Αυτή θα είναι η αυριανή βασίλισσα;

18.07.2008
Τελικά, το πε και το κανε. Η Κέιτ Μίντλετον έπεισε όχι μόνο το διάδοχο του βρετανικού θρόνου Γουίλιαμ, αλλά και την οικογένειά του ότι μπορεί να φορέσει το στέμμα της βασίλισσας. Πώς ; Διαβάστε το ρεπορτάζ μας για τις τακτικές που επιστράτευσε και πάρτε παράδειγμα.

Από τη ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Τελικά, το πε και το κανε. Η Κέιτ Μίντλετον έπεισε όχι μόνο το διάδοχο του βρετανικού θρόνου Γουίλιαμ, αλλά και την οικογένειά του ότι μπορεί να φορέσει το στέμμα της βασίλισσας. Πώς ; Διαβάστε το ρεπορτάζ μας για τις τακτικές που επιστράτευσε και πάρτε παράδειγμα.

Μπορεί οι δύο νέοι να συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Σεν Άντριους, όπου εκείνη σπούδαζε ιστορία της τέχνης και εκείνος γεωγραφία, το 2001, όμως εκείνη ήταν ήδη ερωτευμένη μαζί του από την εφηβεία της είχε διακοσμήσει το δωμάτιό της στο κολέγιο του Μάλμποροου με μια τεράστια φωτογραφία του και τον ονειρευόταν πρωί βράδυ. Ο Γουίλιαμ ήταν για την Κέιτ πολύ πριν συναντηθούν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο πρίγκιπας των ονείρων της. Όταν λοιπόν εμφανίστηκε μπροστά της και της χαμογέλασε με νόημα, δεν έχασε στιγμή για να πέσει στην αγκαλιά του. Και φυσικά έβαλε τα δυνατά της για να παίξει το παιχνίδι της δημοσιότητας, έτσι ώστε να κάμψει κάθε πιθανή αντίρρηση που μπορεί να είχαν οι δικοί του.

Τον Οκτώβριο του 2005 η Κέιτ μέσω δικηγόρου διαμαρτυρήθηκε για παρενόχληση από τα media: «Δεν έχω κάνει τίποτα το σημαντικό που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε δημοσιότητα». Λίγους μήνες αργότερα η βασιλική και διπλωματική υπηρεσία προστασίας υψηλών προσώπων πήρε εντολή να της παρέχει 24ωρη συνοδεία

εντολή που εκδίδεται μόνο για εξαιρετικά εξέχοντα πρόσωπα. Τα Χριστούγεννα του 2006 η Κέιτ, αν και προσκεκλημένη από τη βασιλική οικογένεια στο μεσημεριανό εορταστικό γεύμα, αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας ότι επιθυμεί να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της, παρόλο που η αποδοχή της πρόσκλησης από μέρους της θα της χάριζε τον τίτλο της πρώτης ανύπαντρης συντρόφου μέλους της βασιλικής οικογένειας που έγινε δεκτή στο γιορτινό βασιλικό τραπέζι. Οι φήμες, μάλιστα, την έφεραν να δηλώνει τότε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμιά πρόσκληση από τη βασιλική οικογένεια, αν δεν επισημοποιηθεί πρώτα η σχέση της με τον Γουίλιαμ. Σε συνδυασμό με κάποιες επίσημες δηλώσεις του Μπάκιγχαμ του τύπου «ο πρίγκιπας είναι πολύ νέος ακόμα για να σκέφτεται το γάμο», αλλά και του ίδιου του Γουίλιαμ: «Δεν πρόκειται να παντρευτώ πριν συμπληρώσω το 30ό έτος της ηλικίας μου», οι οποίες... θόλωσαν αρκετά τα νερά αναφορικά με αυτό το ειδύλλιο. Όταν μάλιστα λίγο καιρό αργότερα ο πρίγκιπας εθεάθη να διασκεδάζει και με άλλες νεαρές, όλοι σχεδόν πείστηκαν πως ο έρωτάς του για την Κέιτ ήταν απλώς ο πρώτος από πολλούς που θα ακολουθήσουν.

