Δ. κατρανίδης: "Θέλω να απασχολώ με τη δουλειά μου και μόνο"!

27.04.2011
Ηθοποιός αξιώσεων και κύρους ο Δάνης Κατρανίδης, ξέρει να κερδίζει τα υποκριτικά στοιχήματα που βάζει. Μεγάλη του αδυναμία τα ταξίδια με το ιστιοπλοϊκό του, οι ανθρώποι που αγαπά και οι φίλοι του αλλά μεγαλύτερη... οι γυναίκες!

Οι υποκριτικές «νίκες» σου στο σανίδι είναι πάρα πολλές και σε πολλά είδη, το ίδιο όμως είναι και στην τηλεόραση, που δεν τη σνόμπαρες ποτέ, από τότε που ήσουν παιδί στην «Αστροφεγγιά»...

Μου φαίνεται αδιανόητο να σνομπάρω τη δουλειά μου -δεν μπορώ να το καταλάβω πώς το κάνουν νεότερα κυρίως παιδιά και το διατυμπανίζουν ότι θεωρούν την τηλεόραση πάρεργο! Ποιος είσαι εσύ που σνομπάρεις την τηλεόραση, που σε κάνει γνωστό, σου ανοίγει πόρτες, σου αποφέρει λεφτά;

Και με την Κάτια Δανδουλάκη όταν μιλήσαμε για το «Radar!» το ίδιο είπε. Πως είναι αδιανόητο ένας ηθοποιός να σνομπάρει την τηλεόραση. Και δη προκλητικά!

Προκλητικότατα. Βλέπεις παιδιά που μόλις έσκασαν απ’ το αβγό να σηκώνουν μύτη, να έχουν τρελές οικονομικές -κι όχι μόνο- αξιώσεις. Τους χρειάζεται βρεγμένη σανίδα! Ξέρεις τι φταίει; Τα περισσότερα δεν έχουν κάνει θέατρο και τα τρέλανε η εφήμερη δόξα της τηλεόρασης!

Πολλά από αυτά θεωρούν ότι έχουν γίνει απόλυτοι σταρ...

Μα υπάρχουν σταρ σήμερα; Δεν υπάρχουν! Ξέρεις τι σε κάνει σταρ; Η διάρκεια! Ποια διάρκεια έχουν τα πιο πολλά από αυτά τα παιδιά; Διάττοντες αστέρες είναι... Βεγγαλικά που σκάνε και χάνονται!

Σταρ ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, που δουλέψατε υπέροχα!

Η Αλίκη ναι, ήταν η απόλυτη σταρ, ενώ παράλληλα ήταν και δουλευταρού. Σκυλί στις πρόβες και την παράσταση, αλλά και παραγωγός και θιασάρχισσα και πρωταγωνίστρια. Περνούσαν όλα από τα επιδέξια χέρια της και πέρα από τη λάμψη που είχε έτσι και αλλιώς δούλεψε πολύ για να φτιάξει αυτό που έγινε.

Εχασες το μέτρο κάποια στιγμή με την τόσο μεγάλη προβολή που είχες;

Οχι γιατί πατούσα πολύ γερά στα πόδια μου. Δεν ήταν το κίνητρό μου όταν ξεκίνησα να κάνω θέατρο να γίνω σταρ, να βγάλω λεφτά, να «γίνω όνομα». Ηταν να κάνω καλό θέατρο, να αναμετρηθώ με σημαντικούς ρόλους, να κάνω εξαιρετικές συνεργασίες, να εξελιχθώ, να προχωρήσω μπροστά. Ναι, καλά είναι τα λεφτά, καλή η αναγνωρισιμότητα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πρέπει να τρελαινόμαστε. Δεν πρέπει να το καβαλάτε το καλάμι γιατί θα πέσετε απότομα και θα πονέστε πολύ.

Θα έχεις πέσει πάνω σε αρκετά «καλάμια»,έτσι;

Ετσι! Αλλά δεν θα τα ονοματίσω γιατί θα τους δώσω αξία! Που φτάνουν να αποχωρήσουν από μια σειρά η οποία τους προέβαλε και εκτίναξε τις μετοχές τους στα ύψη γιατί δεν τους έδωσαν τα παραπάνω που απαίτησαν...

