Shopping στου Ζωγράφου

30.07.2008
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.

Υπό το φως των κεριών
Μπαίνοντας στο κηροποιείο της Δέσποινας Δρυμούση (Αλ. Παναγούλη 3) ξετρελάθηκα με την πολύχρωμη ποικιλία κεριών τα περισσότερα φτιαγμένα στο χέρι με ιδιαίτερη φροντίδα στις λεπτομέρειες και στους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Κεριά με διακριτικό ή μεθυστικό άρωμα, αντικαπνικά, κεριά για το τζάκι με ευωδιά βανίλιας, συνθέσεις που χαρίζουν «προσωπικότητα» στο χώρο. Βρήκα όμως και φαναράκια και βάσεις για ρεσό σε διάφορα αρώματα, λαμπάδες για γάμους ή βαφτίσια αλλά και μυρωδικά λιβάνια και στικ. Για μια ζεστή και ρομαντική βραδιά, σίγουρα εδώ θα βρείτε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.

Βάλε χάντρα θαλασσιά!
Ένας πολύχρωμος κόσμος από χάντρες με περίμενε στο κατάστημα «Της χάντρας τα καμώματα» (Αθών Πιερράκου 2-4), όπου με έκπληξη είδα ότι μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το κόσμημα ή το αξεσουάρ που θέλεις, διαλέγοντας μόνη σου τι ταιριάζει στον τύπο και στο ντύσιμό σου και μέσα σε λίγα λεπτά να έχεις μια εμφάνιση που θα μείνει αξέχαστη. Χάντρες σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, από διάφορα υλικά, μεταμορφώνονται σε κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια, αλλά και κομπολόγια. Είναι όμως υπέροχη και η μεγάλη συλλογή χειροποίητων κοσμημάτων που διαθέτει το κατάστημα. Και να θυμάστε ότι για εμάς τις γυναίκες τα κοσμήματα έχουν σημαντική θέση στην καρδιά μας!

Κομψές μέχρι τα... άκρα
Όταν είδα μπροστά μου το εργαστήρι υποδημάτων του Νίκου Λαδικού (Αμφιτρίτης 11 & Λεωφ. Παπάγου), σκέφτηκα πόσο σπάνιο στις μέρες μας είναι ένα τέτοιο μαγαζί. Πού να βρεις πια τον παλιό τεχνίτη της γειτονιάς, που ήξερε με μεράκι να επιδιορθώνει τα παπούτσια σου! Εκτός από τις επιδιορθώσεις υποδημάτων και όλων των δερμάτινων ειδών, εκεί υπάρχει και μεγάλο στοκ επώνυμων παπουτσιών και αξεσουάρ σε πολύ «ενδιαφέρουσες» τιμές. Ε, λοιπόν, παραείστε τυχεροί, σκέφτηκα, σ' αυτή τη γειτονιά!

Σπίτι με γούστο
Αν κάποτε έχω την ευκαιρία να ανακαινίσω το σπίτι μου, σίγουρα θα έρθω στο «Francesco Ιnteriors» (Λεωφ. Παπάγου 29). Εκεί βρήκα ιδέες και λύσεις για να διακοσμήσετε το σπίτι, οι οποίες ξεκινάνε από το κλασικό και φτάνουν στο extreme μοδάτο. Αντικείμενα για όλους τους χώρους του σπιτιού, επιλεγμένα με γούστο και καλαισθησία, χαρούμενες προτάσεις για την κουζίνα, πολύχρωμα υφάσματα επιπλώσεων που συνδυάζονται με κουρτίνες, ριχτάρια και μαξιλαράκια, αλλά και έργα τέχνης. Και το βασικότερο, πάντα κάποιος βρίσκεται δίπλα σας για να σας δώσει την καλύτερη λύση.

Γνωριμία με το φενγκ σούι
Θα έλεγα ότι το κατάστημα «Κάτι ανάμεσα» στη Λεωφ. Παπάγου 117 σφύζει από θετική ενέργεια, αφού αυτή ακριβώς σας προτείνει να προσελκύσετε στο χώρο σας με αντικείμενα φενγκ σούι (σ.σ.: ειδικεύεται σ' αυτά), κρυστάλλους από την Ινδία, διάφανες πυραμίδες, τυχερά σύμβολα (βάτραχοι, πάπιες, χελώνες, δράκοι), ειδικά για τον τομέα της ζωής σας που θέλετε να ενδυναμώσετε. Την προσοχή μου, όμως, τράβηξαν και οι μελωδοί και τα σιντριβάνια σε πρωτότυπα σχέδια, που, εκτός από διακοσμητικά, λειτουργούν ως εξισορροπιστές της ενέργειας, καθώς ο ήχος τους, όπως μου είπαν οι ειδικοί του καταστήματος, εναρμονίζει το χώρο. Το «Κάτι ανάμεσα», όμως, μπορεί να ικανοποιήσει κι εσάς που ψάχνετε βιβλία εσωτερικής αναζήτησης, αιθέρια έλαια αλλά και δώρα με τη σφραγίδα του εξωτικού.

Αν και στη δική σας γειτονιά, τη δική σας πόλη, οπουδήποτε στην Ελλάδα υπάρχει κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ειδοποιήστε μας. Φωτογραφίστε το και στείλτε μας τις πληροφορίες με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.