Ικανοποίηση στο παλάτι
Επιτέλους, το στενό περιβάλλον του πρίγκιπα, συγγενείς και κολλητοί φίλοι, έτριβε ευχαριστημένο τα χέρια του, αφού κατάφερε να τον πείσει πως δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά τις σχέσεις του με το άλλο φύλο, γιατί, εκτός από πολύ νέος, πρέπει να εστιάσει όλη την προσοχή του στη σταδιοδρομία του. Παράλληλα, οι «κακές γλώσσες» συμπλήρωναν: «Η Κέιτ πίεσε περισσότερο από όσο έπρεπε τα πράγματα για επισημοποίηση της σχέσης της με τον Γουίλιαμ και την πάτησε!». Έτσι, το 2006 άρχισαν να εμφανίζονται στον Τύπο τα πρώτα αρνητικά σχόλια για την... υψηλή φιλενάδα: «Η Κέιτ Μίντλετον εκμεταλλεύεται τη φιλία της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για να αποκτήσει ακριβά κοσμήματα και αυτοκίνητα» «Η Κέιτ Μίντλετον επέπληξε τροχονόμο γιατί της έδωσε κλήση» «Βγαίνει πάντα από την μπροστινή πόρτα και όχι από την πίσω, γιατί επιδιώκει να τη φωτογραφίζουν» «Έκοψε κάθε επαφή με τους παλιούς της φίλους από τότε που συνδέθηκε με τον πρίγκιπα» κ.ά. Παράλληλα, τα ΜΜΕ δεν παρέλειπαν να επισημαίνουν ότι είχε μεταμορφωθεί σε νεαρή λαίδη, καθώς το στάιλινγκ, τα ενδιαφέροντά της, ο τρόπος ομιλίας και συμπεριφοράς της και ο τρόπος που διασκέδαζε, οι χώροι όπου σύχναζε και οι δημόσιες εμφανίσεις της είχαν αλλάξει εντελώς, προς το αριστοκρατικότερο και βέβαια το βασιλικότερο.

Οι φήμες όμως ξαναφούντωσαν λίγους μήνες αργότερα εξαιτίας κάποιων εμφανίσεων της Κέιτ και των γονιών της σε επίσημες εκδηλώσεις, στις οποίες παρευρισκόταν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Όλες αυτές οι... κοινές εμφανίσεις ανάγκασαν και τους δύο τον Ιούνιο του 2007 να δηλώσουν «είμαστε δυο καλοί φίλοι», ενώ το Δεκέμβριο του 2007 το Μπάκιγχαμ διέψευσε επίσημα την είδηση ότι η Κέιτ είχε μετακομίσει στην ιδιαίτερη κατοικία του Γουίλιαμ. Όταν όμως τον Απρίλιο του 2008 ο πρίγκιπας προσγείωσε το ελικόπτερο σινούκ που οδηγούσε στο προαύλιο της πατρικής κατοικίας της Κέιτ, η γιαγιά Ελισάβετ, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μόνιμα πονοκέφαλο με το «Πρόβλημα Κέιτ», έπεσε να πεθάνει από φοβερή ημικρανία! Η Κέιτ, πάντως, επίσημα ή όχι αρραβωνιασμένη με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, δείχνει πανευτυχής και έχει απαιτήσει από όλους να τη φωνάζουν «Κάθριν», καθώς αυτό αρμόζει καλύτερα σε μια μέλλουσα βασίλισσα. Όσον αφορά τους Εγγλέζους, τα σχετικά γκάλοπ και τα σχόλια στα μπλογκ δείχνουν ότι είναι περιχαρείς που επιτέλους ένας πρίγκιπάς τους θα παντρευτεί μια κοινή θνητή, έναν άνθρωπο σαν κι αυτούς!