Συνέβη εν πλω...

04.07.2008
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα και οι βόλτες με ένα σκάφος αποτελούν την ιδανική λύση για χαλάρωση στους celebrities. Χλιδάτες διακοπές, έρωτες που γεννήθηκαν σε μια κρουαζιέρα, αλλά και δυσάρεστες περιπέτειες που έμειναν στην ιστορία των... σκαφάτων διακοπών. Ας δούμε λοιπόν τι έγινε σε κάποιες βόλτες μεσοπέλαγα!

Από τη Βίκυ Διαμάντη

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα και οι βόλτες με ένα σκάφος αποτελούν την ιδανική λύση για χαλάρωση στους celebrities. Χλιδάτες διακοπές, έρωτες που γεννήθηκαν σε μια κρουαζιέρα, αλλά και δυσάρεστες περιπέτειες που έμειναν στην ιστορία των... σκαφάτων διακοπών. Ας δούμε λοιπόν τι έγινε σε κάποιες βόλτες μεσοπέλαγα!

Ο Έλληνας Κροίσος και η Τζάκι Κένεντι
Ήταν ένα στοίχημα για τον Αριστοτέλη Ωνάση η Τζάκι Κένεντι. Ο Έλληνας εφοπλιστής ήθελε πολύ να κερδίσει την καρδιά της χήρας του Τζον Κένεντι, μιας κι εκείνη αποτελούσε σύμβολο για όλο τον αμερικανικό λαό. Στοίχημα που τελικά το κέρδισε σε μια κρουαζιέρα στα νερά του Ιονίου με τη θρυλική «Χριστίνα». Εκεί γεννήθηκε ο έρωτας ανάμεσα στον Έλληνα μεγιστάνα και την πρώτη κυρία της Αμερικής. Οι δυο τους μετά από αυτή την κρουαζιέρα δημοσιοποίησαν τη σχέση τους και την επισημοποίησαν με το γάμο τους. Πρόκειται ίσως για ένα γεγονός που είχε παγκόσμιο αντίκτυπο και έπαιξε το ρόλο του στην παγκόσμια ιστορία.

Θάνατος στα νερά του Ειρηνικού
Το παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ είχε έπειτα από μια περιπετειώδη ζωή το τραγικότερο τέλος. Η Νάταλι Γουντ μαζί με το σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ, τον ηθοποιό Κρίστοφερ Γουόκεν και τον καπετάνιο του ιδιωτικού γιοτ Ντένις Ντερν έκαναν κρουαζιέρα στα νησιά του Ειρηνικού με το σκάφος «Splendour». Την καλοπέρασή τους διέκοψε ένα τραγικό γεγονός: η σταρ του Χόλιγουντ βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα. Η αιτιολογία του θανάτου της έπειτα από νεκροψία ήταν πνιγμός. Ωστόσο, ο μύθος της θα διατηρείται για πολλά χρόνια ακόμη, καθώς οι συνθήκες του θανάτου της παρέμειναν αδιευκρίνιστες και το μυστήριο δεν λύθηκε ποτέ. Ο σύζυγός της, ο Κρίστοφερ Γουόκεν, αλλά και ο καπετάνιος δήλωναν ότι δεν αντιλήφθηκαν αμέσως την απουσία της παρά μόνο όταν ξέβρασε η θάλασσα το πτώμα και ήταν πλέον πολύ αργά.

Για έναν έρωτα
Ένα ολόκληρο βράδυ αγωνίας έζησε πριν από λίγα χρόνια γνωστός επιχειρηματίας πάνω σε σκάφος δεμένο στη μαρίνα του Φλοίσβου. Η τότε αγαπημένη του, γνωστή τραγουδίστρια, τον είχε εγκαταλείψει και όχι μόνο αυτό. Είχε ήδη βρει τον επόμενο αγαπημένο της κι εκείνη τη βραδιά είχαν το πρώτο τους ραντεβού. Ο επιχειρηματίας το είχε πάρει βαριά που η αγαπημένη του είχε βρει στο πρόσωπο νεαρού επιχειρηματία ξανά τον έρωτα και η βραδιά δεν έλεγε να περάσει... Με ένα κινητό στο αφτί του για να μαθαίνει τις κινήσεις της και ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι του προσπαθούσε να πνίξει τον πόνο του και την απογοήτευσή του, ενώ δικοί του άνθρωποι παρακολουθούσαν την τραγουδίστρια βήμα βήμα.

Ένα φιλί που σχολιάστηκε πολύ...
Πριν από περίπου δύο χρόνια η Τζούλια Αλεξανδράτου και ο Ηλίας Ψινάκης ήταν αχώριστοι. Τα ερωτήματα για τη φύση της σχέσης τους ήταν πολλά και οι εικασίες άλλες τόσες... Είχαν ερωτικό δεσμό ή μια φιλική σχέση λόγω της συνεργασίας τους; Τζούλια και Ηλίας στα μέσα του καλοκαιριού πήραν την απόφαση να κάνουν μια κρουαζιέρα με ιδιωτικό σκάφος στο Αιγαίο για να χαλαρώσουν και να περάσουν στιγμές ξενοιασιάς. Εκεί τους πέτυχε ο φωτογραφικός φακός να φιλιούνται παθιασμένα στο στόμα, προκαλώντας ακόμη περισσότερα ερωτήματα και απορίες... Η σχέση αυτή βέβαια πλέον ανήκει στο παρελθόν, αλλά το... σκαφάτο φιλί τους έμελλε να μείνει αξέχαστο στις καυτές ιστορίες της σόουμπιζ!

