Αλέκος Ζαζόπουλος: "Προσεχώς μπαμπάς"!

14.07.2008
Μια «Αχάριστη» τον έφερε στην αγκαλιά της επιτυχίας και δήλωσε δυναμικά την παρουσία του στο λαϊκό τραγούδι. Αυτόν τον καιρό, όμως, ο Αλέκος Ζαζόπουλος ετοιμάζεται να ζήσει

Από τη Ρενέ Σαραντινού

Μια «Αχάριστη» τον έφερε στην αγκαλιά της επιτυχίας και δήλωσε δυναμικά την παρουσία του στο λαϊκό τραγούδι. Αυτόν τον καιρό, όμως, ο Αλέκος Ζαζόπουλος ετοιμάζεται να ζήσει μία απο τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του, αφού σε λίγους μήνες θα γίνει για δεύτερη φορά πατέρας. Ο αγαπητός τραγουδιστής μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την επιτυχία, τη μουσική, αλλά και την επιθυμία του να βρίσκεται μέσα στο χειρουργείο όταν θα γεννηθεί η κόρη του.

Ζει πραγματικά την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του καθώς βλέπει τα επαγγελματικά του να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, ενώ και στην προσωπική του ζωή η ευτυχία περισσεύει. Σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά και επιθυμία του είναι να βρίσκεται δίπλα στη σύζυγό του κατά τη διάρκεια του τοκετού. Παράλληλα, δηλώνει χαρούμενος, καθώς πρόσφατα παρέλαβε το βραβείο videoclip-ατάκα και στίχος-ατάκα στα MAD Awards.

Είσαι πολλά χρόνια στο χώρο του τραγουδιού. Παρ όλα αυτά, έγινες γνωστός τον τελευταίο καιρό, όταν τραγούδησες την «Αχάριστη». Το θεωρείς άδικο;

«Είμαι 42 χρόνων και επαγγελματικά είμαι 20 χρόνια στο τραγούδι. Δεν βαρέθηκα ποτέ. Δεν κουράστηκα. Το έκανα με μεράκι. Στο χώρο με ήξεραν, είχα το κοινό μου, αλλά έτυχε το Στην υγεία της αχάριστης να με καταξιώσει στα μάτια του κόσμου και να με κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Τώρα... αν είναι άδικο; Το άστρο του κάθε ανθρώπου δεν ξέρεις πότε θα λάμψει. Το δικό μου έλαμψε στη δεδομένη χρονική στιγμή. Μεγάλωσαν οι ευθύνες!».

Υπήρξαν άνθρωποι που σε «χαντάκωσαν»;

«Υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να με σταματήσουν. Είχα πόλεμο και από τραγουδιστές, αλλά και από εταιρείες. Τώρα δεν με αγγίζουν καν, έχω γίνει πιο δυνατός. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τα έχω βάλει στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου».

Είσαι οικογενειάρχης. Έχεις μια κορούλα και περιμένεις και δεύτερη...

«Ακριβώς! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτό. Η γυναίκα μου ήταν τραγουδίστρια. Σταμάτησε τη δουλειά όταν αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια. Το συναποφασίσαμε... Ήθελα να ασχοληθεί με την οικογένεια και μόνο. Το είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή. Δεν θέλω γενικότερα η γυναίκα να δουλεύει, θέλω να ασχολείται με το μεγάλωμα των παιδιών και το σπίτι. Έχω μεγαλώσει έτσι από τον πατέρα και τη μητέρα μου».

Αυτό ακούγεται «στενόμυαλο».

«Βλέπουμε καθημερινά ότι ζευγάρια που βρίσκονται στον ίδιο καλλιτεχνικό χώρο δεν αντέχουν στο χρόνο. Μπαίνουν ανάμεσά τους ζήλιες, κόντρες».

Τι δεν σου αρέσει στον καλλιτεχνικό χώρο;

«Η διπροσωπία. Άλλα λέγονται μπροστά σου και μόλις γυρίσεις την πλάτη σου, ακούς όσα δεν μπορείς να φανταστείς».

