Υπόθεση Σεργιανόπουλου: Δολοφόνος-φάντασμα

20.06.2008
Την ώρα που αναζητείται ένας Έλληνας ύποπτος καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο ΛΟΙΠΟΝ ότι κάτι έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται, καθώς αμυδρό φως πέφτει σε λεπτομέρειες με σημασία.

Την ώρα που αναζητείται ένας Έλληνας ύποπτος καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο ΛΟΙΠΟΝ ότι κάτι έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται, καθώς αμυδρό φως πέφτει σε λεπτομέρειες με σημασία. Δυστυχώς, τη θέση της συγκρατημένης αισιοδοξίας των αρχών τις πρώτες ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία έχει πάρει η άκρα μυστικότητα, που ερμηνεύεται με δύο τρόπους: είτε η αστυνομία γνωρίζει, αλλά δεν μπορεί να αποδείξει και περιμένει να βάλει στο χέρι τα απαραίτητα στοιχεία ή δεν έχει ακόμη διαλυθεί η ομίχλη που σκέπασε από την πρώτη στιγμή το ειδεχθές έγκλημα.

Oι αρχές δεν αποκαλύπτουν αν αυτό που τους δίνει έστω και λίγες ελπίδες είναι κάποιο στοιχείο ή μια μαρτυρία. Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές περισσότερα από 80 πρόσωπα από όλους τους χώρους είχαν περάσει από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ και είχαν δώσει καταθέσεις και πληροφορίες. Ωστόσο, όλοι μιλάνε για παλαιότερα περιστατικά και φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας του αδικοχαμένου ηθοποιού. Για την τελευταία ημέρα του το μόνο που γνωρίζουν οι αρχές είναι ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος επέστρεψε στο σπίτι του κατά τις 16.00-17.00 το απόγευμα από κάποια δουλειά, για να ξαναφύγει γύρω στις 21.00. Από κει και πέρα και όσον αφορά τη μοιραία νύχτα ισχύουν οι ανακοινώσεις που έγιναν τις πρώτες ημέρες. Το αποτύπωμα που βρέθηκε στο μαχαίρι δεν μπορεί να συγκριθεί, ενώ το δεύτερο αποτύπωμα στο κάτω μέρος της πόρτας δεν ταυτοποιείται ούτε με αποτυπώματα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού αλλά ούτε και στο κότερό του, όπου βρέθηκαν καλαμάκια, ποτήρια και κοκαϊνη.

Όλοι τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξιλογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας ελπίζουν πως μπορεί κάποια νέα στοιχεία να ρίξουν φως στην υπόθεση και να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός από τα αγριότερα εγκλήματα των τελευταίων χρόνων. Κάποιοι άλλοι, πάλι, είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι.