι για πυρκαγιές και να... καίω σπίτια! Τώρα πια όταν ερωτεύομαι χρειάζομαι χρόνο για να δω πάρα πολλά πράγματα και να αποφασίσω. Δεν θέλω σχέσεις πάθους.

Εχω ακούσει ότι σε θεωρούν «κακό παιδί» στον έρωτα. Οτι πληγώνεις πολύ τα κορίτσια...

Μπορεί. Είναι κάτι που δεν γίνεται επίτηδες, πάντως.

Η σχέσεις σου με τις δύο πρώην σου -τη Μάρω Λύτρα και την Κατερίνα Παπουτσάκη- ήταν συνεχώς «κρεμασμένη» στα περίπτερα. Αυτό λειτούργησε αρνητικά στη σχέση σας;

Ηταν αρνητικό, χωρίς όμως να είναι καθοριστικό για την πορεία της σχέσης μας.

Διατηρείς επαφές μαζί τους;

Γενικότερα δεν έχω επαφές χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, γιατί έχω βρεθεί και με τις δύο σε κοινό χώρο και έχουμε χαιρετηθεί, έχουμε συζητήσει χωρίς πρόβλημα. Είναι ψέματα αυτό που έχει γραφτεί ότι είμαστε τσακωμένοι.

Πως είναι ο Κώστας αυτό τον καιρό;

Πολύ καλά. Εχει βρει σε ένα μεγάλο ποσοστό την ηρεμία του.

Οι φήμες σε θέλουν ζευγάρι με το μοντέλο Βενετία Κυρίου. Είναι αλήθεια;

Οχι. Δεν την ξέρω καν την κοπέλα. Αναγκάστηκα να ψάξω στο Ιντερνετ για να δω ποια είναι.

Είσαι ερωτευμένος;

Δεν είμαι ελεύθερος. Είμαι καλά και επαγγελματικά και συναισθηματικά. Η κοπέλα μου δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο. Και είναι καλύτερα.

Θεωρείς ότι στη συναισθηματική σου ζωή έχεις κάνει λάθη και χρωστάς σε κάποια μια συγνώμη;

Δεν χρωστάω συγνώμη γιατί της την έχω πει. Απλώς πολλές φορές είναι πολύ αργά και δεν έχει κανένα νόημα.

Κάποιοι λένε ότι έκανες τα προσωπικά σου «παντιέρα» για να αποκτήσεις δημοσιότητα...

Δεν το έχω κάνει, αλλά θα πω σε όσους λένε κάτι τέτοιο για μένα ότι δεν ήμουν μόνος στη σχέση. Τίποτα παραπάνω.

  • Who is whoΓεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Το πρώτο του άλμπουμ, «Είμαι εδώ», υπέγραψε ο Αντώνης Βαρδής. Εχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες ( Γλυκερία, Μαζωνάκης, Γονίδης, Παπαρίζου κ.ά.) Μετρά πέντε προσωπικά άλμπουμ και πολλά τραγούδια που έγιναν επιτυχίες.
  • On the roadΟ Κώστας Καραφώτης ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ήδη ακούγεται πολύ το καινούργιο του τραγούδι «Ολα θα πάνε καλά», που αποτελεί «προπομπό» της νέας του δισκογραφικής δουλειάς η οποία θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