Μιλάς γενικά ή συγκεκριμένα όπως νομίζω;

Γενικά μιλάω μόνο! Και γυρνάω σε αυτό που έλεγα πριν. Δεν μπορεί να είναι το κίνητρό σου το πόσα παραπάνω θα πάρεις -γιατί και να σου τα δώσουν αυτή η συμπεριφορά σου θα γυρίσει μπούμερανγκ!

Πολλά γυρίζουν μπούμερανγκ στη ζωή. Οπως το να ξεπουλάει κανείς την προσωπική του ζωή. Συμφωνείς;

Απόλυτα. Το βλέπουμε πάρα πολλά χρόνια ότι το να τα ξεπουλάς όλα -σχέσεις, γάμους, παιδιά, χωρισμούς- κάποια στιγμή γίνεται μπούμερανγκ!

Εσύ δεν το έκανες ποτέ αυτό -από θέση κι άποψη, υποθέτω.

Ακριβώς. Με κυνήγησαν να πω το ναι, με πίεσαν κάποιες φορές, αλλά δεν το έκανα -δεν το κάνω. Θέλω να απασχολώ με τη δουλειά μου και μόνο. Τι τον ενδιαφέρει τον άλλο με ποια έχω ή δεν έχω σχέση, πού και πώς είναι το σπίτι μου, πού ψωνίζω, πού πάω διακοπές;

Η ιστιοπλοΐα, που είναι μία από τις μεγάλες αγάπες σου, βοηθά να μη σε βρίσκουν οι παπαράτσι;

Αν δεν θες να σε βρουν οι κάμερες και οι παραπάτσι, δεν σε βρίσκουν. Αν τους καλείς, σε βρίσκουν.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχεις γυρίσματα για την «Εδέμ», που θα φτάσει ώς τα Χριστούγεννα και έχεις κάνει συζητήσεις για να είσαι στη σουρεαλιστική κωμωδία «Μπαμπαστρούμφ».

Μου άρεσε η ιδέα, ο ρόλος που είναι ένας προχωρημένος μπαμπάς ο οποίος κάνει και ιστιοπλοΐα, αλλά και τα ονόματα που μου είπαν για το καστ -Τσιμιτσέλης, Σκαφιδά και Παπασπηλιόπουλος. Ακόμα δεν έχω πάρει σενάρια, αλλά με άρεσε να κάνω έναν κωμικό ρόλο μετά τον Πέτρο Ρούσσο.

Αυτό που δεν ξέρει το πλατύ κοινό το λεγόμενο, είναι ότι διαθέτεις απίστευτο χιούμορ!

Ευχαριστώ για τη διαφήμιση (γέλια)! Το χιούμορ βοηθά και δίνει λύσεις. Το λατρεύω το καλό χιούμορ και τους ανθρώπους που το έχουν και τους θέλω να είναι κοντά μου. Το έχω ανάγκη.

Ο Ρούσσος διαθέτει ένα «υπόγειο», πολύ ενδιαφέρον χιούμορ...

Αφού γράφουν η Ελενα Ακρίτα με τον Γιώργο Κυρίτση το σενάριο και τον ρόλο, πώς θα μπορούσε να μην έχει τέτοιο; Είναι μετρ οι δύο τους -εξαιρετικοί σεναριογράφοι που δεν φτιάχνουν ήρωες καρικατούρες αλλά ρόλους χαρακτήρες!

Εχεις «κλείσει» το επόμενο θεατρικό σου «χτύπημα» ή όχι;

Θα πρέπει να πάρω μια ανάσα από τον μαραθώνιο που έχω τρέξει με τα «Μυστικά»και το «Παιχνίδι της μοναξιάς», που παίχτηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην επαρχία. Χρειάζομαι διακοπές επειγόντως! Κάνω σκέψεις, αλλά είναι νωρίς ακόμα.

  • ΞεκίνημαΗ παράσταση που εκτίναξε στα ύψη την καριέρα του Δάνη Κατρανίδη ήταν το μιούζικαλ «Καμπαρέ», που είχε ανεβάσει με επιτυχία η Αλίκη Βουγιουκλάκη.Τον είχε ξεχωρίσει χαρίζοντάς του τον ρόλο του Κομπέρ, όπου εκείνος έπαιζε, χόρευε και τραγουδούσε κλέβοντάς της στιγμές...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