Η Νάταλι Πόρτμαν παραδέχεται ότι είναι... ηθοποιός

07.02.2011
Μπορεί να μετρά ήδη τα 18 από τα 29 χρόνιας της μπροστά από τις κινηματογραφικές κάμερες, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έβαλε τον επαγγελματικό προσανατολισμό της στο μικροσκόπιο.


Μπορεί να μετρά ήδη τα 18 από τα 29 χρόνιας της μπροστά από τις κινηματογραφικές κάμερες, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έβαλε τον επαγγελματικό προσανατολισμό της στο μικροσκόπιο.

"Υπήρξαν φορές που το αμφισβήτησα, κυρίως όταν σκεφτόμουν ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας δουλειάς στον κόσμο μας απέναντι σε πιο ευγενή επαγγέλματα όπως αυτό του γιατρού ή του δασκάλου", ομολόγησε η Νάταλι Πόρτμαν (Natalie Portman), κόρη γιατρού και δασκάλας η ίδια.

"Νομίζω όμως ότι τώρα πια έχω συμφιλιωθεί με τον εαυτό μου ως προς το επάγγελμά μου και πιστεύω ότι η τέχνη δεν είναι μόνο σημαντική αλλά και κρίσιμη για την ψυχή των ανθρώπων και της κοινωνίας γενικότερα", παραδέχεται πια η ηθοποιός που φέτος σάρωσε τα βραβεία με την ερμηνεία της στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι (Darren Aronofsky) "Μαύρος Κύκνος".

Η ταινία αυτή, υπήρξε σημαδιακή και για έναν ακόμη λόγο για την Πόρτμαν αφού στα γυρίσματά της γνωρίστηκε με τον χορογράφο και χορευτή Μπενζαμέν Μιλπιέ (Benjamin Millepied), αγαπήθηκαν και τώρα περιμένουν και το πρώτο τους παιδί.

Κατά τα άλλα, η πολυπράγμων Νάταλι, δηλώνει αποφασισμένη να πηγαίνει τον εαυτό της στα άκρα προσπαθώντας να κάνει τα πάντα στον κινηματογράφο.

Έτσι, ύστερα από τον βαρύ και δύσκολο "Μαύρο Κύκνο" τη βλέπουμε σε δύο κωμωδίες, το "Μόνο το σεξ δεν φτάνει" δίπλα στον Άστον Κούτσερ (Ashton Kutcher) και το "Your Highness" δίπλα στους Τζέιμς Φράνκο (James Franco) και Ντάνι ΜακΜπράιντ (Danny McBride). Επίσης στο τέλος του χρόνου θα τη δούμε στην κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ "Θορ" που θα φέρει την υπογραφή του Κένεθ Μπράνα (Kenneth Branag).

"Νομίζω ότι είναι καλό να φτάνεις τον εαυτό σου στα άκρα και να δοκιμάζεσαι σε διαφορετικά είδη. Οι δικοί μου ήρωες αυτό κάνουν" εξηγεί η ίδια η Πόρτμαν υπογραμμίζοντας πόσο θαυμάζει τη Μέριλ Στριπ (Meryl Streep) και την ευκολία με την οποία φτάνει από την "Αμφιβολία" στο "Μάμα Μία" και από το "Είναι μπερδεμένο" στο "'Julie & Julia".

Η Νάταλι Πόρτμαν γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1981 στην Ιερουσαλήμ και μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν τριών χρονών. Σε ηλικία 11 χρονών πήρε τον πρώτο της ρόλο ως "Ματίλντα" στην ταινία "Λεόν" του Λουκ Μπεσόν (Luc Besson) δίπλα στους Ζαν Ρενό (Jean Reno) και Γκάρι Όλντμαν (Garry Oldman). Η ταινία παίχτηκε το 1994 και η ερμηνεία της Νάταλι καταγράφηκε ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα στην ιστορία του κινηματογράφου. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του "Λεόν".

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα