Διεθνής διάκριση για την ερμηνεία της

04.07.2008
Ολα δείχνουν ότι η Ελλάδα πλέον μπορεί να διεκδικεί επάξια τη θέση της στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Ολα δείχνουν ότι η Ελλάδα πλέον μπορεί να διεκδικεί επάξια τη θέση της στο διεθνές μουσικό στερέωμα. Μετά την επιτυχία της Καλομοίρας, που πήρε την τρίτη θέση στη Eurovision, έρχεται μια πρωτιά, αφού η Αναστασία Ζαννή απέσπασε το βραβείο καλύτερου καλλιτέχνη στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

Με ένα πολύ σημαντικό βραβείο επέστρεψε στην Ελλάδα η ελληνική αντιπροσωπεία του ΕΟΤ και η σοπράνο Αναστασία Ζαννή από την Κορέα. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού η ελληνική αποστολή κατάφερε ανάμεσα σε 45 χώρες να αποσπάσει δύο βραβεία για το πιο καλοστημένο περίπτερο και για τον καλύτερο καλλιτέχνη. Την επομένη της βράβευσης, μάλιστα, ακολούθησε μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό, την οποία προλόγισε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ιαπωνίας Σ. Παναγιωτάκη. Η βραδιά ήταν πολύ συγκινητική, καθώς περισσότεροι από 2.000 Κορεάτες ανέμιζαν ελληνικές σημαίες στους ρυθμούς των τραγουδιών του Μάνου Χατζηδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ τα πιο θετικά σχόλια απέσπασε η λυρική ερμηνεία της Αναστασίας Ζαννή. Να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις στη Σεούλ ήταν η συνέχεια μιας σειράς συναυλιών προβολής της Ελλάδας από τον ΕΟΤ που ξεκίνησαν από το Τόκιο της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού.

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στην Κορέα η Αναστασία θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού του Τσεσμέ, όπου συμμετέχουν 19 κράτη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει είναι των Στέφανου Κορκολή και Νίκου Μωραϊτη και έχει τον τίτλο «Εσύ». Βίκυ Διαμάντη