Πατρίτσια Περιστέρη: "Δεν μετανιώνω για τις γυμνές φωτογραφίσεις"

04.03.2011
Η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη μιλά για όλους και όλα!

-Θα κάνετε γκεστ στην «Πολυκατοικία»...

Θα κάνω την αδελφή του Τάκη (Γιάννης Τσιμιτσέλης), που σκαλίζοντας το παρελθόν της και αναζητώντας τους συγγενείς της θα βρει τον Τάκη που αρχίζει να πανικοβάλλεται.

-Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Χαρά Αγνοείται», αισθανθήκατε ότι ενηλικιωθήκατε πιο γρήγορα συγκριτικά με συνομήλικούς σας;

Αισθάνομαι ότι έχω πάρει περισσότερες ευθύνες πάνω μου και αυτό ουσιαστικά επειδή είχε γίνει ό,τι είχε γίνει τότε (σ.σ.: η επιτυχία του ρόλου και της σειράς), και μου ήρθε απότομα στη ζωή μου και δεν το περίμενα καν. Κι αυτό με είχε τρομάξει πολύ. Κι ίσως πολλές φορές να αντιδρούσα μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσα να το χειριστώ (σ.σ.: τη δημοσιότητα). Γιατί ως Πατρίτσια είμαι αντίθετη σε όλο αυτό, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου. Μία πολύ δημιουργική ηλικία και δουλειά ήταν τα τρία χρόνια στον «Ερωτα». Ανακάλυψα με τι θέλω να ασχοληθώ. Γιατί, όταν ξεκίνησα να παίζω, δεν ήξερα καν τι θέλω να κάνω. Ολα ήρθαν τυχαία και η τηλεόραση στη ζωή μου ξεκίνησε σαν χαρτζιλίκι, αλλά τελικά ήταν αυτό που θέλω να κάνω. Δηλαδή, το αγαπάω και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό και να κάνω κάτι άλλο.

-Αν δεν ήσασταν ηθοποιός, τι θα ήσασταν;

Δημοσιογράφος κατά πάσα πιθανότητα. Ηθελα να το ακολουθήσω, ήταν το όνειρό μου να γίνω παρουσιάστρια ειδήσεων.

-Οταν είστε στον καθρέφτη του σπιτιού σας και δεν σας βλέπει κανείς, τι ονειρεύεστε;

Να καταξιωθώ επαγγελματικά.

-Αν κάποιος ηθοποιός με τον οποίο έχετε συνεργαστεί δήλωνε ότι δεν σας θεωρεί συνάδελφό του, πώς θα αντιδρούσατε; Γιατί εσχάτως υπάρχουν αρκετά «μαχαιρώματα» στον χώρο σας...

Θεωρώ ότι είναι γελοίο, γιατί κοιτάς να κρίνεις; Κοίτα τη ζωή σου, κοίτα αυτό που κάνεις και άσε τους άλλους. Κοίτα να φτιάξεις το δικό σου μέλλον και άσε οι άλλοι τι κάνουν και τι όχι. Ολα αυτά είναι κακίες και σκαλίσματα και περιττά πράγματα κι εγώ δεν θα έδινα καμία σημασία.

-Εχετε μετανιώσει για τις γυμνές φωτογραφήσεις;

Δεν είναι ότι το έχω μετανιώσει. Εντάξει συνέβη! Πλέον είμαι σε αυτή την άποψη. Δεν έπρεπε ίσως να το κάνω στην ηλικία που το έκανα, είτε γιατί ήμουν αφελής είτε γιατί δεν ήξερα να λέω όχι, δυσκολευόμουν πάρα πολύ να λέω όχι.

-Το έχετε αλλάξει αυτό;

Οσο μεγαλώνω γίνομαι πιο σκληρή και μαθαίνω να διαπραγματεύομαι καλύτερα τις καταστάσεις όσον αφορά τη δουλειά. Ο χώρος είναι σκληρός και θέλει υπομονή και γερό στομάχι.

-Είναι εύκολο να την «ψωνίσει» κάποιος;

Είναι πολύ εύκολο, και στη δική μου περίπτωση μπορεί να μη συνέβη γιατί από μικρή ηλικία ήμουν στο παιδικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, και η κάμερα και ο φακός και η τηλεόραση δεν ήταν κάτι φοβερό. Το έβλεπα σαν χόμπι. Αλλοι το βλέπουν σαν ευκαιρία ζωής να βγουν στον φακό και να τους δει ο κόσμος.

-Είναι εύκολη μία σχέση όταν και οι δύο είναι στη σόουμπιζ;

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος (σ.σ.: Σαμπάνης) είναι στον ίδιο χώρο με μένα, αλλά σε άλλον κλάδο, πιο δύσκολο. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να υπάρχει κατανόηση. Ισα ίσα που είναι κάτι που σε δένει περισσότερο με τον άλλον. Γιατί συνήθως δεν σε καταλαβαίνει όταν δεν είναι στον ίδιο χώρο.

Παιδικό όνειρο
Αν δεν ήμουν ηθοποιός θα ήθελα να είμαι δημοσιογράφος.

Γυμνή φωτογράφηση
Δεν έπρεπε να την κάνω στην ηλικία που την έκανα. Ισως ήμουν αφελής.

«Γυαλί»
Κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία ζωής να βγουν στον φακό και να τους δει ο κόσμος.

«Χαρά αγνοείται»
Με είχε τρομάξει πάρα πολύ (σ.σ. η δημοσιότητα). Δεν μπορούσα να το χειριστώ.

Τηλεόραση
Ηρθε τυχαία. Ξεκίνησε σαν χαρτζιλίκι.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Μπιντέλα