Το νέο καταφύγιο των Brangelina

25.06.2008
Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να είσαι super star και παγκόσμιας εμβέλειας ηθοποιός; Η δόξα και τα χρήματα είναι πολύ λίγα καμιά φορά μπροστά στον αγώνα και την ανησυχία των διάσημων να κρύψουν σε ασφαλές μέρος, μακριά από τους προβολείς, την οικογένειά τους και την καθημερινή τους ζωή.

Από την Αριάννα Δημητροπούλου

Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να είσαι super star και παγκόσμιας εμβέλειας ηθοποιός; Η δόξα και τα χρήματα είναι πολύ λίγα καμιά φορά μπροστά στον αγώνα και την ανησυχία των διάσημων να κρύψουν σε ασφαλές μέρος, μακριά από τους προβολείς, την οικογένειά τους και την καθημερινή τους ζωή.

Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν για εκείνους και τα παιδιά τους όσο γίνεται περισσότερη ηρεμία, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί απέκτησαν άλλο ένα εξοχικό στη νότια Γαλλία. Έμαθα ακόμα ότι είναι ζήτημα χρόνου η υπογραφή των συμβολαίων με τον κάτοχό της. Συμβόλαια που δεν τους καθιστούν ιδιοκτήτες, αλλά ενοικιαστές μιας τεράστιας έκτασης για τρία χρόνια.

Ο λόγος για την ονειρεμένη εξοχική έπαυλη της ιδιοκτησίας του Miraval μεταξύ Correns και Chateauvert, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Brignoles, στο κέντρο της περιοχής του Var. Η μοναδικής ομορφιάς ιδιοκτησία είναι ένα από τα πιο αριστοκρατικά κτίρια του 17ου αιώνα, που υπάρχουν στην περιοχή, το οποίο περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος και αμπέλια έκτασης 400 εκταρίων. Η ιδιοκτησία του Μιραβάλ αναγέρθηκε πάνω σε ερείπια Λιγηρίων και Κελτών και τα όριά της διευθετήθηκαν από τους Ρωμαίους. Έπειτα από τη πλήρη αποκατάστασή της από τον νυν ιδιοκτήτη Αμερικανό επιχειρηματία, ειδικευμένο σε φίλτρα νερού και συστημάτων αφαλάτωσης Τομ Μπουβ, είναι ένα απαράμιλλης δωρικής ομορφιάς και διακριτικής υπεροχής κτίσμα, με χαρακτηριστικά γνωρίσματα των παλαιών αριστοκρατικών εξοχικών επαύλεων της περιοχής.

Γιατί όμως αυτή η ιδιοκτησία έκλεψε κυριολεκτικά τις καρδιές τους;

Κατ αρχάς ήταν μοναστήρι στο οποίο είχε καταφύγει ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης, υπήρξε καταφύγιο του πρίγκιπα της Νάπολης, κατοικία του ανθρώπου που ανακάλυψε το μπετόν αρμέ, του Ζοζέφ Λαμπό, ενώ είχε φιλοξενήσει και μερικά από τα διασημότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως Σαρλ Αζναβούρ, Πινκ Φλόιντ, Σαντέ, Στινγκ κ.ά., όταν ήταν ιδιοκτήτης ο Γάλλος πιανίστας της τζαζ Ζακ Λουσιέ, στις αρχές της δεκαετίας του 70, τότε που η ιδιοκτησία του Μιραβάλ απέκτησε και πάλι την παλιά της αίγλη.

Και δεν είναι μόνο η αδιαμφισβήτητη ομορφιά του κτίσματος και η ιστορία του. Είναι και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο του περιβάλλοντα χώρου με τα καταπράσινα δάση, τα αμπέλια και τα τρεχούμενα νερά, αλλά και το γεγονός ότι ακόμα και σε ακτίνα ενός περίπου χιλιομέτρου από την ιδιοκτησία δεν μπορεί να εισβάλει κανείς ανεπιθύμητος.

Επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση. Αλλά ήδη η φήμη προτρέχει του συμβολαίου ενοικίασης και ο έξυπνος ιδιοκτήτης ξέρει να προστατεύει το επιθυμητό incognito για λογαριασμό του Μπραντ και της Αντζελίνα. Παρ όλα αυτά παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και η άφιξή τους διοργανώνεται με κάθε προφύλαξη. Θα γίνει μάλλον με το ιδιωτικό τους ελικόπτερο στο πιο ονειρεμένο pied a terre, το οποίο διαθέτει φυσικά δικό του ελικοδρόμιο, σε λίγες εβδομάδες, που θα είναι στη διάθεσή τους.