Λούκας Γιώργας: ο νικητής δεν είχε όνειρο να πάει στη Eurovision

03.03.2011
Ο 24χρονος Λούκας Γιώρκας ήταν φαβορί και τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Σε συνέντευξή τ Σ

Ο 24χρονος Λούκας Γιώρκας ήταν φαβορί και τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Σε συνέντευξή που έδωσε πριν λίγες ημέρες, μίλησε για το διαγωνισμό, τη συμμετοχή τους και την πιθανή νίκη του!

Κάποιοι λένε ότι θα είσαι εσύ ο νικητής της ελληνικής βραδιάς του τελικού.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να απέχω, όσο μπορώ, από όλα αυτά που ακούγονται. Θέλω να επικεντρωθώ περισσότερο στο τραγούδι μου και να ασχολούμαι όσο γίνεται λιγότερο με όλα αυτά.

Δεν αισθάνεσαι όμως ότι είσαι εσύ το φαβορί;

Οχι. Διαγωνίζονται έξι τραγούδια και είναι εξίσου πιθανό να κερδίσει το κάθε ένα τραγούδι από αυτά.

Θεωρείς ότι είσαι σε πλεονεκτική θέση, αφού το τραγούδι σου είναι το μοναδικό που έχει ελληνικά στοιχεία;

Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι διαφορετικό γενικότερα για τον θεσμό σε σχέση και με την προσέγγιση της Ελλάδας κάθε χρόνο. Από τη μια αυτό είναι λίγο ρίσκο, από την άλλη εύχομαι να πάει καλά. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για την Ελλάδα να την εκπροσωπήσει ένα τέτοιο τραγούδι γιατί είναι αυτό ακριβώς που σήμερα την εκφράζει. Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξαν να το ερμηνεύσω.

Ξέρεις να χορεύεις ζεϊμπέκικο;

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον χορό σαν χόμπι αλλά και επαγγελματικά. Γνωρίζω πολλούς παραδοσιακούς χορούς, αλλά δεν νομίζω να είμαι ο ιδανικός για να χορέψω ζεϊμπέκικο. Ωστόσο, αν μου ζητηθεί θα το κάνω.

Ηταν το όνειρό σου να πας στη Eurovision;

Δεν είχα ποτέ τέτοιο όνειρο. Τη Eurovision τη θεωρούσα πάντα έναν πολύ μεγάλο θεσμό, υψηλού επιπέδου, για τον οποίο εγώ δεν θεωρούσα ότι θα ήμουν ποτέ έτοιμος ώστε να μπω σε μία τέτοια διαδικασία.

Οταν νίκησες πέρσι στο X-Factor, πίστευες ότι θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για σένα;

Από την αρχή θεωρούσα ότι ο δρόμος για να πετύχει ένας νέος καλλιτέχνης είναι πολύ μεγάλος και δύσκολος. Φάνηκα τυχερός σε αυτή την πορεία, γιατί συνεργάστηκα με πολύ καλούς επαγγελματίες.

Απογοητεύτηκες ποτέ σε σημείο να θελήσεις να τα παρατήσεις;

Ναι. Κάποιες φορές σκέφτηκα «καλύτερα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου». Ευτυχώς, πάντα, κάτι συνέβαινε που μου έδινε την ευκαιρία και την ενέργεια για να πω «από εδώ ξεκινάει κάτι καλύτερο». Ευτυχώς είχα πάντα τους γονείς μου δίπλα μου που μου έλεγαν «κάνε υπομονή, όλα θα αλλάξουν».

Αλλαξε η οικονομική σου κατάσταση από τότε που ξεκίνησες να τραγουδάς σε νυχτερινά μαγαζιά;

Πάρα πολλές φορές. Κάποιοι λένε «είναι τραγουδιστής, δεν ζει την οικονομική κρίση». Λάθος! Υπήρξαν στιγμές που ήμουν άνετα, αλλά και άλλες που τις έζησα πολύ δύσκολα.

Εχεις ζήσεις τον απόλυτο έρωτα;

Παρά τα 24 μου χρόνια ένιωσα ήδη την ολοκλήρωση μέσα από μία σχέση μου. Αλλά θεωρώ ότι ακόμη είμαι πολύ μικρός για να κάνω μια σχέση που να έχει απώτερο σκοπό της τον γάμο.

Ποιός είναι όμως ο φετινός μας εκπρόσωπος στη Γιουροβίζιον:

  • Data Bank
  • Γεννήθηκε στην Αραδίππου της Λάρνακας, στην Κύπρο. Είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια του, τα οποία είναι 22, 17 και 14 χρόνων. Αν δεν ήταν τραγουδιστής, θα είχε ασχοληθεί με τη βιολογία, αφού σπούδασε βιολόγος στην Πάτρα. Μένει στο Παλαιό Φάληρο.
  • Ολα για το τραγούδι
  • Με το ΚΟΜΜΑΤΙ Watch my dance και τη συμμετοχή του Stereo Mike ο Λούκας διεκδικεί στις 2 Μαρτίου το εισιτήριο για τoν διαγωνισμό. Ενα ιδιαίτερο κομμάτι με στοιχεία ραπ και ελληνικό και αγγλικό στίχο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