Το δικό του καταφύγιο
Συχνά πυκνά πήγαινε ως φιλοξενούμενος στο σκάφος γνωστού επιχειρηματία ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος μέχρι που πήρε την απόφαση να το αγοράσει και να το ονομάσει «Ανδρομάχη». Ο ηθοποιός, σύμφωνα με μαρτυρίες που βγήκαν στο φως μετά τη δολοφονία του, περνούσε αρκετά βράδια εκεί, αφού ένιωθε ότι είναι το καταφύγιό του. Μάλιστα, είχε ζητήσει από τους ανθρώπους της μαρίνας να μην αποκαλύπτουν την παρουσία του στο συγκεκριμένο σκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού δελτίου, η Ασφάλεια ερεύνησε εξονυχιστικά το συγκεκριμένο σκάφος μετά το θάνατό του και βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του ανθρώπου με τον οποίο πέρασε το τελευταίο του βράδυ και κατά πάσα πιθανότητα διέπραξε το στυγερό έγκλημα.

Κρουαζιέρα στη Μεσόγειο
Μια κρουαζιέρα στα νερά της Μεσογείου έμελλε να γίνει η αφορμή για να γεννηθεί ο έρωτας ανάμεσα στη λαίδη Νταϊάνα και το μεγαλοεπιχειρηματία Ντόντι αλ Φαγέντ. Ο «απαγορευμένος» έρωτας ήρθε την κατάλληλη στιγμή στην καρδιά της θλιμμένης πριγκίπισσας, μιας και τότε βίωνε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής της. Η πρόταση του πατέρα του Ντόντι στην Νταϊάνα να τη φιλοξενήσει στο σκάφος τους ήταν μόνο η αρχή... Στην πορεία, ωστόσο, ήρθε πιο κοντά με τον Ντόντι και μάλιστα ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το πρώτο τους φιλί πάνω στη συγκεκριμένη θαλαμηγό. Ως γνωστόν, το ειδύλλιό τους είχε τραγική κατάληξη καθώς κατά την επίσκεψή τους στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997 γράφτηκε το τελευταίο του κεφάλαιο, όταν και οι δύο έχασαν τη ζωή τους σε ένα αδιευκρίνιστο αυτοκινητιστικό δυστύχημα συγκλονίζοντας την υφήλιο!

Ήμουν κι εγώ στο κότερο...
Το σκάφος «Τherapin» είχε τα πάντα που θα εξασφάλιζαν τις ιδανικές διακοπές... Όμορφα κορίτσια, επώνυμους της ελληνικής σόουμπιζ και ιδιοκτήτη του το γνωστό ψυχίατρο Πέτρο Λυμπέρη. Το φορτίο του, όμως, δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά και ποσότητα κοκαϊνης, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρχές. Η ενέδρα στήθηκε στη Μύκονο, όπου δυνάμεις της αστυνομίας παρακολουθούσαν τι γίνεται πάνω στο σκάφος πριν κάνουν την εισβολή και ξεκινήσει η περιπέτεια. Στην έφοδο των λιμενικών και των αστυνομικών στο σκάφος κατασχέθηκαν 15 γραμμάρια κοκαϊνη, 10 γραμμάρια μαριχουάνα, έξι χάπια μεθαδόνης και διάφορα αλλά χάπια, καθώς και μια καραμπίνα με 254 φυσίγγια. Ο λόγος όμως που η υπόθεση παρέμεινε στην επικαιρότητα για αρκετό καιρό είχε να κάνει με τα ονόματα των καλλιτεχνών που βρίσκονταν στο σκάφος... Συγκεκριμένα, με το «Τherapin» ταξίδευαν στη Μύκονο πολύ γνωστά και δημοφιλή πρόσωπα της σόουμπιζ. Έπειτα από εκτενείς έρευνες οι σταρ ταξιδιώτες βρέθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση και είχαν ουσιαστικά παντελή άγνοια για τα ναρκωτικά στο σκάφος. Παράλληλα, η φράση «ήμουν κι εγώ στο κότερο» έγινε το σλόγκαν εκείνου του καλοκαιριού.

Διακοπές στο Αιγαίο
Ο λόγος για τη Δήμητρα Ματσούκα και τον επιχειρηματία Αχιλλέα Βιγκόπουλο, που μια κρουαζιέρα με ιδιωτικό σκάφος έγινε η αφορμή για να γεννηθεί ο έρωτάς τους. Τόσο η Δήμητρα όσο και ο Αχιλλέας εκείνο το καλοκαίρι είχαν μόλις αφήσει πίσω τους η πρώτη ένα δυνατό έρωτα και ο δεύτερος ένα γάμο. Οι δυο τους βρέθηκαν προσκεκλημένοι στο ίδιο γιοτ να κάνουν διακοπές στο Αιγαίο, όπου έγινε και η πρώτη τους γνωριμία, που, τελικά, εξελίχθηκε σε μεγάλο έρωτα. Αρχικά κρατούσαν κάποιες αποστάσεις, στην πορεία όμως διαπίστωσαν ότι τους έδεναν πολύ περισσότερα πράγματα. Πέντε περίπου χρόνια μετά από εκείνη τη γνωριμία οι φήμες θέλουν το ζευγάρι να ανεβαίνει σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας και να επισημοποιούν τη σχέση τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων.