Ο Χανκς στους σεισμοπαθείς Ηλείας - Αχαϊας!

30.06.2008
Τις σεισμόπληκτες περιοχές της Ηλείας και της Αχαϊας θα επισκεφθεί ο Τομ Χανκς, που σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων της νέας του ταινίας στη Ρώμη προγραμμάτισε ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα.
P> Τις σεισμόπληκτες περιοχές της Ηλείας και της Αχαϊας θα επισκεφθεί ο Τομ Χανκς, που σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων της νέας του ταινίας στη Ρώμη προγραμμάτισε ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα.

Τελικά, είναι πραγματικός φιλέλληνας ο Τομ! Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις στη χώρα μας είναι και όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για να συμπαρασταθεί στους συμπατριώτες της συζύγου του. Έτσι, ενώ θα έρθει για λίγες ήμερες ξεκούρασης στο Ιόνιο, καλεσμένος γνωστού εφοπλιστή, ζήτησε να επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές και όσες κάηκαν πέρυσι το καλοκαίρι. Μάλιστα, θέλει να πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τα καμένα και να κατέβει να μιλήσει με τον κόσμο.

Ο δημοφιλής εκπρόσωπος της 7ης τέχνης θα φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα σε κότερο Έλληνα επιχειρηματία, ενώ η «βάση» του στην ξηρά για τις σύντομες διακοπές του θα είναι μια βίλα στην Ιθάκη. Ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω σε όρμο και η πρόσβαση σ' αυτό είνα δυνατή μόνο από τη θάλασσα. Κι αυτό γιατί ο ιδιωτικός δρόμος που διαθέτει προστατεύεται από έναν τεράστιο μαντρότοιχο ύψους 4 μέτρων.

Δεν ξέρουμε αν αυτό το ταξίδι του είναι η μεγαλύτερη διάψευση των φημών που τον θέλουν ένα βήμα πριν από το χωρισμό από την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον. Ωστόσο, είναι η επιβεβαίωση της αγάπης του για τον τόπο μας.

Τα γυρίσματα, ο σεισμός και οι παπαράτσι
Ο Τομ Χανκς θεωρείται φανατικός υποστηρικτής της χώρας μας στο Χόλιγουντ και σε ισχυρές παρέες του διεθνούς jet set. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κορυφαίων αμερικανικών δικτύων και φροντίζει να αναδεικνύει με τις γλαφυρές περιγραφές του την ομορφιά των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο διάσημος ηθοποιός ήταν εκείνος που είχε προτρέψει μαζί με τον Μπίλι Ζέιν το φίλο του Μπραντ Πιτ να νοικιάσει σπίτι στην Αντίπαρο το καλοκαίρι του 2003 και παλιότερα το διάσημο «σκαθάρι» Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Όσοι τον γνώρισαν πέρυσι το καλοκαίρι στο κυκλαδονήσι έχουν να θυμούνται ένα χαλαρό «τουρίστα», έναν οικογενειάρχη που σε καμία περίπτωση δεν εξωτερίκευε στοιχεία σνομπισμού ελέω ονόματος και διασημότητας. Άνθρωπος με ευαισθησίες, ταπεινός και... γήινος. Άλλωστε, είναι νωπή ακόμη στις μνήμες των Πελοποννήσιων η χειρονομία ζωής και αγάπης από μέρος του να δώσει 100.000 δολάρια στον τηλεμαραθώνιο του Alpha για τους πυρόπληκτους που έχασαν συγγενείς και περιουσίες στην περυσινή καταστροφή.

Γιατί όμως επέλεξε και φέτος τη χώρα μας; Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ηθοποιός συνδύασε δουλειά και διακοπές, αυτό που οι Αμερικανοί συνηθίζουν να λένε «Βusiness and pleasure». Ο ηθοποιός εξασφάλισε κάποιες ημέρες άδεια μεταξύ των γυρισμάτων της ταινίας που πρωταγωνιστεί και πρόκειται για τη συνέχεια του «Κώδικα Ντα Βίντσι», γυρίσματα που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Αξίζει να ανφέρουμε ότι, όπως ο ίδιος έχει διαμηνύσει στον επιχειρηματία που θα τον φιλοξενήσει, δεν θέλει άντρες ασφαλείας να τον συνοδεύουν, καθώς δεν θεωρεί «εχθρούς» του τους παπαράτσι. Θ.μ.