Έχεις πικραθεί από τέτοιες καταστάσεις;

«Στο παρελθόν λέγονταν διάφορα πράγματα για μένα από συναδέλφους. Το έκαναν για να με φρενάρουν. Τα μάθαινα, αλλά έμενα εκτός. Με ενδιαφέρει η επαγγελματική μου πορεία και η οικογένειά μου. Τίποτα άλλο».

Η νύχτα είναι γνωστό ότι περνάει κρίση. Τα νυχτερινά κέντρα δεν γεμίζουν πλέον...

«Υπάρχει κρίση σε όλα. Πόσο μάλλον στα νυχτερινά κέντρα, που είναι ένα είδος πολυτελείας».

Ας γυρίσουμε στην πορεία σου στο τραγούδι. Βίωσες την επιτυχία σε ώριμη ηλικία.

«Στα 16 μου είχα πάει στην εκπομπή Να η ευκαιρία. Πήρα το 1ο βραβείο και στα 17 έκανα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Στο στενό κύκλο της Πτολεμαϊδας, από όπου κατάγομαι, ήμουν αναγνωρίσιμος. Όπου βρισκόμουν, ήμουν το επίκεντρο της παρέας. Στα πρώτα μου καλλιτεχνικά βήματα είχα τον πατέρα μου κοντά μου, ο οποίος ήταν μουσικός και πάντα με συμβούλευε να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Στην πορεία είδα και μόνος μου ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα και μετά την επιτυχία γυρνάς στο σπίτι και είσαι μόνος. Όλα έχουν αρχή, μέση και τέλος».

Συνειδητοποίησες γρηγορότερα κάποια πράγματα;

«Κοιτάω μπροστά και λέω Δόξα τω Θεώ. Είμαι ένας άνθρωπος καθημερινός. Προετοιμασμένος για τα πάντα».

Νιώθεις τύψεις που η κορούλα σου σε βλέπει να φεύγεις τα βράδια για τη δουλειά;

«Κάθε βράδυ πρέπει απαραίτητα να φιληθούμε πριν φύγω. Προσπαθώ να κρατηθώ και να μη λυγίσω. Αυτές τις μέρες, όμως, είμαι πάνω από ένα τηλέφωνο και περιμένω τον ερχομό της δεύτερης κόρης. Έχω πολλή αγάπη μέσα μου για τα παιδιά μου, που θέλω να κάνω άλλα δέκα για να τη μοιράσω. Στην πίστα σκέφτομαι τι θα κάνω αν μου πουν ότι ήρθε η ώρα της γέννας».

Τι θα κάνεις;

«Θα βγω στην πίστα να ανακοινώσω ότι γεννάει η γυναίκα μου και θα φύγω. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα αισθανθώ πολύ άσχημα. Θα είμαι μοιρασμένος ανάμεσα στο τραγούδι και το παιδί, αλλά θα πάω στο παιδί! (Γέλια.)».

Τι όνειρα κάνεις για τα παιδιά σου;

«Να μεγαλώσουν με υγεία, σε σωστό περιβάλλον. Θα ήθελα να σπουδάσουν, όπως έκανα κι εγώ. Πήγα στη Γεωπονική Σχολή. Δεν άσκησα ποτέ το επάγγελμα, αλλά είχα τη δυνατότητα να επιλέξω. Δεν το μετάνιωσα που δεν έγινα γεωπόνος, δεν ήξερα πώς θα έρθουν τα πράγματα, όπως δεν ξέρω και τι θα συμβεί στο μέλλον».

Κάποιοι συνάδελφοί σου πολλές φορές κάνουν δηλώσεις γύρω από κάποιο θέμα ή δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα. Το κοινό αντιλαμβάνεται ότι λένε ψέματα. Εσύ πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Αργά ή γρήγορα μαθαίνονται όλα και η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια. Να απαντήσω γιατί είναι υποκριτές; Είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και αυτά που κάνουν τα... λούζονται!».